TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kordon Değiştirme Aparatı Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kordon Değiştirme Aparatı Tavsiye

Mesaj mertk » 27 Mar 2016, 21:16

Ben kargo dahil 100'e aldım ebay'den bu siteyi bilseymişiz, boşuna kazıklanmayacakmışız.

Asymptote, baya ilgiliyim aslında, Bursa da saatçilik okulu falan açılıyolar dediler, gerçi işim gereği İstanbulda olsam da belki bir kaç ders alırım diyordum da açılacağı yok herhalde. Dediğin yere bakacağım. :champ:

Kendi işime de benzer iş aslında, ben çalışan elektronik devreler yapıyorum, saattede elektorniksiz çalışan mekanizmalar yapılıyor, ondan çok ilgi alanıma giriyor.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj asymptote » 27 Mar 2016, 22:04

mertk yazdı:Kendi işime de benzer iş aslında, ben çalışan elektronik devreler yapıyorum, ..

Şunun gibi mi?
Resim
Evde ekstradan küçük bir monitörüm var. 150 lira verip Raspberry Pi 3 alsam yeni bir bilgisayarım olacak.. :) Adamlar yapmışlar.. :geek: Ben de elektroniğe ilgiliyim ama o konuda sanırım yeteneksizim. En son lehim yaparken barnağımı yakmıştım.. :lol:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj kiwi21 » 27 Mar 2016, 22:19

Takipli kargoyla 6767F'i sipariş verirseniz şöyle bir tablo çıkıyor ortaya.

Resim
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj asymptote » 27 Mar 2016, 22:26

Takipsiz alın, sorun yaşamazsınız. 3-4 güne kapınıza gelir.. :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mertk » 27 Mar 2016, 23:20

asymptote yazdı:
mertk yazdı:Kendi işime de benzer iş aslında, ben çalışan elektronik devreler yapıyorum, ..

Şunun gibi mi?
Resim
Evde ekstradan küçük bir monitörüm var. 150 lira verip Raspberry Pi 3 alsam yeni bir bilgisayarım olacak.. :) Adamlar yapmışlar.. :geek: Ben de elektroniğe ilgiliyim ama o konuda sanırım yeteneksizim. En son lehim yaparken barnağımı yakmıştım.. :lol:

Bu Rasberry pi, tabi benim ürettiğim bişey değil yani :D, Linux bazlı Python yazılım kullanarak bir çok şey yapılabiliyor, yeni çalıştığım projelerde bunla programlama özellikle çok tercih edilmeye başlandı elektronikte, büyük projeler bu kartları kullanmaya başladı artık.

Basit projeler için daha ucuz Arduino'yu öneririm C++ benzer ama opensourced olduğundan C++ göre çok daha kolay kod yazılır, usb ile iletişim görülür, ama C++ gibi bir scanf(veri alma) kullanamama derdi vardır ki, bunun için çok daha çetrefilli işler ister.Ama mekanik bir robot vs yada derece, nem ölçer böyle projeler için uygundur.

Ama bu işin babası tabi ki de Pic'tir ve ona yazılan C++ kodu.Elektorniğin, yazılımın temeli budur, bunu bilmeden olmaz, çünkü çoğu şeyde bunla yapılır.Yeni çıkan opensourced Arduino ve Rasberry Pi bu işleri kolaylaştırmak daha çok halkın anlayabileceği dile sokmak için çıkmıştır.

Sonuç olarak evet ona benzer kartlar yapıp(pic bazlı) veya bazende mikro işlemci kartı olarak direkt Rasberry Pi'yi kullanıp buna başka gerekli kartlarıda üreteke, sonrada mekanik falan derken bir sürü proje çıkıyor işte, En son askeriye ye 4.5g istasyonu yapıyorduk mesela.

Rasberry bilgisyar işini bende duymuştum, çok bakmadım yeni çıkanın özelliklerine ama surf için kullanılabilecek bir bilgisayar çıkar herhalde gayet.

Bu arada bende okul yıllarım da , lehimle bir kaç kez komponent yaktığımı bilirim ki lehim için el titrememesi lazım, biraz da yapa yapa prof. olunacak bir şey tabi ki.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj kiwi21 » 27 Mar 2016, 23:21

Nedense ptt'mize güvenmiyorum bu konuda. Tüm yurtdışı alışverişlerimde takipli kargo seçeneğini seçmeye çalışıyorum. Bilemedim :roll:
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj Ground » 27 Mar 2016, 23:46

Forumda elektronikle uğraşanları görmek sevindirici..

Resim
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj torosluali » 28 Mar 2016, 12:11

Faydalı bilgiler için teşekkürler. Ben de bir soru sormak istiyorum. Resimdeki pin remover ı kullanan oldu mu acaba. Şu sebeple soruyorum. Bu tarz iki tanesi (ucuz fiyata satılan) bir dakika içinde elimde kaldı. Acaba bu alet uzun süre iş görür mü. Tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim. Saygılar.Resim
Kullanıcı avatarı
torosluali

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot], ofis ve 236 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners