TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai 318 " Birine Brooklyn Köprüsünü Satmak "

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Panerai 318 " Birine Brooklyn Köprüsünü Satmak "

Mesaj drk » 11 Kas 2011, 20:49

Durun yahu hemen idam ettiniz paneraiyi :D Yapılan yanlış saatin içinde unitas olması değil, katalogta belirtildiği gibi işlenmemiş olması. Base ve marina luminor&radiomirlerin içinde unitas olduğu gizli birşey değil zaten. Bu fiyatta bir saate unitas mekanizma yakışır, yakışmaz ayrı konu. Eğer konu buysa paneraiye gelene kadar daha neler var ;)

Bronz için yapılan çöp yorumu fazlasıyla kişisel bir düşünce. Panerai sevenler bu "patina" işine fazlasıyla kafayı takmış durumdalar ve bu saati onların gözünde daha da özel kılan bir unsur. Hatta ben de bronz 382'yi bekliyorum, hoşuma giderse almayı planlıyorum.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj 2fast4u » 12 Kas 2011, 00:02

Clk elestiri oklarimi direk senin uzerinden firlatiyorum siper al gelmesin:)))almanya gibi sifir hata musteri memniniyetini on planda mantigini ilke edinmis bir ulkeden yaziyosun ve bu olaya hata hatadir diyosan hata sende var demektir.panerai yi yerden goge sigdiramayan siz bu konuyu hep bir agizdan elestiren hepimiz olmaliyiz.karsi tarafi para alisverisi olsun olmasin aptal yerine koymak casio nun bile kalkisamiyacagi bir istir .bu durumda tum saat camiasinin basi sagolsun demekten baska bir sey gelmez .neydi o cakma panerai cilerin adi unuttum onlar nasil kis kis guluyodur birde isin o boyutu var elbette
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Bond » 12 Kas 2011, 00:56

Biz Special Editionların dekorlu ve farklı gun metal renkli ETA / Unitas 6497'lerini bulabilmek için 3 ay bekledik. :thumbup: Sonra bize kızıyorlar neden TSF SE'ler gecikti diye :D Panerai bekleyememiş base dekorsuz modele yönelmiş, işte durumu görüyorsunuz :lol:

Şaka bir yana firmanın açıklaması oldukça garip. Bilerek koyduk ama değiştireceğiz vb gibi bir şey. İlginç olan saat sahiplerinin bu açıklamaya sevinmesi ve takdir etmesi. Milleti kandırıp Çin malı saati markasız veya uydurma marka ile garantisiz üzerine yalandan Swiss Made diye yazdırıp satanları görüp duyduk, hadi onlarda kimse sesini çıkarmadı, bir çoğunun haberleri dahi olmadı yada muhatap bulamadıklarından kaderlerine razı oluyorlar ama dünyaca ünlü bir firmanın bu tarz bir hatasına tüketiciler arasından kimsenin sesini çıkarmaması ilginç. :?

Tüketiciye yanlış bilgi verilerek bir ürün satılmış sonuçta. Hata var denilmiyor firma tarafından halen :) Takip ederiz bakalım ne olacak ekstra gelişme.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj nbmc » 12 Kas 2011, 01:33

Daha 8 gün önce Oris sahibi oldum ve 8 gün sonunda yeni hedefler aramaya başladım. Hedef olarak bu markayı seçtikten sonra bu haber hiç olmadı şimdi. :o

Ayrıca bu foruma takılmak bana pahalıya patlıycak gibi. Ne güzel Tissot, Seiko, Hamilton falandı benim için saat. Şimdi Omega, Panerai ya da yeni bir Oris araştırmaya başladım. Mekanizmaları incelemeye başladım... Evet pahalıya patlıycak belli ve yapıcak birşey yok... Teşekkür mü etsem ne yapsam bilmiyorum size. :)
Kullanıcı avatarı
nbmc

Mesaj Clk » 12 Kas 2011, 03:47

2fast, ben yukarida yazdim. panerai agzindan ben resmi bir aciklama görmedim. Olup olmadigini da bilmiyorum. Saatlerin de bana sahte gibi geldigini söyledim. Ancak, hadi diyelim ki yukarida ki mekanizma saat icerisine konuldu. Sadece mekanizma üzerinde Panerai yazmiyor diye ve dekoresi yok diye bu kadar yerden yerede vurulmaz bir marka arkadas !!!

Ne yani 4500 Euroluk saat 70 Euroluk mekanizma kullaninca olmuyorda 120 Euroluk mekanizma kullaninca mi Panerai oluyor? Benim anlamadigim sizler Rolex'in IWC'nin Omega'nin kullanmis oldugu mekanizmalarin maliyetlerini ne tahmin ediyorsunuz ki? 2000 Euro falan mi? Bu saat markalarinin tamaminin kullanmis olduklari mekanizmalarin maksimum maliyeti 250 Eurodur. Ben bu yüzden tepkiyi anlamiyorum :?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 12 Kas 2011, 04:25

Clk yazdı:Ne yani 4500 Euroluk saat 70 Euroluk mekanizma kullaninca olmuyorda 120 Euroluk mekanizma kullaninca mi Panerai oluyor?

Bence buradaki 50 Euroluk fark çoook büyük bir fark!.
Clk yazdı: Benim anlamadigim sizler Rolex'in IWC'nin Omega'nin kullanmis oldugu mekanizmalarin maliyetlerini ne tahmin ediyorsunuz ki? 2000 Euro falan mi? Bu saat markalarinin tamaminin kullanmis olduklari mekanizmalarin maksimum maliyeti 250 Eurodur. Ben bu yüzden tepkiyi anlamiyorum :?

Maliyet ve satış fiyatları arasında bir orantı ilişkisi mutlaka vardır değil mi Clk? Rolex makinelerini de dahil etmişsin ama hiç de öyle ucuz değiller. Güncel mekanizma satış fiyatlarına birkaç örnek:

Eta 2824-2 : 145 $
Eta 2892-A2 : 250 $
Eta 7750 decorated: 500 $
Rolex caliber 1560: 1300 $ :shock:
Rolex caliber 3135: 1950 $ :shock:

Denebilir ki Eta bir mekanizma tedarikçisi bu yüzden ucuz, fakat üretim adetlerine bakınca Rolex de her sene aynı makineden onbinlerce adet üretiyordur mutlaka..

Konuyu dağıttık, bağlayalım hemen :D Mevcut sorundan bağımsız olarak marka ile ilgili benim genel tutum ve yorumum şöyle:
Panerai' nin koleksiyonuna baktığımızda hemen hemen tüm modellerin limitli olduğunu görüyoruz, böyle olunca limitli olmalarının pek bir önemi kalmıyor benim gözümde..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 12 Kas 2011, 04:33

Ama bu fiyatlar 1 tane alınca böyle, ya binlerce alırsak? ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Thevenin » 12 Kas 2011, 04:42

Mekanizma degeriyle ilgili sorun yok ki. Asil nokta kovalanmasin, kacirilmasin. Ister ucuza yap, istersen yoktan var et; ama dedigini yap dedigini. Mekanizma tanimindaki 'personalized Panerai bridge', bir kisim Paneristi'ye gore gayet 'personalized' sanirim. Bu Sulun Osman'dan kopruyu almak degil de nedir? :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 204 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners