TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Blancpain X Swatch

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Blancpain X Swatch

Mesaj mvurucu » 12 Eyl 2023, 12:22

Konu aslında ne swatch ne omega ne blancpain konu bir süredir forumda göze batar şekilde baskın olmaya başlayan zihniyet

Ben saat hobisine tutulkduğumdan beri casioyu da hamilttonu da rolexi de omegayı da aldığımda aynı hevesle kullandım aynı sevinci heyecanı duydum...
bu forumda pp kutu açana da orient e de oris e de tissot a da aynı heyecanla yaklaşıldı, beğenildi, eleştirildi yorumlar yapıldı hayırlı olsunlar dilendi...

Forumdan uzak kalmama sebep olup gözlemlediğim zihniyet ve üslup özellikle swatch x omega ve swatch x blancpain başlıklarında görüyorum ki yine üzücü ve rahatsız edici şekilkde kendini belli ediyor

"fakir speedy"si
"çakma dalgıç"
"orjinaline parası yetmeyenler"

bir eşyaya bu kadar anlam yüklemek, alanı yüceltip alamayanı ya da almayanı yermek gerçekten çok kırıcı ve anlamsız
herkesin kendi yaşam tarzı, kendi standartları belirli bir harcama limiti ve politikası var
ben 39 yaşındayım trafikten nefret ettiğim için asla arabaya niyetlenmedim ve sevmem de..kolumda omega veya rolex ile metroya metrobüse biniyorum diye tu kaka mı olacağım....

ya da mekanizması veya tasarımı ya da sadece rengi hoşuma gittiği için ya da sırf paşa gönlüm istedi o saati kolumda görmek istedim diye birilerine göre fakir ya da çinekop mu olacağım???
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj muratcan87 » 12 Eyl 2023, 13:37

cemhk yazdı:Saat plastik, cam plastik 10 sene sonra büyük ihtimal heryeri çizik için de olur zaten :) Alıp keyfini sürmek yeterli.

Saatin ne kadar başarılı bir pazarlama kampanyası olduğunu görmek lazım, forumda el kol fotolarından sonra en çok ilgili gören başlık oldular Omega'yla beraber.

Plastik çok da çizilmiyor aslında, cam ise en kötü değişir ya da polywatch ile kabul edilir bir seviyeye gelir. Bu fiyat segmentinde bir saatin Swatch dahi olsa daha uzun gidiyor olması lazım bence. Hele de böyle bir ikonik tasarımla geliyorsa, saklanmak istenen bir ürün olacağı aşikar. Bu devirde kullan-at mantığının bir yere gidebileceğini düşünmüyorum. Omega versiyonu en azından yarı fiyatında ve bir şey olsa bir tane daha alır geçersin. Pillileri de kolay kolay bozulmuyor bu arada Swatch'un. İlk saatim olan ve ortaokulda aldığım Swatch Irony'yi hala daha kullanıyorum mesela. Üzerinden tam 20 sene geçmiş. Bu versiyon olsaydı şu an çöpteydi, bu anlamda saat ne kadar bomba bir tasarım olsa da maalesef bence tam tersine saatli bomba :lol:
Kullanıcı avatarı
muratcan87

Mesaj muratcan87 » 12 Eyl 2023, 13:48

mvurucu yazdı:Konu aslında ne swatch ne omega ne blancpain konu bir süredir forumda göze batar şekilde baskın olmaya başlayan zihniyet

Ben saat hobisine tutulkduğumdan beri casioyu da hamilttonu da rolexi de omegayı da aldığımda aynı hevesle kullandım aynı sevinci heyecanı duydum...
bu forumda pp kutu açana da orient e de oris e de tissot a da aynı heyecanla yaklaşıldı, beğenildi, eleştirildi yorumlar yapıldı hayırlı olsunlar dilendi...

Forumdan uzak kalmama sebep olup gözlemlediğim zihniyet ve üslup özellikle swatch x omega ve swatch x blancpain başlıklarında görüyorum ki yine üzücü ve rahatsız edici şekilkde kendini belli ediyor

"fakir speedy"si
"çakma dalgıç"
"orjinaline parası yetmeyenler"

bir eşyaya bu kadar anlam yüklemek, alanı yüceltip alamayanı ya da almayanı yermek gerçekten çok kırıcı ve anlamsız
herkesin kendi yaşam tarzı, kendi standartları belirli bir harcama limiti ve politikası var
ben 39 yaşındayım trafikten nefret ettiğim için asla arabaya niyetlenmedim ve sevmem de..kolumda omega veya rolex ile metroya metrobüse biniyorum diye tu kaka mı olacağım....

ya da mekanizması veya tasarımı ya da sadece rengi hoşuma gittiği için ya da sırf paşa gönlüm istedi o saati kolumda görmek istedim diye birilerine göre fakir ya da çinekop mu olacağım???

Konuya sizin mesajla dahil olayım. Maalesef çirkin yorumlar oldu cidden belirttiğiniz üzere ve böyle yorumları görmek herhangi bir hobi forumunda üzücü. Ayrımcılık insanın doğasında olan bir şey. Dinler olsun, ekonomik durumlar olsun, ülkeler, ırklar, kültürler olsun bir şekilde ayrımcılık yapmaya çalışıyor insan. Tamamen keyif odaklı hobiler üzerinden bile yapılıyor gördüğümüz üzere. Saatin artısını, eksisini sonuna kadar tartışmak çok keyifliyken bize göre yanlış olsa da bu seçimler üzerinden bu denli ağır eleştiri cümleleri kurmak bir o kadar keyifsiz. Ben özellikle bu gibi şeylere cevap vermeme taraftarıyım. Cevap verilince önemliymiş gibi oluyor zira ;) Oysa hiçbir değeri yok gözümde bu tarz yorumların.

Saati beğeniriz beğenmeyiz (ben Sistem51'den dolayı asla almam mesela) ama mekanik İsviçre saatçiliğine ilgiyi artırdığı bir gerçek. Geçen seneki Speedmaster, bu seneki Fifty Fathoms sonrası o kadar çok tanıdığımdan saatle ilgili soru aldım, sohbet oldu, tavsiye isteyenler oldu ki hayatımda hiç bu kadar saat sohbeti yapmamışımdır eş-dost ile :D Bu açıdan iyi bir iş, saatçilik açısından ve çevrecilik açısından ise bana göre kötü bir iş yaptı Swatch. Swatch, Rolex gibi pazarlama harikası bir firma. Bu anlamda bir arzu nesnesi yaratmayı biliyor. Dünyanın da selameti açısından umarım ileride o da sürdürülebilirlik trenine atlar, bu son tüketici açısından da iyi olur :)
Kullanıcı avatarı
muratcan87

Mesaj mvurucu » 12 Eyl 2023, 17:33

Yani cok guzel ozetlemissin
Ama begenmeyen whatsapp grubu kursun seklinde iyice ayyuka cikinca insan rahatsiz oluyor.
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj KKarakuş » 12 Eyl 2023, 17:57

CptOz yazdı:Yapar plastik bir blancpain benzeri system 51 saat; basar kadrana ''SwatchPain'' olur biter... [emoji846] Bulur gene dalgıç çakmasına atlayacak bol çinekop...

Sent from my SM-G780F using Tapatalk
...sahi bir çinekop olarak çinekopun fiyatını neye göre belirliyoruz? Sezon da açıldı malumunuz.

Plastik bir çakma moonSwatch sahibi olarak emsal verirseniz şahsen memnun olacağım.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj HknDrsn » 12 Eyl 2023, 18:11

mvurucu yazdı:Yani cok guzel ozetlemissin
Ama begenmeyen whatsapp grubu kursun seklinde iyice ayyuka cikinca insan rahatsiz oluyor.

Tekrar söylüyorum, ben saatler için buradayım kişiler için değil,

Ben saati eleştiriyorum başkası geliyor benim yazdığımı eleştiriyor o yüzden (whatsap) bir öneriydi,

Benim önerime bu kadar takılmak yerine gidip hakaret eden kişiye tepkinizi gösterebilirsiniz, gösterdiyseniz yazdığımı dikkate almayın,
Var mı rahatsız olduğunuz başka bir konu?
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj manil » 12 Eyl 2023, 20:11

Foruma saygı duyarım ve elimden geldiğince kaliteli içerik oluşturmaya gayret ederim. Ne de olsa saat üzerine ne öğrendiysem hemen hemen hepsine kaynak teşkil etmiş ya da bir şekilde vesile olmuştur.

Rahatsız olduğum nokta, bir şeyi incelerken ederken tepeden bakarak hakaretamiz şeyler demek ve de herşeyi ben bilirim mantığıyla, kibir içinde hareket etmek. Bu kadar kendinden emin konuşan kişilerin bilmediği ise karşılarında bilgi, birikim, estetik olgunluk ve gusto olarak fersah fersah ötede insanların olduğunu da unutarak hareket etmeleri. Baştan diyeyim, kendimi böyle kişi olarak addetmiyorum. Forumda zaten çoğumuz birbirini reelde de tanır. O yüzden bunları derken de içim rahat.

Bu demek değil ki kimse kendi görüşünü belirtemez, zevkler ve renkler tartışılmaz. Herkesin dünyayı görme, algılama ve yorumlaması farklı. Maliyet hesabı konusunda kimsenin günahını almayayım, buradaki örnekten yola çıkarak genel durum tespiti yaptım. Tabiidir ki maliyeti de tartışılır. Mesaj akışından da anlaşılacağı üzere buradaki konu o değil. Çoğu kişi aynı şeyden rahatsız olmuş.

Saate gelince ben şahsen beğenmedim ama başarılı bir saat olarak görüyorum. Bu ikisi birbiriyle çelişmiyor. Renkler daha farklı olabilirdi, belki moonswatch fiyatında kalabilirdi (bence pahalı) ama bütün bunlar, bu projenin ne kadar başarılı olduğunu söylemeye engel değil.

Swatch grup da mutludur zira hem satış artıyor hem de görece diğer markalar arasında kaybolan üst segment markasına bir anda rağbet artıyor. Bir şirket kendi ürünü için daha ne ister?

Son olarak, bu saatin mekanik diye ömürlük olduğunu düşünmüyorum. Fast food gibi bir şey. Alırsınız, 2-3 yılda kendini emekli eder. Zaten sonra başkası çıkar, vs derken olay devam eder. Koleksiyon yapmak isteyenler 5'ini birden alsa 2000 dolar ediyor ki, toplam maliyeti 50 - 60 euro bile olmayan saatler için geri kalan tutar her iki markanın gücünü gösteriyor bence. Bunu da müşteriyi kazıklamak ya da sömürmek yerine böyle görmek gerekir diye düşünüyorum. Neden? Çünkü Moonswatch örneği var önümüzde. Bakalım bu proje nasıl olacak? Şayet bu da tutarsa yakında swatch grubun üst segmentinin tümünü swatch collab ürünü olarak görebiliriz belki de...

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Ahmetrefik » 12 Eyl 2023, 23:36

manil yazdı:Foruma saygı duyarım ve elimden geldiğince kaliteli içerik oluşturmaya gayret ederim. Ne de olsa saat üzerine ne öğrendiysem hemen hemen hepsine kaynak teşkil etmiş ya da bir şekilde vesile olmuştur.

Rahatsız olduğum nokta, bir şeyi incelerken ederken tepeden bakarak hakaretamiz şeyler demek ve de herşeyi ben bilirim mantığıyla, kibir içinde hareket etmek. Bu kadar kendinden emin konuşan kişilerin bilmediği ise karşılarında bilgi, birikim, estetik olgunluk ve gusto olarak fersah fersah ötede insanların olduğunu da unutarak hareket etmeleri. Baştan diyeyim, kendimi böyle kişi olarak addetmiyorum. Forumda zaten çoğumuz birbirini reelde de tanır. O yüzden bunları derken de içim rahat.

Bu demek değil ki kimse kendi görüşünü belirtemez, zevkler ve renkler tartışılmaz. Herkesin dünyayı görme, algılama ve yorumlaması farklı. Maliyet hesabı konusunda kimsenin günahını almayayım, buradaki örnekten yola çıkarak genel durum tespiti yaptım. Tabiidir ki maliyeti de tartışılır. Mesaj akışından da anlaşılacağı üzere buradaki konu o değil. Çoğu kişi aynı şeyden rahatsız olmuş.

Saate gelince ben şahsen beğenmedim ama başarılı bir saat olarak görüyorum. Bu ikisi birbiriyle çelişmiyor. Renkler daha farklı olabilirdi, belki moonswatch fiyatında kalabilirdi (bence pahalı) ama bütün bunlar, bu projenin ne kadar başarılı olduğunu söylemeye engel değil.

Swatch grup da mutludur zira hem satış artıyor hem de görece diğer markalar arasında kaybolan üst segment markasına bir anda rağbet artıyor. Bir şirket kendi ürünü için daha ne ister?

Son olarak, bu saatin mekanik diye ömürlük olduğunu düşünmüyorum. Fast food gibi bir şey. Alırsınız, 2-3 yılda kendini emekli eder. Zaten sonra başkası çıkar, vs derken olay devam eder. Koleksiyon yapmak isteyenler 5'ini birden alsa 2000 dolar ediyor ki, toplam maliyeti 50 - 60 euro bile olmayan saatler için geri kalan tutar her iki markanın gücünü gösteriyor bence. Bunu da müşteriyi kazıklamak ya da sömürmek yerine böyle görmek gerekir diye düşünüyorum. Neden? Çünkü Moonswatch örneği var önümüzde. Bakalım bu proje nasıl olacak? Şayet bu da tutarsa yakında swatch grubun üst segmentinin tümünü swatch collab ürünü olarak görebiliriz belki de...

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
Anıl Bey genel olarak size katılıyorum ilk paragrafa diyecek yok.
Küçümseme, hakaret kimsenin haddi değil forumda bunlara kesinlikle dikkat edilmeli, yapılan işi beğenmemek herkesin hakkı ama küçük görmek kabul edilemez.
Gelelim swatch konusuna ,açıkçası ben beğendim diyemem, çünkü herşey orjinal hali ile güzel, benim dünya görüşüm bu , birçok konuda da böyle düşünürüm param bütçem ölçüsünde orijinalini ,gerçeğini orjinalini tercih ederim, etmeye çalışırım.
Swatchin normal ürettiği saatlere ,modellerine diyecek birşey yok çok uzun yıllar severek kullandım, halen de saklarım.Fakat bu yapılanlar başka birşey,bir kolaycilik, bir cinlik bir hinlik sanki , geçmiş kült modellerden faydalanma, nemalanma , ticari çıkar devşirme, Pazarlama reklam çalışması, belki de kötü giden swatch satışlarını artırmak.
Bunu ben eski hit parçaları coverlamak gibi görüyorum, demekki swatch artık birşeyler üretemiyor (akıllı saatlerin ciddi etkisi oldu tabi pazar kayıplarına) eskilerden, kült modellerden medet umuyor gibi geliyor, olabilir tabi,işin içine ticaret girince başka.
Ha bu arada bazı coverlar orjinalinden de güzel, daha iyi olabiliyor , orjinalini unutturacak kadar iyi olabiliyor,dinlemekten zevk duyuyoruz , cok başka bir keyif alabiliyoruz.
Tercih edenler keyif alabilir,çok beğenebilirler , umarim mutlu olurlar.

Bir kaç cover koyalım buraya...

Turn the Page (Bob Segers) -Metallica

Heart- Stairway to Heaven ( Kennedy Center Honors)

The soud of Silence( Simon&Garfunkel)- Disturbed

All along the watchtower(Bob Dylan)- Jimi Hendrix Experience

SM-G985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 225 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners