TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Claude Bernard Gentlemen's Collection By TSF Katılım / Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Claude Bernard Gentlemen's Edition By TSF Bilgi ve Tasarım

Mesaj Umutt » 08 Tem 2017, 14:29

Öncelikle hayırlı olsun diyorum, inşallah yine her şey yolunda gider ve tüm katılımcıların içine sinen kaliteli bir proje ortaya çıkar.

Horoloji bilgisi yüksek olan arkadaşlar eminim çok isabetli ve detaylı öneriler getireceklerdir. Ben sadece en azından modellerin birisinin open heart ve moonphase gibi özelliklere sahip olmasını, mantıklı bulduğumu paylaşmak istiyorum.

Saat zevki geliştikçe minimalist çizgiler daha estetik bulunuyor gözlemlediğim kadarı ile, kadranda gereksiz kalabalıklar istenmiyor. Bu çok anlaşılır olmakla birlikte, model sayısı fazla olduğu için bence en azından bir ya da iki model daha hareketli çalışılabilir. Aşağıdaki modelleri oldukça hoş buluyorum kendi adıma. Bunun dışında power reserve, small second vb.. göstergeler de denenebilir.

ResimResimResimResimResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Umutt

Re: Claude Bernard Gentlemen's Edition By TSF Bilgi ve Tasar

Mesaj eyimen » 08 Tem 2017, 15:00

Ben de, eğer mümkünse moonphase olsun diyorum :champ:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Başaran » 08 Tem 2017, 15:24

Khef'in göstermiş olduğu moonphase ve kuyur'un göstermiş olduğu moonphase modeller çok güzel tercihler.Umudum ve tahminim bu projenin içinde güzel bir moonphase saatin olucağı yönünde.
Kullanıcı avatarı
Başaran

Mesaj leonardo06 » 08 Tem 2017, 19:37

Arka kapak transparan olacaksa power reserve koydurma imkanımız olur mu? Winderda yer kalmadı:)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
leonardo06

Mesaj EmreMusovi » 08 Tem 2017, 21:19

Kesinlikle kısmen skeleton olmalı . Kadran siyah veya gümüş veya beyaz kordon ise deri ve siyah olmalı. Ve elbette varım :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
EmreMusovi

Mesaj euterpe » 08 Tem 2017, 21:51

Geçen sefer söylememişim. Ben de varım projeye katılacaklar içinde. :)
Prior in tempore potior in iure.
Kullanıcı avatarı
euterpe

Mesaj Bond » 08 Tem 2017, 23:37

Arkadaşlar ay fazlı TSF Moon Edition modeli için başka bir projenin teması olması bu projenin fiyatlandırması düşünüldüğünde daha mantıklı. Ekstra komplikasyon mutlaka fiyatı değiştirecektir.

Koleksiyon içerisinde bir çok küçük saniyeli ve merkezden saniyeli model mevcut. Bizler adına zor olan genel olarak koleksiyon modellerinde bir çok kadran rengi kullanılmış olması. Çok güzel fikirler gelmiş herkese teşekkürler. Dress watch konusunda tecrübeli başka arkadaşlarımız gene önerilerini yazacaklardır diye düşünüyorum. Day Date, Small Seconds, Skeleton ve Date olmadan sade bir dress model olarak 4 tane model öne çıkıyor gibi. Mevcut koleksiyonda bu beğenilen modeller üzerinden gidersek daha hızlı ilerlenir. Open heart modelini beğenenler olmuştu 1'den fazla model olacağından o model üzerine farklı renk düşünülebilir. Date veya day date modellerinde renk indeksler ve farklı kollarla deneme yapmak iyi olabilir.

Limit numaralı olursa rezerve etmek online olacak o sebeple proje modelleri belirlenip katılıma açılınca oradan seçilecektir.

Ben dress watch konusunda köklü geçmişe sahip önemli markaların modellerini inceliyorum bir kaç gündür. Elbette bu modellerin çoğu çok yüksek fiyatlı ancak kullanılacak renk kombinasyonları için fikir almak adına iyi oluyor. Boyut konusunda kasalarda alternatif çok zaten bir kaç model yapabilirsek farklı ölçüler olacaktır sıkıntı yaşamayız. O ince olan saat quartz otomatik o tip yapılırsa kasa doğal olarak daha kalın olacaktır.

Birdland limited şeklinde arka cama TSF logosu konabilir dediğiniz gibi. Koleksiyon modellerini gelen fikirlere göre bazı test çizimleri ile deneyelim sanırım görsellik oldukça nasıl görüneceğini daha iyi gözümüzde canlandırabiliriz.

Tüm mesajlardaki önerileri not alıp ileteceğim firmaya. CB ile konuşulduğunda ana dizaynlardan çok sapmadan neler yapabiliriz hepsini soracaklardır. Tamamen yeni bir model için de soracağım.

Herkese teşekkürler. Yeni fikirleri bekliyoruz. Spesifik model üzerinden yazarsanız daha rahat anlaşılır. Şu model şu renk su detaylarda su indeksler vb olabilir şeklinde.

Neyse daha öneriler gelsin mutlaka bazı modeller öne çıkacaktır ama böyle farklı modeller çıkarmak tek konuda sanki biraz zor olacak gibi duruyor :D Acaba ayrı konulardan mı ilerlesek emin olamadım. :roll: Örnek date model seçim konusu, day date model seçim konusu vb gibi :?:

Bir siyah bir beyaz modelin mutlaka olması mantıklı dediğiniz gibi.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Bond » 08 Tem 2017, 23:53

Open heart modelinde kahve ve gri olarak iki renk seçeneği ile romen ve normal indeks versiyonlar kullanmışlar. Mesela o model için denemeler yaparsak farklı ne renk kadran iyi olabilir sizce?

Resim Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis, zifft ve 206 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners