fsinan yazd覺:muratcan87 yazd覺:Amcam 2 senedir Sub s覺ras覺nda. Gitti sonunda yeni Longines Hydroconquestlerden ald覺 ge癟ti. S覺ra gelirse gidip bakacak ama al覺r m覺 oras覺 muammaSaate asl覺nda 癟ok ilgisi de olmayan biri. Emeklilik hediyesi almak istedi o kadar ve b覺kt覺rd覺lar
![]()
Bakt覺覺m zaman Rolex bana hep Omegadan, JLCden, Glash羹tteden falan daha k繹t羹 i癟ilikli g繹r羹n羹yor. Yine mekanizma olarak da daha geride. 襤kinci el deeri saat satmayan ve takmak i癟in alan biri olduum i癟in de hi癟bir ey ifade etmiyor bana. Ayn覺 ekilde tan覺nmas覺n覺 da hi癟 mi hi癟 繹nemsemiyorum. Ben kolumda ta覺maktan keyif al覺yorum, o bana birilerinin tan覺y覺p yorum yapmas覺ndan 癟ok daha keyif veriyor. Bu nedenle fiyat覺yla ve bu beklemesiyle de beraber d羹羹n羹nce Rolex hep uzak geliyor bana. O paraya JLC al覺p ge癟erim. Tabii bu tamamen kiisel bir tercih. Kimine g繹re de kolunda Rolex olmas覺 inan覺lmaz 繹nemli.
Omega, Longines, Tag Heuer, Oris bunlar覺n hepsini kulland覺m, yani konu hakk覺nda fikrim de bilgim de var. Hepsinde i癟ilik 羹st seviye ve kaliteli. Ama Rolex'deki bilezik, toka vs. kesinlikle daha kalitesiz deil. Ha o fark覺 vermeye demez, ya da beklemeye demez derseniz onu anlar覺m. Ama daha k繹t羹 i癟ilikli derseniz o sizin subjektif g繹r羹羹n羹z olur bence. Mekanizma olarak da ileride-geride denemez. 3230'lardaki yeni teknolojiler 癟ok iyi sonu癟 verdi. Sonu癟ta g羹nde +-2sn tutuyor mu? Manyetik olarak dayan覺m覺 iyi mi? Dayan覺kl覺 m覺? Hepsi evet. Ayn覺 eyi 70 dolarl覺k bir Eta mekanizma da verebilir ama ayr覺nt覺lara indiinizde teknii farkl覺. Ben Omega da ald覺m, b羹y羹k keyifle de kulland覺m, ama Rolex'den daha iyi falan deil, hepsinin saat yapma iine bak覺覺 farkl覺. 316L 癟elik yeterli diyen Omega, ama bu bana yetmez daha pahal覺 904L 癟elik kullan覺cam, ala覺m覺n覺 da kendim ince eleyip s覺k dokuyaca覺m 繹zel se癟eceim diyen Rolex. Bu Omega'y覺 daha k繹t羹 Rolex'i daha iyi yapmaz ama 羹retim mant覺覺n覺 ay覺r覺r. Bu ay覺r覺m da marka imaj覺n覺, fiyatlar覺, tercihleri belirliyor.
Ben 繹zellikle bu nedenle bence diye belirtiyorum hep yorum yaparken. Bu fiyatlarda saat almak zaten bal覺 ba覺na 癟ok l羹ks bir olay. Yani kimsenin sonu癟 olarak 10-15bin euroluk bir saate ger癟ekte elbette ihtiyac覺 yok. Kald覺 ki bu rakamlardakiler alt覺n bile deil 癟ounlukla. Yani deerli metal s覺n覺f覺na bile sokam覺yoruz. Bu nedenle bu i biraz m羹cevher al覺verii gibi g繹z羹mde. Bu y羹zden dediiniz gibi bu olaya bak覺lar覺 tamamen farkl覺 Rolex ve Omega'n覺n mesela. Benim de bu anlamda g繹nl羹m Omega'dan yana. +-2sn yerine Omega'n覺n 0/+2sn sertifikal覺 mekanizmas覺 daha heyecanland覺r覺yor, ya da bir Glash羹tte Panomatic Datum'un arkas覺ndaki i癟ilik, 21k alt覺n rotorun g繹r羹nt羹s羹 beni daha cezbediyor, Blancpain, JLC gibi firmalar覺n mekanizma i癟ilikleri Rolex'e oranla daha 癟ok houma gidiyor. O nedenle de Rolex'e elim gitmiyor benim. Rolex'in 癟eliinin 繹zenle se癟ildii bir ger癟ek, hakl覺s覺n覺z. Ancak elime al覺nca bana Omega kadar kalite hissini vermiyor. Bu nedenle zaten daha k繹t羹 g繹r羹n羹yor dedim, somut olarak daha k繹t羹 demem ise sa癟ma olurdu. Mekanizma olarak ise Omega, JLC, Blancpain ya da Glash羹tte'nin Rolex'ten en 羹stte daha iyi ve daha komplikasyonlu mekanizmalar覺 olduu da bir ger癟ek. O anlamda Rolex bu markalardan daha geride g繹z羹mde. Alanlar覺 da dediim gibi anl覺yorum. Bu Gucci mi Dior mu gibi bir ey. Kim hangisini seviyorsa onu al覺p ge癟meli. Hepsi sonu癟 olarak 癟ok iyi ve l羹ks 羹r羹nler.