asymptote yazdı:mertk yazdı:Kendi işime de benzer iş aslında, ben çalışan elektronik devreler yapıyorum, ..
Şunun gibi mi?

Evde ekstradan küçük bir monitörüm var. 150 lira verip Raspberry Pi 3 alsam yeni bir bilgisayarım olacak..

Adamlar yapmışlar..

Ben de elektroniğe ilgiliyim ama o konuda sanırım yeteneksizim. En son lehim yaparken barnağımı yakmıştım..

Bu Rasberry pi, tabi benim ürettiğim bişey değil yani

, Linux bazlı Python yazılım kullanarak bir çok şey yapılabiliyor, yeni çalıştığım projelerde bunla programlama özellikle çok tercih edilmeye başlandı elektronikte, büyük projeler bu kartları kullanmaya başladı artık.
Basit projeler için daha ucuz Arduino'yu öneririm C++ benzer ama opensourced olduğundan C++ göre çok daha kolay kod yazılır, usb ile iletişim görülür, ama C++ gibi bir scanf(veri alma) kullanamama derdi vardır ki, bunun için çok daha çetrefilli işler ister.Ama mekanik bir robot vs yada derece, nem ölçer böyle projeler için uygundur.
Ama bu işin babası tabi ki de Pic'tir ve ona yazılan C++ kodu.Elektorniğin, yazılımın temeli budur, bunu bilmeden olmaz, çünkü çoğu şeyde bunla yapılır.Yeni çıkan opensourced Arduino ve Rasberry Pi bu işleri kolaylaştırmak daha çok halkın anlayabileceği dile sokmak için çıkmıştır.
Sonuç olarak evet ona benzer kartlar yapıp(pic bazlı) veya bazende mikro işlemci kartı olarak direkt Rasberry Pi'yi kullanıp buna başka gerekli kartlarıda üreteke, sonrada mekanik falan derken bir sürü proje çıkıyor işte, En son askeriye ye 4.5g istasyonu yapıyorduk mesela.
Rasberry bilgisyar işini bende duymuştum, çok bakmadım yeni çıkanın özelliklerine ama surf için kullanılabilecek bir bilgisayar çıkar herhalde gayet.
Bu arada bende okul yıllarım da , lehimle bir kaç kez komponent yaktığımı bilirim ki lehim için el titrememesi lazım, biraz da yapa yapa prof. olunacak bir şey tabi ki.