TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Rolex beklemekten b覺kt覺m...

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex beklemekten b覺kt覺m...

Mesaj muratcan87 » 21 Au 2023, 13:42

fsinan yazd覺:
muratcan87 yazd覺:Amcam 2 senedir Sub s覺ras覺nda. Gitti sonunda yeni Longines Hydroconquestlerden ald覺 ge癟ti. S覺ra gelirse gidip bakacak ama al覺r m覺 oras覺 muamma :D Saate asl覺nda 癟ok ilgisi de olmayan biri. Emeklilik hediyesi almak istedi o kadar ve b覺kt覺rd覺lar :D

Bakt覺覺m zaman Rolex bana hep Omegadan, JLCden, Glash羹tteden falan daha k繹t羹 i癟ilikli g繹r羹n羹yor. Yine mekanizma olarak da daha geride. 襤kinci el deeri saat satmayan ve takmak i癟in alan biri olduum i癟in de hi癟bir ey ifade etmiyor bana. Ayn覺 ekilde tan覺nmas覺n覺 da hi癟 mi hi癟 繹nemsemiyorum. Ben kolumda ta覺maktan keyif al覺yorum, o bana birilerinin tan覺y覺p yorum yapmas覺ndan 癟ok daha keyif veriyor. Bu nedenle fiyat覺yla ve bu beklemesiyle de beraber d羹羹n羹nce Rolex hep uzak geliyor bana. O paraya JLC al覺p ge癟erim. Tabii bu tamamen kiisel bir tercih. Kimine g繹re de kolunda Rolex olmas覺 inan覺lmaz 繹nemli.

Omega, Longines, Tag Heuer, Oris bunlar覺n hepsini kulland覺m, yani konu hakk覺nda fikrim de bilgim de var. Hepsinde i癟ilik 羹st seviye ve kaliteli. Ama Rolex'deki bilezik, toka vs. kesinlikle daha kalitesiz deil. Ha o fark覺 vermeye demez, ya da beklemeye demez derseniz onu anlar覺m. Ama daha k繹t羹 i癟ilikli derseniz o sizin subjektif g繹r羹羹n羹z olur bence. Mekanizma olarak da ileride-geride denemez. 3230'lardaki yeni teknolojiler 癟ok iyi sonu癟 verdi. Sonu癟ta g羹nde +-2sn tutuyor mu? Manyetik olarak dayan覺m覺 iyi mi? Dayan覺kl覺 m覺? Hepsi evet. Ayn覺 eyi 70 dolarl覺k bir Eta mekanizma da verebilir ama ayr覺nt覺lara indiinizde teknii farkl覺. Ben Omega da ald覺m, b羹y羹k keyifle de kulland覺m, ama Rolex'den daha iyi falan deil, hepsinin saat yapma iine bak覺覺 farkl覺. 316L 癟elik yeterli diyen Omega, ama bu bana yetmez daha pahal覺 904L 癟elik kullan覺cam, ala覺m覺n覺 da kendim ince eleyip s覺k dokuyaca覺m 繹zel se癟eceim diyen Rolex. Bu Omega'y覺 daha k繹t羹 Rolex'i daha iyi yapmaz ama 羹retim mant覺覺n覺 ay覺r覺r. Bu ay覺r覺m da marka imaj覺n覺, fiyatlar覺, tercihleri belirliyor.

Ben 繹zellikle bu nedenle bence diye belirtiyorum hep yorum yaparken. Bu fiyatlarda saat almak zaten bal覺 ba覺na 癟ok l羹ks bir olay. Yani kimsenin sonu癟 olarak 10-15bin euroluk bir saate ger癟ekte elbette ihtiyac覺 yok. Kald覺 ki bu rakamlardakiler alt覺n bile deil 癟ounlukla. Yani deerli metal s覺n覺f覺na bile sokam覺yoruz. Bu nedenle bu i biraz m羹cevher al覺verii gibi g繹z羹mde. Bu y羹zden dediiniz gibi bu olaya bak覺lar覺 tamamen farkl覺 Rolex ve Omega'n覺n mesela. Benim de bu anlamda g繹nl羹m Omega'dan yana. +-2sn yerine Omega'n覺n 0/+2sn sertifikal覺 mekanizmas覺 daha heyecanland覺r覺yor, ya da bir Glash羹tte Panomatic Datum'un arkas覺ndaki i癟ilik, 21k alt覺n rotorun g繹r羹nt羹s羹 beni daha cezbediyor, Blancpain, JLC gibi firmalar覺n mekanizma i癟ilikleri Rolex'e oranla daha 癟ok houma gidiyor. O nedenle de Rolex'e elim gitmiyor benim. Rolex'in 癟eliinin 繹zenle se癟ildii bir ger癟ek, hakl覺s覺n覺z. Ancak elime al覺nca bana Omega kadar kalite hissini vermiyor. Bu nedenle zaten daha k繹t羹 g繹r羹n羹yor dedim, somut olarak daha k繹t羹 demem ise sa癟ma olurdu. Mekanizma olarak ise Omega, JLC, Blancpain ya da Glash羹tte'nin Rolex'ten en 羹stte daha iyi ve daha komplikasyonlu mekanizmalar覺 olduu da bir ger癟ek. O anlamda Rolex bu markalardan daha geride g繹z羹mde. Alanlar覺 da dediim gibi anl覺yorum. Bu Gucci mi Dior mu gibi bir ey. Kim hangisini seviyorsa onu al覺p ge癟meli. Hepsi sonu癟 olarak 癟ok iyi ve l羹ks 羹r羹nler.
Kullan覺c覺 avatar覺
muratcan87

Kay覺t: 17 Tem 2017, 14:20

Mesaj muratcan87 » 21 Au 2023, 13:58

manil yazd覺:Rolex in biraz hakk覺 yeniyor gibi geldi. Bayilerin uyan覺kl覺覺ndan ya da talebin y羹ksekliinden markaya ve 羹retim tekniklerine eletiri getirmek biraz tart覺mal覺 ve bence doru deil.

Rolex hi癟bir zaman en iyiyi vermez. 5 kriter belirleyin ve 3 5 markay覺 deerlendirin, Rolex muhtemelen hi癟bir zaman 10 almaz ama ortalamas覺 dierlerinden genelde daha y羹ksek olur; optimumu verir ve her zaman kalite standard覺n覺 癟ok y羹ksek tutar.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Rolex bu anlamda Alman arabas覺 gibi optimumun peinde bence de. Bunu 癟ok iyi yapt覺klar覺n覺 da d羹羹n羹yorum. Ancak saat ii 癟ok duygusal bir i bana kal覺rsa. O nedenle baz覺 eylerde daha iyi olmak, yani bir bak覺ma ak覺l yerine duygularla hareket etmek daha g羹zel geliyor bana :D
Kullan覺c覺 avatar覺
muratcan87

Kay覺t: 17 Tem 2017, 14:20

Mesaj eyimen » 21 Au 2023, 14:07

Rolex ve rakibi markalar d羹zleminde g羹zel bir tart覺ma olmu. Yap覺lan yorumlar覺n neredeyse hepsine kat覺l覺yorum. Benim en 癟ok kulland覺覺m markalar Rolex, Omega ve IWC. Muhtemelen bunun sebebi tasar覺m anlam覺nda bu markalar覺n belli modellerini kendime yak覺n bulmam. Her birinden 5 ve 羹zerinde saat kullanm覺 biri olarak benim de bal覺a bir katk覺m bulunsun istedim.
Bu 羹癟 marka aras覺nda:
-En iyi zaman tutan Rolex, sonra Omega, sonra IWC
-En iyi bilezik Rolex, sonra IWC ve Omega
-En iyi kasa i癟ilii IWC, sonra Rolex ve Omega birbirine 癟ok yak覺n diyebilirim.
-En iyi indisler IWC, sonra Omega, sonra Rolex

Bunlara bakarak Rolex'e k繹t羹 demek biraz haks覺zl覺k olur kan覺mca. Bilezikte a癟覺k ara kesinlikle en iyisi, zaman tutmada da 癟ok baar覺l覺. 襤ndisler en zay覺f olduu yer diyebiliriz. Ama tabi ki daha 繹nce dediim gibi, Sub alaca覺n覺za SMP 300 al覺n keyfinize bak覺n. Neredeyse yar覺 fiyat覺na, ortalamada sub'dan daha baar覺l覺 bir saat bence :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
eyimen

Ya: 44
Kay覺t: 13 Tem 2015, 22:54

Mesaj Mhe » 22 Au 2023, 07:58

fsinan yazd覺:Rolex beklemeyi b覺rak覺rsak trend d繹ner. Daha k繹t羹 mekanizmaya daha az 繹zellie daha 癟ok para veriyoruz. Ben de OP bekliyorum ama neden Aqua Terra alm覺yorum hi癟bir mant覺kl覺 a癟覺klamas覺 yok. Tek sebebi beynimizin y覺kanm覺 olmas覺 san覺r覺m.
Kesinlikle hakl覺s覺n覺z. Rolexten 癟ok daha kaliteli mekanizma ve i癟ilie sahip JLC mesela ayn覺 ilgiyi g繹rmez. Rolex m羹thi bir marketing baar覺s覺, kabul etmek laz覺m .

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Mhe

Kay覺t: 22 Kas 2022, 19:57

Mesaj prx » 22 Au 2023, 10:21

Ya arkadalar bir saatin maliyeti dahil 3k falandir.zaten baya pahal覺 sat覺yorlar.kim hangisiyle mutlu oluyorsa taksin ben 繹yle yap覺yorum benim d羹羹ncem.

SM-J610F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Prx; Batt覺 bal覺k yan going.
Kullan覺c覺 avatar覺
prx

Kay覺t: 29 Eyl 2021, 22:28

Mesaj Ahmetrefik » 22 Au 2023, 15:57

Bug羹n sub almaya kalksan覺z 14-15.000 癟ekiyorlar doru mu doru .Bayiden almaya kalksan ge癟mi olsun hay覺rl覺 iler..
Ben beklemektense 繹yle yapt覺m ayn覺 paraya ,
1 adet Omega smp 300 (eyimen Ebgin kardeime kat覺l覺yorum , diver olarak suba iyi bir alternatif)
1 adet IWC Spitfire chronograph
1 adet PAM
1 adet Moonwatch

Saatlerin birini s覺f覺r, dierlerini ise forumdaki arkadalar覺mdan nerdeyse s覺f覺r ayar覺nda ikinci el olarak ald覺m hepsi kutu+sertifika , kay覺 vs.full.
Sizce iyi yapm覺 m覺y覺m? Ne dersiniz?
zaman o kadar tuhaft覺r ki; gen癟ken, 癟ocukken hi癟 繹nemi yoktur, sonra g羹n gelir ka癟 yaz'覺n覺n kald覺覺n覺 saymaya balars覺n.
Kullan覺c覺 avatar覺
Ahmetrefik

Ya: 54
Kay覺t: 19 Nis 2010, 12:04

Mesaj okz » 22 Au 2023, 16:16

Neredeyse 2 sene oldu 癟elik sub i癟in s覺ra yazd覺rd覺覺m,zaten Avrupa 羹lkelerinde bile s羹re 2-3 y覺l konuulurken bizim 羹lkede s覺ra gelmesi vs.imkans覺z zaten de 繹ylesine bekliyoruz ite.
Hay覺r bekledik癟e hem alam覺yoruz hem de grey market fiyatlar覺 y羹kseliyor
Kullan覺c覺 avatar覺
okz

Ya: 45
Kay覺t: 25 May 2011, 12:32

Mesaj Fatih28 » 22 Au 2023, 20:45

Ahmetrefik yazd覺:Bug羹n sub almaya kalksan覺z 14-15.000 癟ekiyorlar doru mu doru .Bayiden almaya kalksan ge癟mi olsun hay覺rl覺 iler..
Ben beklemektense 繹yle yapt覺m ayn覺 paraya ,
1 adet Omega smp 300 (eyimen Ebgin kardeime kat覺l覺yorum , diver olarak suba iyi bir alternatif)
1 adet IWC Spitfire chronograph
1 adet PAM
1 adet Moonwatch

Saatlerin birini s覺f覺r, dierlerini ise forumdaki arkadalar覺mdan nerdeyse s覺f覺r ayar覺nda ikinci el olarak ald覺m hepsi kutu+sertifika , kay覺 vs.full.
Sizce iyi yapm覺 m覺y覺m? Ne dersiniz?
10 numara olmu Ahmet abi [emoji1319][emoji1319][emoji1319]

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Fatih28

Ya: 43
Kay覺t: 25 Haz 2016, 01:39

ncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    G繹r羹nt羹leme
    Yazar

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: ahmetozturk, Heyea, hozburun ve 198 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners