Bond yazdı:Böyle bir yardım organizasyonu olacak ise benim şahsi isteğim ve tercihim insanlardan çok daha fazla yardıma ihtiyacı olan sokak havyanlarına olmasıdır.
İnsanların içinde yaşadığı sosyo-ekonomik çevre bazı gerçekleri görmesini engelliyor Bond, bunu senin özelinde söylemiyorum, gelir durumu ne olursa olsun bu herkes için böyle. Daha geçen yıl Samsun'da bir bebek yeterli beslenemediği için öldü. Anadolu'nun bir şehrinde fiziksel özürlü çocuğu için bir anne mavi kapak topluyordu (250 bin kapak toplayabildi mi bilemiyorum).
Sokak hayvanları mı? Onlar da acınası durumda evet. Belediyelerin barınakları yok yeterli sayıda, olanlar da ne kadar besliyor hayvanları kuşkuluyum..
Yardım konusuna gelince, bunun için foruma elbette ihtiyaç yok. Hayır kurumları var, buralara herkes bireysel olarak bağışta bulunabilir, yada bir öğrenciye burs da verebilir (ki verenler vardır zaten). Forumun adı niye geçti? Resmi olarak işlemler ne kadar karmaşık ve yorucudur bilemem ama belki özendirici olur, teşvik edici olur diye düşündüm. Yoksa forum adının geçmesi elbette farz değil.
Bu arada serxx sana katılmıyorum. Ayni ve nakdi yardımlar kitaptan daha önemli. Zaruri ihtiyaçlar entelektüel ihtiyaçlardan önce gelir ve bu ihtiyaçların öncelikli olarak karşılanması insanları daha mutlu kılar..

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein