TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2015 Saatle İlgili Size Ne Getirdi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 2015 Saatle İlgili Size Ne Getirdi?

Mesaj shichinin » 18 Ara 2015, 14:06

Gelenlerin tamami 2015 te geldi. Gumrukte bekleyenler de ulastiginda yazmak daha anlamli olacak.
Kullanıcı avatarı
shichinin

Mesaj centugurdag » 18 Ara 2015, 15:36

Selam,

2015 yılı zor ama iyi bir yıl oldu. Oris'in Türkiye mümessiliği bize geçti. TSF ile tanışma imkanı doğdu. ayrıca TSF Oris limited projesinin temelleri de 2015 yılının son ayında atıldı. Daha ne olsun ki
selamlar
Cent Uğurdağ
Kullanıcı avatarı
centugurdag

Mesaj Emreozcan » 18 Ara 2015, 16:58

2015 Oncesinde hic saat kullanmiyordum cunku kendimi biliyordum - saat isine baslarsam cok para verecegimi ve bunun sonunun gelmeyecegini dusunuyordum. Korktugum basima geldi ve saat alma isine basladim.

Ilk otomatik saatim Breitling Avenger II'yi aldim. Daha o saati kullanmaya baslayali 1 ay gecmeden rolexlere bakmaya basladim. Simdi SS rolexlerin tum modellerini, modifikasyonlarini, referanslarini ve fiyat araliklarini biliyorum cunku kendimi durduramiyorum surekli saat bakiyorum :)

2016'da aklimdaki Rolex'i de aldigimda lutfen biri beni durdursun.
Kullanıcı avatarı
Emreozcan

Mesaj invicta » 18 Ara 2015, 17:58

2015 yılı benim açımdan dönüm noktası oldu. Öncelikle pilli saatlerimi tamamen bıraktım ve sadece otomatik saatlere yöneldim. Çok beğendiğim Oris Aquis'imi aldım ve severek kullanıyorum. Saat merakımın başladığı dönemde aldığım invictaları yeni marka modellere kaynak oluşurması için satmak istedim ama elden çıkaramadım, vakti zamanında bunlara bir tissot yada seiko velatura parası verdiğimi düşünüp üzüldüm. Yine uzun süredir planladığım otomatik watch winder'ı sipariş ettim. Babamın 30 yıldır çekmecede duran otomatik omega'sını Cengiz Ustaya emanet ettim revizyon için. Kullanmadığım saatlerimle vedalaşıp eşe dosta hediye ettim, onları sevindirdim. saat merakımı bilenler, bak emin misin, sonradan istemek yok ama vs. diyerek şaşkınlıklarını gizleyemediler. 2016 yılı için almak istediğim seikoları ve MLM - Cengiz sayesinde yeşil bezel tissel'i short liste aldım. Ayrıca 2016 yılı için bir dress watch kuvvetle muhtemel Maurice Lacroix Pontos, bir adet seiko atlas, bir adet seiko monster ve belki bir citizen signature grand touring almayı planlıyorum.
Kullanıcı avatarı
invicta

Mesaj MertYe » 19 Ara 2015, 16:18

2015 Yılı sakin başladı benim açımdan en azından ilk ay. Şubat ayında 14060M referanslı Rolex no date almaya niyetlendim fakat 114060 vs 14060 farklarından dolayı düşüneyim derken beğendiğim saat satıldı. Açıkçası almadığıma pişman değilim. Alsam yeni kasa herzaman aklımda olacaktı biliyorum. Mart ayında Ulysse Nardin Savarona'yı aldım. Uzunca bir süre satmayacağıma emin olduğum bir saat 8-9 aydır zevkle kullanıyorum dahada uzunca bir süre kullanmaya devam edeceğim diye düşünüyorum.

Mayıs ayı başlarında kuzenim için aldığım Oris TT1 Day Date'i 20 gün kadar kullanma şansım oldu. Orisle ilk olarak o zaman tanıştım. Tabiki internette bakmıştım ve mağazalarda canlı olarak incelemiştim ama kullanma fırsatım olmamıştı. Fiyat performans gerçekten muazzam Oris için. Mayıs ayı içerisinde yine bir G-Shock edindim. 1 ay sonra kuzenime kaptırdım. Şu an gayet mutlu mesut yaşıyorlar.

Haziran ayının sonlarında ufak bir atılım yapayım dedim ama bana pahalıya mal oldu. Tag Heuer Calibre 17 RS2 model saati aldım aslında çok beğendiğim ve saatlere ilgim başladığından beri çok sık incelediğim bir modeldi. Yaz olunca kauçuk kayış arayışına girdim. Tag Heuer'in kordon fiyatı politikalarına sinirlenerek saati sattım. Keşke almasaymışım diyorum. Olan takasta verdiğim turuncu bezel Planet Ocean'ıma oldu.

Kasım ayında mavi bir Ulysse Nardin aldım. Ne kadar uzun süre elimde kalacağı biraz tartışmaya açıktı. Şu an babam kullanıyor halindende çok memnun. Son olarakta 2 hafta önce elime bir Hublot geçti. Hep mesafeli durduğum bir markaydı. Bunuda kullanmadım demem en azından gerçekten tarz olarak çok beğendim güzel bir saat. Fakat saate ilgili kimselerin bir çoğunun o fiyat seviyesinde tercih etmeyeceği bir marka. Çok detaya girmeyeceğim bu saatle ilgili zaten inceleme konusunda baya tartışıldı :D .

Yılın bitmesine 2 haftadan az bir zaman kaldı bu saatten sonra yeni bir atılım yapmam diye düşündüğüm için konuya dahil olayım dedim. Nedense içimden bir ses 2016 kendi açımdan biraz sert geçecek diyor ama hadi hayırlısı. :lol:
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj ermansire » 19 Ara 2015, 19:46

2015'te ilk vintage saatimi taktım koluma, artık başka şeye bakmaz oldum.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj mturann » 20 Ara 2015, 01:05

Tissot powermatic 80

:)
Kullanıcı avatarı
mturann

Re: 2015 saatle ilgili size ne getirdi?

Mesaj Kabamsi53 » 23 Ara 2015, 23:52

Kabamsi53 yazdı:2015 yili cocuklugumdan beri var olan saatlere olan ilgimi diver otomatik modellere yoneltti. tabiki bunda tsf nin payi cok buyuk. ayrica hep uzaktan takip ettigim tsf in bu seviyeli ortamina adim atip uye oldugum yilda 2015.. saat olarak kattiklarina gecersek; orient m force beastle ile beraber 2 adet makoya sahip olup guzelce kullanip eskitemeden benden bu saatleri ayiran yilda 2015. sizin ovguleriniz ile swatch sistem 51 ile sahip olup hediye ettigim yilda 2015. bu yil bitmeden elime bir otomatik diver daha gececek gibi eger hersey umdugum gibi olursa mesajimi editlerim. :champ:

evet bugun itibariyle 2015 e bir saat daha sigdirip srp307j siyah monstere sahip oldum.. :super:
Kullanıcı avatarı
Kabamsi53

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, hknmtn ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners