TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tercihiniz

Düşük Marka Otomatik
77
52%
Yüksek Marka Quartz
70
48%

Toplam oy : 147

Re: Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Mesaj herofb » 27 Şub 2013, 21:25

desertsun yazdı:Otomatik Hi-Beat Grand seiko > Quartz Patek Philippe zevkler ve renkler ;)

Karşılaştırılan patek philippe'nin kayış tokası ise belki doğru bir önerme olabilir aksi halde ok rolex kavgasına ses etmedik ama konu patek'e kadar uzanırsa kavga çıkarırım :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj SerkanGS » 27 Şub 2013, 21:34

HeroFB yazdı:
desertsun yazdı:Otomatik Hi-Beat Grand seiko > Quartz Patek Philippe zevkler ve renkler ;)

Karşılaştırılan patek philippe'nin kayış tokası ise belki doğru bir önerme olabilir aksi halde ok rolex kavgasına ses etmedik ama konu patek'e kadar uzanırsa kavga çıkarırım :)

Marka imajı,quartz söz konusu olduğunda benim için biter, quartz bir saate 1000 liradan fazla verilmez diyenlerdenim, aksi olursa eğer,bir nautilus her zaman baştacıdır, ama dediğim gibi pp sadece bir örnekti, bu diğer markalar için de geçerli benim için ;)
Dedicated to Perfection / Eski Kullanıcı Adı Desertsun
Kullanıcı avatarı
SerkanGS

Mesaj razz » 27 Şub 2013, 22:33

Bu derece kullanıcı yorumuna açık bir konuda, sübjektif bakış açısıyla değerlendirilen her sorudan beklendiği üzere doğru bir cevabın olmadığı bu tartışmada, adeta güneş sisteminde mevcut tüm İsviçre ve Japon malı saat kalibrelerini görmüşçesine ve görüşün kendisi özelinde geçerli olduğunu vurgulamadan kesin tespitlerde bulunmak -elbette söyleniş tarzını tasvip etmeyerek- direkt aklıma şu videoyu getiriyor:

" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj SerkanGS » 27 Şub 2013, 23:10

Razz bu tespitte bulunmak için güneş sistemindeki tüm kalibreleri görmeye gerek yok, herkesin görüşüne saygım var ancak konu içinde swiss quartzları 1.sınıf bir japon otomatik kalibreden üstün görmek pek akla yatkın gelmiyor.
Dedicated to Perfection / Eski Kullanıcı Adı Desertsun
Kullanıcı avatarı
SerkanGS

Mesaj mrbars » 27 Şub 2013, 23:28

işin içine prestij girdiğinde teknik özellikler ikinci planda kalır.
-albert einstein

beni isviçre saati takan türk erkeklerine emanet ediniz.
-adriana lima
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj razz » 27 Şub 2013, 23:31

desertsun yazdı:.. konu içinde swiss quartzları 1.sınıf bir japon otomatik kalibreden üstün görmek pek akla yatkın gelmiyor.

desertsun: Eğer marka prestijini ve optik beğeniyi tenzih eder ve mevzuya sadece teknik açıdan yaklaşırsak ben de aynı şekilde düşünürüm.. Lakin burada marka prestijinin mevzuya getirdiği farklı bakış açısı konuşuluyor yani sadece kalibre değil.. Bir önceki mesajında verdiğin Mekanik Seiko > Quartz Patek Philippe söyleminden de konuyu kavramış olduğunu düşünüyorum.. Lakin benim takıldığım mevzu kişisel fikirlerin evrensel doğrular gibi aktarılması " Standart bir ETA 7750 otomatik makinenin nasıl olur da bir Japon 8r28'den daha iyi olduğu iddia edilebilir? ", pratikte doğrulanması için ömrün yetmeyeceği çıkarımların müspet ilimleri bile gölgede bırakacak kesinlikte dile getirilişi "Hiçbir isviçre quartz makinesi Seiko quartz'larından sınıf bazında üstün değildir. Aynı maliyet seviyesinde her zaman daha kalitelisini Seiko'dan alabilirsin." ve son olarak bu derece kesin ve NET. söylemlere yakışır, karşıt fikirlere kapı kapattığı yetmiyormuş gibi bir de uyaran final "Gülerler".

Şimdi ben de buraya yazsam " içinde 7750 var diye Hi-End bir İsviçre Markası saat tercih etmek yerine sırf kalibresinin daha üstün olduğuna inanılıyor diye gidip Seiko'ya 16.000,00 TL. verilebilir mi..? Gülerler.. " arkasına da eklesem BiTTi.NET. ..? Yukarıda yüklediğim videodaki sorunun muhattabı ben olmaz mıyım..?
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mrbars » 27 Şub 2013, 23:43

saat ayrı, katana ayrı.
-hattori hanzo
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj serdarfb » 27 Şub 2013, 23:46

mrbars yazdı:beni isviçre saati takan türk erkeklerine emanet ediniz.
-adriana lima

Kaç adet saat olduğu önemli mi burda ? Kriter nedir ?
Kullanıcı avatarı
serdarfb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 68 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners