TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dünyanın En Büyük Saat Üreticileri Hakkında Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Dünyanın En Büyük Saat Üreticileri Hakkında Bilgi

Mesaj Tgm » 15 Eyl 2016, 00:11

Öyle değil aslında. Forumun derinlikleri bana göre dünyanın bile sayılı saat külliyatlarından. Biraz zaman geçirmekte çok fayda var :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Gs1905 » 15 Eyl 2016, 00:52

tgm üstad kesinlikle bulduğum bütün forum topiclerini merakla okuyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Gs1905

Mesaj mturann » 15 Eyl 2016, 02:30

Sea-Gull listede neden yok acaba?
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj Umutt » 15 Eyl 2016, 08:51

Sea-gull firmasının esas faaliyeti mekanik saat parçası ve komple mekanizma üretimi.Bu alanda ( saat mekanizma üretiminde) Miyota ve Eta ile birlikte dünyanın 3 büyüğünden biri.( sıralama Miyota,Sea gull,Eta diye biliyorum) Buna karşılık nihai ürün olarak saat satışında kayda değer bir hacmi yok.

Sent from my iPad using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj eyimen » 15 Eyl 2016, 10:44

Gs1905 yazdı:
Tgm yazdı:Markanın horolojiye katkısı yadsınamayacak kadar fazla. Ayrıca çok iyi yönetilen bir şirket. Kendini konumlandırdığı yer belli. Ne aşağı ne yukarı. Yazıldığı gibi amaç safi "saat" üretmek. E öbürleri ne üretiyor o zaman? Öbürleri yer yer sanat eseri hatta mücevher. (rolex'in üstünü kastediyorum) High end diye saydığımız bazı markaların bile "kült" diyebileceğimiz bir, iki modeli varken; Rolex'in hemen her modeli kült. Neden değiştirsin ki? Müşterileri zaten onu bu haliyle seviyor. Ha hiç mi gelişmiyor? Tabi ki gelişiyor. Teknik anlamda.. Sözün özü sanat eseri yapmıyorlar, kütür kütür saat üretiyorlar. Ve dikkat.. Bu mükemmeliyeti dünyanın marka bazında en büyük üreticisi (günlük 2000 üretim) olmasına rağmen bozmadan sağlıyorlar..

Horolojiye katkı demişken.. Bir örnek

Resim

o zaman neymiş rolex zirvede ligdeki 3 lünün gelmek istediği son noktayı aşmış bir pozisyon da bana göre horolojide :)

Vaaay, uçuş serbest :D
Horoloji=hatasız saat üretmek mi???? Biraz düşün bence..
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Khan » 15 Eyl 2016, 10:52

eyimen yazdı:
Gs1905 yazdı:
Tgm yazdı:Markanın horolojiye katkısı yadsınamayacak kadar fazla. Ayrıca çok iyi yönetilen bir şirket. Kendini konumlandırdığı yer belli. Ne aşağı ne yukarı. Yazıldığı gibi amaç safi "saat" üretmek. E öbürleri ne üretiyor o zaman? Öbürleri yer yer sanat eseri hatta mücevher. (rolex'in üstünü kastediyorum) High end diye saydığımız bazı markaların bile "kült" diyebileceğimiz bir, iki modeli varken; Rolex'in hemen her modeli kült. Neden değiştirsin ki? Müşterileri zaten onu bu haliyle seviyor. Ha hiç mi gelişmiyor? Tabi ki gelişiyor. Teknik anlamda.. Sözün özü sanat eseri yapmıyorlar, kütür kütür saat üretiyorlar. Ve dikkat.. Bu mükemmeliyeti dünyanın marka bazında en büyük üreticisi (günlük 2000 üretim) olmasına rağmen bozmadan sağlıyorlar..

Resim

o zaman neymiş rolex zirvede ligdeki 3 lünün gelmek istediği son noktayı aşmış bir pozisyon da bana göre horolojide :)

Abi adamlar olması gerekeni yapıyor diye yere göğe sığdıramıyoruz, inanılmaz bir şey.

" Rolex saat yapmış hata vermiyor " "mükemmel bir şey, inanılmaz" "horolojinin zirvesi "

Ben hiç bir zaman Rolex e karşı olmadım, ama bu kadarı fazla :)
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj TSayiR » 15 Eyl 2016, 10:57

Nethiustr yazdı:
eyimen yazdı:
Gs1905 yazdı:

Resim

Abi adamlar olması gerekeni yapıyor diye yere göğe sığdıramıyoruz, inanılmaz bir şey.

" Rolex saat yapmış hata vermiyor " "mükemmel bir şey, inanılmaz" "horolojinin zirvesi "

Ben hiç bir zaman Rolex e karşı olmadım, ama bu kadarı fazla :)

Oguzhan+1
Eyimen +1

Bir memura sadece sen işini yapiyorsun al sana terfi demek gibi birsey [emoji1]

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj Gs1905 » 15 Eyl 2016, 11:26

peki güzel yazmışsınız arkadaşlar o zaman horoloji 20.000 tane saat üretip toplam maliyeti 20-30 k $ saati 100k$ ve üzeri fiyata satmak mı ?ayıplı satmak mı ?yada mevcut mekanizları parlatıp biraz süslemek mi ?yada aile şirketi olmak mı ?olumsuz yazanlar bir cevap versin

Kullanıcı avatarı
Gs1905

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Altar, CanO, Karalaga ve 216 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners