TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Siyah Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Siyah Saatler

Mesaj mturann » 26 Mar 2026, 10:38

Resim
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj mturann » 26 Mar 2026, 10:39

Resim
Kullanıcı avatarı
mturann

Siyah Saatler

Mesaj Curiosity » 26 Mar 2026, 12:53

whichwatch30 yazdı:
danGerfuLL yazdı:
manil yazdı:saat meraklısı izlenimi veren saatler ve saat meraklısı izlenimi vermeyen saatlerin ne olduğu konusunda lütfederseniz bilginizden nasiplenmek isterim. Ben saatlerden çok anlayan birisi değilim.
Shakespeare'den gelsin "to be or not to be, that is the question" [emoji846]Saat meraklısı izlenimi veren veya vermeyen, bütün mesele bu. [emoji2][emoji2]Resim

23049PCD8G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayır, ama benim için bir meseledir, yadırganacak ne var bunda bilemedim. Evet saatleri severim, ama herhangi bir camianın mensubu olduğumu ifade etmekten hoşlanmam. Belirli bir yaşta artık heavy metal tişörtü giymek istememek gibi. Benzer sebeple Rolex de kullanmayı tercih etmem. Bazı saatler bazı aidiyetleri ifade edebilir, ya da o hale gelmiş olabilir, hatta bizzat bu kimliklere yönelik düşünülmüş üretilmiş olabilir.
Bu biraz ‘El alem ne der’ mantığı oluyor ki öyle düşüneceksek zaten çevrenizdeki bir çok insan her şeyden önce ‘Bu saate bu parayı nasıl verebildin’ diyebilecekleri için ilk alıntıyı da geçersiz kılacaktır. Ben de kendi fikrimi açıklayayım;

Bir saat edinmek zaten başlı başıma özel bir durumdur; ve bence daha çok sizin o saatte ne bulduğunuz aslında önemli olan kısımdır. Tasarımını çok beğenebilirsiniz, çok sevdiğiniz birinin taktığı bir saat olabilir, evlendiğiniz kişiyle ilk kez gittiğiniz sinema filminde görmüşsünüzdür. Gurme işi olabilir, mekanizmasındaki bir detay veya çalışma sistemi ile ilgili olabilir. Kısacası genelde temelinde duygusal bir bağ olur. Dışarıdan nasıl göründüğü veya ne anlaşıldığı ne kadar önemli, bu tartışılır tabii ama bana göre bu saatseverliğin giriş seviyesi bile sayılmaz. Bu fikriyata erişmem yıllar sürdü.

Bu günlerde insanlar saat alışverişini çok farklı bir noktaya taşıdılar ve malum indirim grupları yüzünden saati indirim veya ucuzluk durumunda alınan bir obje olarak algıladıklarından daha az seçici hale geldiler.

Bana göre yapılmaması gereken tek şey de budur. İndirimden saat almak. Kaldı ki saat zevki yıllar içerisinde değişiklik gösterir. Bu gün beğenmediğiniz bir saat yarın favoriniz olabilir ama yine de bu ‘Dün beyaz kuşaktım bu gün siyah kuşak oldum’ demek değildir aslında değişen sizsinizdir.

Zaten burada üzerinde konuşulmaya değer bulunan ve konuşulan saatlerin tamamı saat meraklısı insanların tercih edeceği, ya da en azından tercih etmesi gerektiği saatler çünkü ucuz değiller ve bunları almak için bana göre bir sebebe ihtiyacınız var.

Honor, Mercy, Daring, Allegiance. And the scent of rain-drenched earth.
Kullanıcı avatarı
Curiosity

Mesaj Curiosity » 26 Mar 2026, 12:59

mturann yazdı:Resim

Resim

Mekanizma da Siyah

Resim
Unitas 6497;

Görünüşe göre balans köprüsü ve çark köprüsü farklı bir cep saatinden aya yay köprüsü farklı bir cep saatinden alınmış. Gerçekten harika mekanizmalar ve hala bağımsız saatçilerin favorisi olmaya devam ediyorlar. Yıllarca bir cep saatinde çalıştıktan sonra bile böyle güzel bir saate can verebiliyor olması harika.

Honor, Mercy, Daring, Allegiance. And the scent of rain-drenched earth.
Kullanıcı avatarı
Curiosity

Mesaj danGerfuLL » 26 Mar 2026, 13:10

mturann yazdı:Resim
[emoji41] Çok iyiymiş bu.

23049PCD8G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj Bahas » 26 Mar 2026, 15:14

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Bahas

Mesaj Mtn » 26 Mar 2026, 15:18

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Mtn

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], MillieM ve 187 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners