canzdmr yazdı:castilla yazdı:gozdentunay yazdı:2 ay evvel 22000 fiat aldığımız tek hayalim zalim ,Tag monaco bile 48000 tl oldu:) mağazaya sorduğumda dolar dedi ,bende ok tmm ama sen bu saati bugunkü kurdan almadın bu saat stoğunuzda 1 yıldır aynı seri no ile duruyor ,konsinye mal ı aldında mı bu kadar alınamaz fiatlar uyguluyorsun dediğimde “ama dolar arttı “ dedi bende tmm dedim[emoji1] bir satış sitesinde Omega seamaster 13500 tl fiatı varken ben sorunca yarım saat sonra 23500 yaparak arkadaş rotapa ortak oldu.[emoji41]tmm dolar arttı durum kötü eyvallah ama birbirimizi bu kadar kazıklamaya çalışmakta bence çok ayıp ve saygısızca,Şimdi özetle evet artık saat alıyormuyuz? Evet ben bütçem yettiğince alıyorum ama fırsatcı zihniyeti görünce varsada almıyorum çünkü onlar bunu hakediyorlar.Önce ben dahil kendimizi bu krizde değerlermizi check etmekte bi fayda var naçizane fikrim.Ha birde bizim forum dahil ezik büzük saatlerini şoplayarak satmaya çalışan ve en ufak şekilde burnundan kıl aldırmayan aktör bireyler ede selam olsun
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ticaret yaparken sermayeyi koruması lazım her kurumun.Belki evet o saati düşük kurdan aldı ama dolar bu haldeyken eski fiyata satarsa yerine yeni saat koyamaz hale gelir.Fırsatçılık şöyle olur eğer dolar eski haline gelip fiyatlar hala aynı kalırsa buna fırsatçılık diyebiliriz
Yerine koyduğu saati aldığı döviz kurundan hesaplayarak koyacak. Öbür türlü haksız kazanç olmuyor mu ?
Tabi ki artış olsun ama yeni kurdan almış gibi fiyat yükseltmenin nasıl bir açıklaması olabilir ? Sizin mantığı çözemedim ben.
önceden 20 liraya alıp 30 liraya sattığı saati , dolar kuru 6.50 olduktan sonra 20 değilde 30 liraya alabilecekse şuanda 30 liraya satmasının hiç bir mantığı yok mecburen zam uygulayacak ki tekrar tezgahına saat koyabilsin.Zam oranları tartışmaya açıktır tabiki dolar kuru artışının üstünde yapıyorsa kazıkçılık diyebiliriz ki buna da piyasayı araştırıp alışveriş yapan müşteri fırsat vermemelidir.