Drago yazdı:Grand Seiko 'yu diyorum...paran olmadğı için değil ... önyargıları yıkamadığın için...
Bütçe mevzusunu ima ettiğini hiç düşünmedim zaten Drago

Acaba ben mi GS'nin fiyatını yanlış yazdım manasında sormuştum..

ki doğru da yazmışım:
http://www.seiyajapan.com/product/S-SBGH001/Grand-Seiko-Automatic-SBGH001-Hi-Beat-36000.html
Aslında mevzu önyargı da değil bu arada.. Ben gerçekten bahsi geçen saati beğenmiyorum ve fiyatını hak etmediğini düşünüyorum..
Seiko markasını oldukça beğenirim.. Pekçok modelini kullandım zamanında, hala kullanıyorum ve yine hoşuma giden bir modeline denk gelsem alır memnuniyetle de takarım..

Özellikle TR'de satılmayan MarineMaster Automatic SBDX001 modelini çok beğenirim mesela..

Ara ara TZ Sales Corner ve/veya ebay'deki satılık ilanlarından fiyatlarını da takip ederim ki genelde 2000,00 USD civarındadır.. Gözümün önünde bir tane olsa alırım hatta büyük ihtimalle..

Ancak spesifik olarak linkini verdiğim saatte ne optik ne de teknik açıdan 7000,00 USD edecek bir nokta da göremiyorum.. 7000,00 USD ciddi bir rakam.. E altın,platinum da değil ki hani materyal kıymetli diyelim..
Kaldı ki ürünün Grand Seiko olarak lanse edilmesi başlı başına bir hata zaten.. 4x4 değil ki bu sağına soluna body kit koyup, dört tane krom jantla aynı aracı Grand Vitara diye satsınlar..?!!

Bir markanın ürün gamında ağırlık -400,00 USD ürünlerde ise, bu marka bilinirliliğini giriş seviye/uygun fiyat ürünler ile kazandıysa ve yine bu marka Hi-End ürünlerinde aynı ticari ismi kullanıyorsa bu bence alıcı için itici/vazgeçirici bir unsurdur.. İzlenmesi gereken yol: Toyota

Lexus, Nissan

Infiniti gibi.. Belki Credor bir nebze bu dediğim duruma uyabilir
Ben 7000,00 USD'ye aldığım bir saatin genel olarak yine 7000,00 USD'lik saatler ile aynı marka değerine sahip olmasını isterim..
Ayrıca saatlerini fırsat buldukça daha çok hoşuma gideceğine inandığım farklı modellerle de değiştirme yoluna giden bir kullanıcı olarak saatlerimin resale value'sunda minimum zarar aramam kadar da doğal bir durum yoktur diye düşünüyorum..
Haliyle ön yargı değil, tamamen tercih ve bakış açısı diyelim bu duruma..