TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gümrük Sınırı 30 Euro'ya Düşürüldü

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gümrük Sınırı 30 Euro'ya Düşürüldü.

Mesaj HknDrsn » 09 Ağu 2024, 18:20

Bu ülkede sistem düzgün işliyor olsa sipariş tarihi baz alınırdı. (Doğrusu da bu olmalı)

Süreç sistematik ilerlemediği için gümrük sipariş tarihine değil gümrüğe geliş tarihini baz alıyor.

Kısaca milletin kazanmış olduğu hakkı vs bir kararname çıkartarak hiç edebiliyorlar.

Milletin mağduriyeti bu arkadaşların umurunda değil. (Telefon imei kaydı ve yurtdışı çıkış harcında gördük)
En son HknDrsn tarafından 09 Ağu 2024, 19:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj parlakvepas » 09 Ağu 2024, 19:04

HknDrsn yazdı:Bu ülkede sistem düzgün işliyor olsa sipariş tarihi baz alınırdı. (Doğrusu da bu olmalı)

Süreç sistematik ilerlemediği için gümrük sipariş tarihine değil gümrüğe geliş tarihini baz alıyor.

Kısaca milletin kazanmış olduğu hakkı vs bir kararname çıkartarak hiç edebiliyorlar.

Milletin mağduriyeti bu arkadaşların umurunda değil. (yurtdışı çıkış harcındagördük)

Gümrüğe giriş derken gümrük deposunamı yoksa incelemeyemi 1 gün önce ali express den saat parcaları aldım ve gelmelerini bekliyorum muhtemelen 5-6 günde Türkiyeye gelirler ama ne zaman gümrük incelemesine girerler bilmiyorum çünkü bu ara gümrük deposunda uzun süre bekletiliyor umarım sorun yaşamam.
Kullanıcı avatarı
parlakvepas

Mesaj HknDrsn » 09 Ağu 2024, 19:20

parlakvepas yazdı:
HknDrsn yazdı:Bu ülkede sistem düzgün işliyor olsa sipariş tarihi baz alınırdı. (Doğrusu da bu olmalı)

Milletin mağduriyeti bu arkadaşların umurunda değil. (yurtdışı çıkış harcındagördük)

Gümrüğe giriş derken gümrük deposunamı yoksa incelemeyemi 1 gün önce ali express den saat parcaları aldım ve gelmelerini bekliyorum muhtemelen 5-6 günde Türkiyeye gelirler ama ne zaman gümrük incelemesine girerler bilmiyorum çünkü bu ara gümrük deposunda uzun süre bekletiliyor umarım sorun yaşamam.

Detayı hakkında bir fikrim yok, orda da çalışanların inisiyatifine kalmanız muhtemel.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj btwatch » 09 Ağu 2024, 23:53

yandaşlar yedi içti malı götürdü faturayı ödemek bize kaldı
Kullanıcı avatarı
btwatch

Mesaj insatiable » 10 Ağu 2024, 00:14

bilmeyenler için hatırlatalım; 2016'ya kadar 150 euro'yu geçmeyen bir eşya gümrük vergisinden muaftı. bakın ticari sınırdan bahsetmiyorum bazı şüpheli durumlar hariç gümrükten geçip geliyordu. ticari sınır ise tam 1500 euroydu 1500'ü aşmıyorsa %20 gümrük vergisi ödeyip alıyorduk. 30 euro nedir yahu? toptan yasaklayın da siz de rahat edin biz de. 1500 eurolardan nereye geldik. şaka gibi. ben bu kadar halk düşmanı bir yönetim görmedim. direkt halk yararına bir tane yasa çıkardıklarını da görmedim. bu ülkede yaşamak her geçen gün daha da zorlaşıyor. rezalet yönetilen ekonomi bahanesiyle halkı dünyadan koparıp bir derece daha dışa kapalı bir toplum yaratma projesinde atılan adımlardan sadece biridir bu yapılan!
"saat, önce insanı gösterir, sonra zamanı."
Kullanıcı avatarı
insatiable

Mesaj hknmtn » 10 Ağu 2024, 04:39

Bugün DHL bana bilgilendirme yazısı gönderdi. 21 ağustostan itibaren mevzuat uygulanmaya başlanacak.
Dün bir ürünüm gümrükten sorunsuz geçti.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj muratcan07 » 11 Ağu 2024, 19:03

hknmtn yazdı:Bugün DHL bana bilgilendirme yazısı gönderdi. 21 ağustostan itibaren mevzuat uygulanmaya başlanacak.
Dün bir ürünüm gümrükten sorunsuz geçti.

Şu an ikiside yolda bakalım yetişecek umarım.

Benim aklımdaki soru ben vergisini peşin ödedim, mevzuat yürürlüğe girdikten sonra geçerse ne olacak? benden ek vergimi isteyecekler yoksa bunlar 30euro yu geçiyor diyip geri mi gönderecekler
Kullanıcı avatarı
muratcan07

Mesaj Eterna » 12 Ağu 2024, 10:49

Dün sosyal medya da bir iddia daha gördüm. Vallahi kararsız kaldım olur mu diye?

Şimdi genel kanı (bana göre çok yanlış olsa da) satın alındığı tarih önemli değil, önemli olan gümrüğe girdiği tarih.

Ama bir de Türkiye ye gelen kargolar var sıra bekliyorlar gümrüğe girmek için. Gümrüğe sevk edildi yazar hatta.

Bu bekleme süresini uzatıyorlar böylece kargoların 21 Ağustos dan sonra kontrol sırası gelecek diye yazanlar olmuş sosyal medyada. Böyle olunca da yeni mevzuata göre işlem görecekmiş.

Hem olmaz diyorum hem de Türkiye de hiç bir şeye şaşırmam diyorum.
Kullanıcı avatarı
Eterna

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners