TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Sat覺 Temsilcileri Hakk覺nda

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Sat覺c覺lar覺 Hakk覺nda

Mesaj Modern60 » 18 May 2010, 18:25

Ziyaliv kardeim, biz efendy ile 羹st d羹zey markalr覺n ve sorunlar覺 hakk覺nda konuuyorduk. Ama anlatt覺覺n ey senin problemin. st d羹zey markalar覺 satabilsen veya cesaret edip girsen, emin ol, 700-800 adet satt覺m dediin kadar uramadan 30-50 adet sat覺p onlardan ettiin kar覺n 5 kat覺 fazlas覺n覺 da edebilirsin. Burada konu olan Longines ise, memleketimizdeki distrib羹t繹rlerin d羹t羹kleri tonga y羹z羹nden bu durumdalar. Yan yana bayilere 羹r羹n verip, hem sat覺lar覺n覺 k覺rd覺lar, hem kazana癟lar覺n覺 hem de yap覺lan indirimler y羹z羹nden markalar覺n itibarlar覺n覺 yerle bir ettiler. Benim tavsiyem T羹rkiyede daha s覺k覺 temsil edilen markalar覺n bayiliklerini hatta 羹st d羹zey markalara 癟覺k覺p onlar覺n bayiliklerini al覺p pazarlamaya 癟al覺mand覺r. Emin ol bu kadar uramana gerek kalmaz. Ama bu i de hem sermaye, hem de ciddi bir portf繹y gerektirir. Hay覺rl覺 iler dilerim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Ziyaliv » 18 May 2010, 18:50

burada yaz覺l覺yor bireyler ama ekonomiye in bakal覺m ne durumda 86.000 lik nufusta ka癟 kiiye 3000-4000 chf lik saat satar覺m san覺l覺yor. Ben ne b羹y羹k prestij serisi saat markalar覺 ile 癟al覺覺p ta ilerinin 癟ok k繹t羹 olduunu sat覺c覺lar biliyorum, omega bayilii alman覺n bedeli 150.000 euro ve mal覺 kendi se癟me hakk覺n yok kotal覺 sat覺 yap覺yorsun, longines bile kotal覺 sat覺 yapar bayilie balayacaksan 60 adet saat alacaks覺n min. bu fiyatlar ne kadar b羹y羹k meblalar bilginiz var m覺. ben 30-40 tane toplamda omega sat覺p piyasas覺n覺 bildiim bi yerde belki para kazan覺r覺m diye o markaya giremem olaya tek tarafl覺 bakmamak laz覺m. Size bir 繹rnek 500 adet satt覺覺m saatlerden ulusal sat覺 dahil olsun 700 adet ve ortalama 300 tl diyelim 210000 tl eder. peki 30 tane 4000 chf lik omega satt覺m etti 12000 chf 180000 tl hani nerede 5 kat daha kar覺m benim. 30000 tl ben zarar ettim mant覺k tutmad覺 yani. Uur saat, Greenwich, konyali neden b羹y羹k markalar覺 ithal ettikleri halde sizce bu dier grup mallar覺 da sat覺yorlar.
En son Ziyaliv taraf覺ndan 18 May 2010, 20:32 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
"Saat, Saat癟iden Al覺n覺r...."
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:26

Mesaj 2fast4u » 18 May 2010, 19:16

anadolu da saat ticareti yapan bir kisiyle istanbul dan yorum getirmek kolay degil elbette fakat soylenmek istenen sey sanirim dunyada satis ve pazarlamada trend olan bir konu nedir peki sniper atisi dedigimiz bir seferde kaliteli av ya da sacma ile ne tutarsa.......
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Ziyaliv » 18 May 2010, 19:22

ne sniper at覺覺 ne de sa癟ma at覺覺 d羹nya da ayr覺m yapamadan her talebi kar覺layacak kaliteli 羹r羹n satmak. Biz saatimizi alan m羹teri kalitesini g繹z 繹n羹nde bulundurmay覺z, biz o m羹teriye talebini, arzulad覺覺n覺 vererek, memnun ederek, kaliteli hizmet sunduk mu ona bakar覺z. 癟羹nk羹 kaliteli av覺 bilemezsin paras覺z gibi birisi gelir 羹st羹 ba覺 d繹k羹l羹yo dersin ama milyarl覺k saat al覺r gider, zengin biri gelir 30 tl lik 羹r羹n al覺r gider. Ast olan tuketicinin talebini kar覺layabiliyormuyuz. L羹tfi Liv Saat i癟in pazarlamac覺l覺k bu ekilde 癟al覺覺r. Ve daima kaliteli 羹r羹n kaliteli hizmet sunulur. fiyat ne olursa marka ne olursa olsun.
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Mesaj Modern60 » 18 May 2010, 23:02

Memeleketimizde bayiler bir marka tuttumu arkas覺ndam komazlarsa, distrib羹t繹rleri hizaya getirirler. Ama dediin artlar覺 ben de biliyorum sen kabul etmeyeceksin ve kendi artlar覺n覺 kendi inan癟l覺 vizyonunla distrib羹t繹re sunacaks覺n ve senin dediin olacak. Tabii biraz zaman gerekir ama bu dediim tecr羹belerle kesindir. Buradaki m羹mesilerde de 癟al覺t覺m ve nas覺l d羹羹nd羹klerini bilirim. 80 bin nufuslu bir yerden bahsediyorsun ama ulusal sat覺 diyorsun. Bunu anlayamad覺m aff覺nla??? Ayr覺ca b羹t羹n yurda sat覺 m覺 yapmaktas覺n? Neyse, yak覺nda bu pazar 癟ok deiecek haz覺r olmakta fayda var.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Ziyaliv » 18 May 2010, 23:24

yani sat覺覺m覺 internet 羹zerinden ger癟ekletiriyorum ayr覺ca ama t羹rkiye de firmalar belli bir rakam alt覺nda ve kendi koullar覺 olmadan bayilik vermiyorlar, demisiniz ya siz kendi vizyonunuzu izleyin diye u anda bu eyler saat firmalar覺n覺 ilgilendirmiyor bir marka ne olursa olsun vitrinimde en az 60 tane saat bulunduracaks覺n覺z diyorlar. Keke deise inan omega dan balar覺m 20-25 lik bir koleksiyon yaparak balar覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Mesaj 2fast4u » 18 May 2010, 23:32

beyfendi yanls anlatim herhalde kaliteli musteriyi zaten magaza kapisina cikip yakasindan tutup iceri almiyosun yemi ona gore koyarsin kendi gelir.Dukkana gelen musterinin ustu basindan zaten bahsetmedim demekki siz insanlari kiyafetine gore siniflandiriyosunuz ki zaten bahsi gecen elestiri konusu buydu.Yine soyluyorum iddaali olmak icin zemin ve sartlarin uygun olmasi lazim .Bulundugunuz kosullar hazir degilse bosuna konusuyoruz.Fakat istanbul da son donemde yurtdisindan daha fazla luks tuketim cilginligi yasanmakta aslinda tum yeni gelisen ekonomilerde durum ayni
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Ziyaliv » 19 May 2010, 00:51

hay覺r demek istediim u m羹teriyi giyimine cebine g繹re deil, al覺c覺 olsada olmasa da 1. s覺n覺f bir ah覺s gibi davran覺l覺r. anlatmak istediim buydu. Biz kimseye k覺yafetine g繹re deer vermeyiz deyimler bile bunlarla ilgili :) insan olduuna ve bir saat ihtiyac覺 olduunu d羹羹nerek bizi tercih ettiini d羹羹nerek hareket ederiz.
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: alt覺k覺rkbe, ceviks, Google [Bot], ofis, ringrang, zifft ve 213 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners