Marka satışları artsın die yapmışlardır tahminim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kusura bakmayın evet ben yanlış anlamışım.Umutunal yazdı:copycat yazdı:Hocam aynı mantığa göre 10 USD'a sokakta satılan saatler varken hiçbir saate para kaptırmayalım boşa.Mandos yazdı:Umutunal yazdı:Ayrıca Swatch, satışa çıkmayan saati nasıl bir kişiye ayırır veya satar? Bu da swatch ın büyük ayıbı…
Sattığı ya da ayırdığı falan yok aklı sıra uyanıklık yapacak bi kendi akıllı sanki. Saat limitli falan da değil 1-2 ay sonra vitrinde boş boş durur her rengi elini kolunu sallayan alır. Online satışa bile çıkacakmış zaten seri üretimde basar geçerler. Bu ve bunun gibilere para kaptırmayın boşa.
CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Siz yanlış anlamışsınız. Bizim kastettiğimiz 4 bin tllik saati 13500 TL’den satışa çıkaran fırsat düşkünü kişiye para verilmez.
Her harfine katılıyorum.Umutt yazdı:Swatch, grubun kitlesel calisan, kullan-at niteliginde mass üretim yapan giriş segmenti saat markasi. Avm lerde ve benzeri cazibe merkezlerinde, saati salt bir aksesuar olarak konumlayan genis kalabaliklara ulaşmaya çalışıyor, kapı müşterisine sicak satis yapıyor. Bir modeli enderlestirmek gibi bir derdi olmasi bir yana, faaliyet modeli geregi tam olarak bunun tersini yapması beklenir. Özetle bu saatin, ilk lansmandan kisa bir sure sonra, aranan her bayide , istenilen her zamanda bulunabileceğini düşünüyorum.
Öte yandan, Omega'nin bu hamlesinde mantıksal bir argüman bulmak güç.. Modeli birebir kopyalamak yetmemiş, kadrana heybetli bir Omega yazısı da iliştiriverilmiş. Doğrusu official açıklama yapılmasa, bunun halen fake bir haber olduğunu düşünürdüm. Orta ve uzun vadede marka imajına zarar vereceğini ve daha özelde bu modelin imajini yerle bir edeceğini tahmin etmek güç değil.
Peki kısa vadede bir ticari fayda yakalanabilir mi ? Avm de bu modeli deneyecek olan, hobiye uzak insanlar, en temelde hareketli bir kadran ve kadran üzerinde muhtemelen aşina oldukları bir Omega yazisini satin almış olacaklar..Buradan cok büyük bir hacim çıkar mi emin değilim. Dahasi bu kisiler, 250 usd yi verdikten sonra, hadi bir 6.250 usd daha verelim, gerçek bir Moonwatch tecrubesi yasayalim diyecekler mi, iki marka arasinda bir penetrasyon yakalanabilir mi, buna hic emin değilim..
Modelle ilgili farkındalığa sahip, bu forumdaki arkadaşlarımızı da kapsayan daha rafine bir kitle ise, bu saati alırken, temelde bir moonwatch almış olacak. Burada da tersine bir ikame etkisi olması çok muhtemel. Bu kisiler, belki de modelin orjinalini almaya ikna olmuş ya da yakın gelecekte ikna olacak iken, bu taleplerini çok daha düşük bir rakama, Swatch magazasinda karşılamış olacaklar.
Yıllarca, modeli bilinçli olarak elitize edip, üretimi kısıp, kademe kademe fiyat artırıp sonrasında 250 dolara grubun giriş markasının altında satmak .. İnsan kurumsal bir zekaya, üstelik de bu ölçekte bir kurumun zekasina eleştiri yapmaktan imtina ediyor ama Omega'nin kafayı peynir ekmekle yemiş olduğundan başka bir aciklama da gelmiyor aklima..
Instagram: @watchandties @umutwatchgram
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: kallone ve 249 misafir
|