TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Tag Heuer Kal覺b覺n覺n Saati Mi Balon Mu?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tag Heuer kal覺b覺n覺n saati mi balon mu?

Mesaj SeRxx » 30 Eki 2015, 10:08

C羹mlemden " 7750'nin sadece TAG Heuer'de kullan覺ld覺覺" anlam覺n覺 nerenden nas覺l anlad覺ysan art覺k bilemiyorum :)
Clk yazd覺:7750'yi koyup satan sadece Tag Heuer'mis izlenimi cikmasin burada!

Eyimen, Hublot saat d羹nyas覺n覺n y羹z karas覺 markalar覺ndan biridir g繹z羹mde, onu kategori d覺覺 tutmak TAG'覺n yarar覺nad覺r :thumbup: Breitling ise 2 kat覺 deil de TAG ile 癟ok yak覺n fiyata sahipler ;) Zaten burada konu TAG'覺n yanl覺 fiyat konuland覺r覺lmas覺 ve bulunduu fiyat aral覺klar覺nda ciddi rakiplerinin bulunmas覺. rnein yeni 癟覺kan, aksesuarl覺 Moonwatch'覺n liste fiyat覺 14,600 TL iken Carrera Calibre 16'n覺n fiyat覺n覺n 16,000 lira olmas覺; Breitling SuperOcean ile TAG Heuer 500m'in fiyatlar覺n覺n 癟ok yak覺n olmas覺 veya Speedmaster 57' Calibre 9300 ile Carrera Calibre 1887'nin liste fiyatlar覺n覺n ayn覺 olmas覺 .... gibi 繹rnekler verebilirim. Burada TAG yerine farkl覺 markalar覺 da koyabiliriz ama konumuz TAG Heuer. Ve doru eletirilerin markan覺n yarar覺na olduunu unutmamak gerek :thumbup:

Stingray; Calibre 1887'nin, TAG Heuer'in en 癟ok satan modellerinden birisi olmas覺 onu baar覺l覺 k覺lmaz ki en 癟ok satan modelinin Aquaracer serisi olduu nettir. Bu durumda baar覺y覺 繹l癟ebilmek i癟in genel sat覺 rakamlar覺n覺 referans almam覺z daha sal覺kl覺 olacakt覺r :thumbup:

Eletirilerimi, TAG Heuer'i karalama ama癟l覺 olarak alg覺lamay覺n. zelden yaz覺t覺覺m覺z/g繹r羹t羹羹m羹z arkadalar Carrera Calibre 17 Chronometer'i ciddi ciddi almay覺 d羹羹nd羹羹m羹 zaten biliyor. :thumbup: Ve beni engelleyen tek nedenin de yanl覺 fiyat politakas覺 olduu a癟覺k ve net.

Resim

Son olarak da, b繹yle devam ettii s羹rece benim gibi d羹羹nen bir s羹r羹 insan覺n TAG yerine farkl覺 markalara y繹nelmeye devam edeceini s繹yleyip konuyu burada kapat覺yorum :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj khef » 30 Eki 2015, 10:09

Musteri alg覺s覺 羹zerinden bir 繹rnek vermek gerekirse;
Tissot, Certina, Hamilton, Longines vb. gibi markalar覺 kullandiktan sonra bir 羹st segmente ge癟meyi d羹羹n羹yorum ve se癟eneklerimi incelerken akl覺ma ilk gelen markalardan biri Tag Heuer. Fakat Aquaracer haricinde (elbette iyi bir indirim almak sartiyla) almayi d羹羹nebilecegim bir modeli akl覺ma gelmiyor. Bir ust segment demisken de Aquaracer'dan biraz daha yukar覺 癟覺kmak istiyorum. Iste markanin bence en buyuk eksigi burada. Aqua-Carrera arasina koyabildigi basarili bir seri yok. Carrera serisini de sevmeme ramen o fiyatlara 癟ikildiginda cok daha iyi se癟enekler mevcut. :geek:
K覺sacas覺 tek atimlik barutu olacak benim gibi biri i癟in Tag Heuer biraz riskli bir marka gibi duruyor. :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
khef

Ya: 44
Kay覺t: 07 Mar 2014, 13:02

Mesaj Caner1983 » 30 Eki 2015, 10:14

khef yazd覺:K覺sacas覺 tek atimlik barutu olacak benim gibi biri i癟in Tag Heuer biraz riskli bir marka gibi duruyor. :thumbup:

kesinlikle kat覺l覺yorum carrera fiyat覺na 癟覺k覺p tek saat al覺nacaksa tag direkt eleniyor
Rolexs dont tick-tock
Kullan覺c覺 avatar覺
Caner1983

Ya: 42
Kay覺t: 05 Eyl 2014, 22:41

Mesaj cagatay10 » 30 Eki 2015, 11:57

O parayi ona verecegime, buna veririm mantigi sadece forumdaki "O paraya Sub alinir" ile aciklanacak kadar basit degil bence. Sonucta hicbirimiz parayi agactan toplamiyoruz ve saat gibi aslinda oldukca luks ve pahali bir hobiye harcanacaksa o para, mumkun olan en dogru kombinasyona sahip olmak cok onemli. Bu kombinasyon kimi icin Submariner'dir, kimi icin Seiko 5'tir; dolayisiyla bunu genellemek bence sonuca goturmez bizi. Simdi SeRxx'in altini cizdigi nokta cok onemli. 20,000 TL paraniz var, kozmetik sebepler disinda neden Tag Heuer alasiniz? Ayni soru 40,000 TL paraniz var, neden IWC veya Hublot alasiniz seklinde de sorulabilir. Sonucta bu is tarihce, kalite, iscilik, prestij ve prensipten ibaretse, neden ben zaten zor bir araya getirdigim parayi bir ya da birkac ayagi eksik bir markaya harcayayim? Evet bu bir begeni meselesidir, ve isteyen gidip kardesim ben bunu begendim, bunu aliyorum der; ama forumda da, ozel hayatimizda da boyle baslayan hikayelerin genelde satarken korkunc para kaybedilen hazin hikayelere dondugunu gorduk defalarca. Isin ozeti, Tag Heuer 5,000$ bandinda kaldigi muddetce her zaman Breitling ile yarisir, Longines ve Oris'i her turlu dover ama asagi yukari ayni saati sagini solunu parlatip, ben bunu 8,000$ yaptim derse o 155 yildir sattigi saati satamaz bence bir daha. Zaten o yuzden yandim allah diye Biver'i getirip, en ucuz Isvicre isi Tourbillon ile filan tekrar gonul kazanmaya calismiyorlar mi?
Zaman insanlar覺 deil, armutlar覺 olgunlat覺r覺r...
Kullan覺c覺 avatar覺
cagatay10

Ya: 41
Kay覺t: 01 Haz 2011, 20:21

Mesaj Stingray » 30 Eki 2015, 12:53

Bende iste zaten devamli ayni seyi yazip duruyorum,elbette para bizim hangi markanin hakettigini dusunuyorsak gider ona veririz,burda anlasamadigimiz birsey yok,ancak dunya pazarinda Tag Heuerin boyle bir yandim allah s覺k覺nt覺s覺 s繹zkonusu degil,adamlar avrupa ve amerika pazarinda zaten ilk bein icinde,demek o fiyatlari hakettigi dusunuluyor ve aliniyor,biz kisisel olarak k羹seriz,pahali buluruz seni alacagima sunu aliriz deriz o baska bir konu,kendi meselemiz yani,fakat bize pahali geliyo diye balon firma,zaten satamiyo falan pek gerceklerle ort羹muyor..
Kullan覺c覺 avatar覺
Stingray

Ya: 58
Kay覺t: 13 Haz 2011, 09:15

Mesaj Archimed » 30 Eki 2015, 13:03

r羹nler; k覺sa vadede sat覺 rakamlar覺yla, uzun vadede de hayran kitlesi ve koleksiyonerleri ile kendini g繹sterir. Makine konusunda ciddi bir teknik bilgiye sahip deilim. Mercedes'in bile Renault motorunu kendi standartlar覺na g繹re revize edip modellerine koyduu bir ortamda saatlerin haz覺r mekanizma kullanmalar覺 a覺rt覺c覺 olmamal覺d覺r. Ama 羹st grupta yer almak isteyen markalar覺n kendi mekanizmalar覺 ile hareket etmeleri gerektiini d羹羹n羹yorum. 羹nk羹 firmalar覺n itibar覺n覺 flag ship 羹r羹nler salar; ama motoru, mekanizmas覺 vs outsource edilmi ve flag ship 羹r羹nlere g繹re 癟ok daha d羹羹k olan fiyatl覺 羹r羹nler de ciddi bir gelir kayna覺 olabilir. Bu anlamda 30-40 ya grubundaki t羹keticileri Mercedes A, B ve CLA serileriyle tan覺t覺r覺p m羹teri kazanabilirsiniz. Ama Mercedes deyince akla S500, G63, SLS, AMG-GT veya en az覺ndan E350 4Matic gibi 羹r羹nler gelir.

S繹z羹n 繹z羹; Rolex uzun bir s羹re kendi mekanizmalar覺 ve hayran grubu, koleksiyonerleri sayesinde yerini tek ba覺na muhafaza edecek gibi g繹r羹n羹yor. Omega ve Tag Heuer de belirli hedeflere g繹re y繹netiliyor. Ama her ikisinin de fiyat politikalar覺n覺 da hatal覺 buluyorum. Omega bana g繹re Tag Heuer'e g繹re en az覺ndan ge癟miten gelen daha fazla say覺da hayran kitleri ve koleksiyonere sahip. Ama her iki firma da ge癟miten sahip olduklar覺n覺 doru politikalar ile gelecee ta覺rlar.

Bu arada Auto Motor Sport (Alman bask覺s覺 olan) ve Auto Zeitung dergileri ayl覺k bazda Almanya'daki en 癟ok satan ara癟 modellerini toplam sat覺 adedi ve bireysel t羹keticiye sat覺lar (Privatverkauf) baz覺nda yay覺nl覺yor. Buradan Almanlar'覺n hangi arac覺 tercih ettiklerini takip edebilirsiniz.
Kullan覺c覺 avatar覺
Archimed

Kay覺t: 01 Eki 2011, 14:28

Mesaj aokyy » 30 Eki 2015, 13:50

ok beendiim, takdir ettiim bir marka. Kendilerine has 癟ok baar覺l覺 saatleri ve mekanizmalar覺 var fakat fiyatlar ger癟ekten 癟ok y羹ksek. Bu ise benim bu markaya -癟ok beenmeme ramen- yaklamam覺 engelliyor.
Kullan覺c覺 avatar覺
aokyy

Ya: 37
Kay覺t: 11 Ara 2011, 14:40

Mesaj izmeil » 30 Eki 2015, 14:12

Y覺ll覺k sat覺 istatistikleriyle ilgili 繹yle bir site buldum ama Tag ka癟 adet sat覺yor detay覺na ulaamad覺m hen羹z;
http://www.statisticbrain.com/wrist-wat ... tatistics/
Louis Vouitton Group un toplam pazar pay覺 (4-5 marka var san覺yorum) %4,7 g繹r羹n羹yor.
Kullan覺c覺 avatar覺
izmeil

Kay覺t: 31 Au 2015, 17:29

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 215 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners