Clk yazdı:Ne yani 4500 Euroluk saat 70 Euroluk mekanizma kullaninca olmuyorda 120 Euroluk mekanizma kullaninca mi Panerai oluyor?
Bence buradaki 50 Euroluk fark çoook büyük bir fark!.
Clk yazdı: Benim anlamadigim sizler Rolex'in IWC'nin Omega'nin kullanmis oldugu mekanizmalarin maliyetlerini ne tahmin ediyorsunuz ki? 2000 Euro falan mi? Bu saat markalarinin tamaminin kullanmis olduklari mekanizmalarin maksimum maliyeti 250 Eurodur. Ben bu yüzden tepkiyi anlamiyorum
Maliyet ve satış fiyatları arasında bir orantı ilişkisi mutlaka vardır değil mi Clk? Rolex makinelerini de dahil etmişsin ama hiç de öyle ucuz değiller. Güncel mekanizma satış fiyatlarına birkaç örnek:
Eta 2824-2 : 145 $
Eta 2892-A2 : 250 $
Eta 7750 decorated: 500 $
Rolex caliber 1560: 1300 $
Rolex caliber 3135: 1950 $
Denebilir ki Eta bir mekanizma tedarikçisi bu yüzden ucuz, fakat üretim adetlerine bakınca Rolex de her sene aynı makineden onbinlerce adet üretiyordur mutlaka..
Konuyu dağıttık, bağlayalım hemen

Mevcut sorundan bağımsız olarak marka ile ilgili benim genel tutum ve yorumum şöyle:
Panerai' nin koleksiyonuna baktığımızda hemen hemen tüm modellerin limitli olduğunu görüyoruz, böyle olunca limitli olmalarının pek bir önemi kalmıyor benim gözümde..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein