TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ekonomik kriz ve artan saat fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ekonomik kriz ve artan saat fiyatları

Mesaj castilla » 05 Eyl 2018, 15:11

canzdmr yazdı:
castilla yazdı:
gozdentunay yazdı:2 ay evvel 22000 fiat aldığımız tek hayalim zalim ,Tag monaco bile 48000 tl oldu:) mağazaya sorduğumda dolar dedi ,bende ok tmm ama sen bu saati bugunkü kurdan almadın bu saat stoğunuzda 1 yıldır aynı seri no ile duruyor ,konsinye mal ı aldında mı bu kadar alınamaz fiatlar uyguluyorsun dediğimde “ama dolar arttı “ dedi bende tmm dedim[emoji1] bir satış sitesinde Omega seamaster 13500 tl fiatı varken ben sorunca yarım saat sonra 23500 yaparak arkadaş rotapa ortak oldu.[emoji41]tmm dolar arttı durum kötü eyvallah ama birbirimizi bu kadar kazıklamaya çalışmakta bence çok ayıp ve saygısızca,Şimdi özetle evet artık saat alıyormuyuz? Evet ben bütçem yettiğince alıyorum ama fırsatcı zihniyeti görünce varsada almıyorum çünkü onlar bunu hakediyorlar.Önce ben dahil kendimizi bu krizde değerlermizi check etmekte bi fayda var naçizane fikrim.Ha birde bizim forum dahil ezik büzük saatlerini şoplayarak satmaya çalışan ve en ufak şekilde burnundan kıl aldırmayan aktör bireyler ede selam olsun :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ticaret yaparken sermayeyi koruması lazım her kurumun.Belki evet o saati düşük kurdan aldı ama dolar bu haldeyken eski fiyata satarsa yerine yeni saat koyamaz hale gelir.Fırsatçılık şöyle olur eğer dolar eski haline gelip fiyatlar hala aynı kalırsa buna fırsatçılık diyebiliriz

Yerine koyduğu saati aldığı döviz kurundan hesaplayarak koyacak. Öbür türlü haksız kazanç olmuyor mu ?
Tabi ki artış olsun ama yeni kurdan almış gibi fiyat yükseltmenin nasıl bir açıklaması olabilir ? Sizin mantığı çözemedim ben.

önceden 20 liraya alıp 30 liraya sattığı saati , dolar kuru 6.50 olduktan sonra 20 değilde 30 liraya alabilecekse şuanda 30 liraya satmasının hiç bir mantığı yok mecburen zam uygulayacak ki tekrar tezgahına saat koyabilsin.Zam oranları tartışmaya açıktır tabiki dolar kuru artışının üstünde yapıyorsa kazıkçılık diyebiliriz ki buna da piyasayı araştırıp alışveriş yapan müşteri fırsat vermemelidir.
Kullanıcı avatarı
castilla

Mesaj eraslani » 05 Eyl 2018, 15:19

Bugün merak edip monaco için fiyat istedim..48.000 sanirim saat&saat'in liste fiyatı.. 27.000 tl fiyat var..Muhtemelen 25 in altında alınabilir.. Zaten 6 ay kadar önce 15-16 civarıydı.. 48 deyince çok sasirmistim (şartlar olgunlasirsa birgün almayı istiyorum).

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj omega10 » 05 Eyl 2018, 15:45

iki tüccar örneği vereceğim,

dün çok samimi olduğum market sahibi abimle sohbet ettik, raflarını gezdim, yağın fiyatını değiştirmemişsin haftalardır aynı dedim, "stok çok az kaldı, yeni ürünü yarın alacağım ona göre rakamı yazacağım, bunlar böyle kalsın" dedi

diğeri ise yenisini almadan toptancı ile konuşup değiştiriyor

fiyatını sonradan değiştiren için dezavantaj, ürünü vadeli almıyorsa işletme sermayesini artırması

diğeri ise hemen fiyatlarını değiştirip aynı sermaye ile yoluna devam ediyor

saat konusuna dönersek, bazıları önceden temin ettiği dövize endeksli saati TL sattığından yeter diye düşünüp en güncel haline getiriyor, tag heuer aquaracer saatim örneğin 19.100 TL olmuş(euro 6,10-25 civarıydı o günlerde), firmadaki arkadaşlarla konuştum, kısa zaman içerisinde 22-23 ü göreceksiniz dedi, yani bir güncelleme:) daha yapılacak(euro oldu 7,75)

ben firmaların ekstra çooook zam yapacağını düşünmüyorum, sonuçta bu ürünler pahalı ve zorunlu değil, bunun bilincindeler,

o saat benim olacak diye uykusuz geceler geçiren yoktur diye düşünüyorum, nasip ne ise o olur deriz

bu arada bunlar konsinye sistemi ile çalışıyorlarsa sistem ona göre değişir, rolex i aldığım firma farklı, yani peşin çalışıyor

ayrıca fiyatı kontrol etmenin en kolay yolu, o saatin yurt dışındaki fiyatı sitelerde mevcut, kontrol edersiniz, pazarlığınızı da ona göre yapıp öroları ya da Atamızın resimlerinin(yaklaşık 16-17 yıl önce vergi dairesi çalışanın arkadaşımdan rüşvet isteme yöntemi) yer aldığı TL'mizi masaya bırakırsınız, vermiyorsa kendisi bilir, kimi kandırıyor, kirasını cepten ödesin, bu ekmek ile aynı değil sonuçta
Kullanıcı avatarı
omega10

Mesaj gozdentunay » 05 Eyl 2018, 19:09

eraslani yazdı:Bugün merak edip monaco için fiyat istedim..48.000 sanirim saat&saat'in liste fiyatı.. 27.000 tl fiyat var..Muhtemelen 25 in altında alınabilir.. Zaten 6 ay kadar önce 15-16 civarıydı.. 48 deyince çok sasirmistim (şartlar olgunlasirsa birgün almayı istiyorum).

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynı derde ortağız [emoji106]ah monaco yaktın bizi [emoji1]

Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Mesaj odeon » 05 Eyl 2018, 19:21

“Krizde zenginlik aynidir, sadece zenginler degisir.”
Konu kilit.
:)

O degil de stogu yerine koyma sevdalisi esnafa bitiyorum. Nakit akislari bozulunca aylik 10% faizle tefeci arkadaslari ziyaret ederler, tefeci arkadaslar da yerine bir guzel koyar siz hic merak etmeyin...
Kullanıcı avatarı
odeon

Mesaj rolexcollector » 05 Eyl 2018, 22:22

canzdmr yazdı:
castilla yazdı:
gozdentunay yazdı:2 ay evvel 22000 fiat aldığımız tek hayalim zalim ,Tag monaco bile 48000 tl oldu:) mağazaya sorduğumda dolar dedi ,bende ok tmm ama sen bu saati bugunkü kurdan almadın bu saat stoğunuzda 1 yıldır aynı seri no ile duruyor ,konsinye mal ı aldında mı bu kadar alınamaz fiatlar uyguluyorsun dediğimde “ama dolar arttı “ dedi bende tmm dedim[emoji1] bir satış sitesinde Omega seamaster 13500 tl fiatı varken ben sorunca yarım saat sonra 23500 yaparak arkadaş rotapa ortak oldu.[emoji41]tmm dolar arttı durum kötü eyvallah ama birbirimizi bu kadar kazıklamaya çalışmakta bence çok ayıp ve saygısızca,Şimdi özetle evet artık saat alıyormuyuz? Evet ben bütçem yettiğince alıyorum ama fırsatcı zihniyeti görünce varsada almıyorum çünkü onlar bunu hakediyorlar.Önce ben dahil kendimizi bu krizde değerlermizi check etmekte bi fayda var naçizane fikrim.Ha birde bizim forum dahil ezik büzük saatlerini şoplayarak satmaya çalışan ve en ufak şekilde burnundan kıl aldırmayan aktör bireyler ede selam olsun :)

Ticaret yaparken sermayeyi koruması lazım her kurumun.Belki evet o saati düşük kurdan aldı ama dolar bu haldeyken eski fiyata satarsa yerine yeni saat koyamaz hale gelir.Fırsatçılık şöyle olur eğer dolar eski haline gelip fiyatlar hala aynı kalırsa buna fırsatçılık diyebiliriz

Yerine koyduğu saati aldığı döviz kurundan hesaplayarak koyacak. Öbür türlü haksız kazanç olmuyor mu ?
Tabi ki artış olsun ama yeni kurdan almış gibi fiyat yükseltmenin nasıl bir açıklaması olabilir ? Sizin mantığı çözemedim ben.
Şöyle düşün, tüm saat ithalatın eur ile. Eski kurdan aldı saati. TL düşünüp senin mantığına göre 8000 eur luk saati 5000 eur ya vermeli.
Evet tl olarak aynı tutar, e ama adamın sermayesi eridi!
O yüzden ticaret yapmayanlar bence pek yoru m yapmamalı.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj Mandos » 05 Eyl 2018, 23:05

nzmokur yazdı:
canzdmr yazdı:
castilla yazdı:

Şöyle düşün, tüm saat ithalatın eur ile. Eski kurdan aldı saati. TL düşünüp senin mantığına göre 8000 eur luk saati 5000 eur ya vermeli.

Haklısınız sonuçta hayır işi yapmıyorlar ancak tepki gören doların artışını fırsat bilip daha fazla zam yapmaları. Hatta çok köklü firmalar bu geçişte yumuşak davranıp biraz karlarından da kısabilirlerdi. Martta 1 TLye aldığım saati 2.5 TLye görünce diğer saatlere bakmadan çıkıyorum kendileri de kaybeder bu işten. Ama hakkını vereyim Swatch grubu mesela doların artışından daha az zam yaptı. Zaten yurtdışına göre oldukça uygundu fiyatları. Hala da öteliyorlardı zammı belki şimdi biraz daha yapmışlardır.
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj rolexcollector » 05 Eyl 2018, 23:06

Mandos yazdı:
nzmokur yazdı:
canzdmr yazdı:
castilla yazdı:

Haklısınız sonuçta hayır işi yapmıyorlar ancak tepki gören doların artışını fırsat bilip daha fazla zam yapmaları. Hatta çok köklü firmalar bu geçişte yumuşak davranıp biraz karlarından da kısabilirlerdi. Martta 1 TLye aldığım saati 2.5 TLye görünce diğer saatlere bakmadan çıkıyorum kendileri de kaybeder bu işten. Ama hakkını vereyim Swatch grubu mesela doların artışından daha az zam yaptı. Zaten yurtdışına göre oldukça uygundu fiyatları. Hala da öteliyorlardı zammı belki şimdi biraz daha yapmışlardır.
Kesinlikle, tüketici olarak durum berbat.
FAKİRLEŞTİK...

The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners