TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

Mesaj Bg17 » 23 Nis 2015, 06:32

Tr da sifir 400 k euro sanirim.. Ikinci el ilanlar 200 - 250 k euro araliginda... Tabii burdaki mesele, ne kadar paran oldugundan bagimsiz, aldigin degerin verdigin degerden cok daha dusuk olmasi...

Yoksa kimsenin porsche a ihtiyaci yok... Bu bi algi, imaj, zevk ve hobi....
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj eraslani » 23 Nis 2015, 07:07

Olaya birde tersinden bakarsak,
Elinde 2012 model porsche si olan vatanda ,T羹rkiye de cok daha iyi bir fiyata satabiliyor arabas覺n覺 ..dolay覺s覺yla verdigi fazladan paranin bir kismini aliyor geri.
Birde araclarin 2.el deer kayiplari gelismis 羹lkelerde cok daha yuksek bildigim kadariyla..10 yas civari ara癟lar neredeyse degerini tuketirken burada %40-50 civarinda olabiliyor degeri..sanirim o da bakim onarim maliyetleri falan gibi etkenler..
Amerika da birkac kez kisa sureli dolasma imkanim olmustu,ozellikle sagi solu vuruk arabalarin coklugu dikkatimi cekmisti..sanirim sebebi bircogunun degerinin onarim maliyetinin altinda olmasi :D
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj dreamer87 » 01 May 2015, 19:36

Eer saat koleksiyoneri degilseniz, sizi 癟eken o saati kolunuza takt覺覺nzda ger癟ekten y羹z羹n羹zde tebess羹m ve i癟inizde heyecan yaratan saati tak覺n derim. Beni 羹zen tek ey o hissi yaatan saate sahip olamamak olur ite. ..
Kullan覺c覺 avatar覺
dreamer87

Kay覺t: 01 May 2015, 12:27

Mesaj ingene » 03 May 2015, 00:34

襤lk saat denilecek saatimi asgari 羹cretle ald覺m ve hala allah herkese mal覺n覺 benim Aquaracer 覺 sevdiim gibi sevdirmek nas覺p etsin diyorum. evremdekilere baksan hangi zenciden ald覺n, bu kolunda hala otobusemi biniyosun gibi sorular duymuyorum deil. imdi de asgari 羹cret olmasada ona yak覺n bi maala Submariner覺 zorlamaya 癟al覺覺yorum. Ve son noktay覺 koymak istiyorum. Kimisi 癟ocuna heveslenir kimi arabas覺na vs. Bu b繹yle uzar. Ama bana kal覺rsa 覺p diye alabileceim bi tissot yerine ki pr516gl favorim, ite budur diyebileceim bi saat almak (mesela benim i癟in seamaster 300m) i癟ime siner. Herkes bu foruma bu saatlere bi sevdam覺z olduu i癟in giriyoruz. Yoksa g繹mleinin manetine yak覺t覺覺 i癟in 癟iklet paras覺 gibi bi milgauss al覺yosan覺z laf覺m yok.
ingene'ye beylik vermiler...
Kullan覺c覺 avatar覺
ingene

Ya: 40
Kay覺t: 27 ub 2013, 08:54

Mesaj arasbasegmez » 05 Eki 2015, 01:41

coparan yazd覺:rahat癟a ve 癟akmam覺 gibi can s覺k覺c覺 ithamlara maruz kalmadan saat takmak i癟in ne yapmak gerekir?

bu soruya cevab覺m; bence kolunuzda rolex varken otob羹se bindiiniz zaman olay biraz kar覺覺yor. ortaya 2 tane varsay覺m 癟覺k覺yor: kolundaki orjinal olsa otob羹ste ne ii var veya salaa bak rolex'i var otob羹se biniyor gibi. ama tabi i hobi de bitiyor. adam覺n araba da g繹z羹 yoktur tek houna giden ey saattir. k覺sacas覺 sorunuza yan覺t olarak bence bu ithamlara maruz kalmak istemiyorsan覺z; saatin hakk覺n覺 vererek tak覺n, rolex,panerai vb saatler tak覺yorsan覺z o saati takabilecek hayat覺 ya覺yorsan覺z eer b繹yle ithamlara mahsur kalacak ortamlara da pek gireceinizi sanm覺yorum. tabi 繹yle bir durum da var. otob羹se binen adam覺n saati orjinal olsun, bmw'ye binen adam覺n saati 癟akma olsun ikisini yanyana koyup kamuda oylamaya 癟覺kartsak 10/9'u bmw'li adam覺n ki orjinal der.
Kullan覺c覺 avatar覺
arasbasegmez

Kay覺t: 21 Eyl 2015, 22:16

Mesaj Archimed » 05 Eki 2015, 10:24

Avrupa'n覺n gelimi yerlerinde mali g羹c羹 y羹ksek insanlar zamandan tasarruf etmek i癟in toplu ta覺ma ara癟lar覺n覺 kullan覺r. Nette metroda vs bir s羹r羹 David Cameron'un, Rihanna'n覺n vs resimleri var. Geri kalm覺 veya gelir da覺l覺m覺n覺n d羹zensiz olduu yerlerde de bu profildeki insanlar soyulmamak veya ba覺n覺 derde sokmamak i癟in toplu ta覺ma ara癟lar覺ndan uzak dururlar. ABD'de durum biraz daha kar覺覺k. NY metrosu olduk癟a gelimi ama pek tekin deil. Dier yerlerde de genelde yerleim da覺n覺k olduu, benzin fiyatlar覺 ile ara癟 fiyatlar覺 makul olduu i癟in 繹zel ara癟 kullan覺m覺 veya k覺sa s羹reli ziyaret癟iler i癟in ara癟 kiralanmas覺 uygulamas覺 yayg覺n..

lkemize gelirsek; saatinizin yan覺 s覺ra k覺yafetinizin genel duruu ve kondisyonu saatinizin 癟akma olup olmad覺覺 hakk覺nda daha salam bir fikir salar. lkemizde Metrob羹s reklam覺nda Vatan amaz'覺n bo metrob羹ste trafikten kurtulmas覺 繹rnei ne kadar yayg覺n ve ger癟ektir; bilemem.. Ama Kad覺k繹y-Karak繹y vapuru seferlerinde, deniz otob羹slerinde, Marmaray'da, baz覺 akamlar覺 Taksim-Bostanc覺 sar覺 dolmular覺n覺 kullanan kiilerin d覺 g繹r羹n羹羹n羹 inceliyorum.. Baz覺lar覺n覺n 癟akma saat olduu resmen ba覺r覺yor; baz覺lar覺 da "bu kii herhalde trafie tak覺lmamak veya park sorunu ile uramamak i癟in toplu ta覺madan yararlan覺yor" eklinde bir imaj 癟iziyor... Bug羹n 50-60.000 TL'yi denk getiren birisi ikinci el eski BMW alabilir, kolunda da Kapal覺癟ar覺'da 300 TL'ye sat覺lan 癟akma Submariner olabilir.. Bu profildeki insanlar覺 癟akma Gucci ayakkab覺 giyerken de g繹rebilirsiniz..

Taksim'de Mercedes-Benz bayisi Bayraktar'da 癟al覺an ad覺n覺 hat覺rlayamad覺覺m Bayraktar Ailesi'nin 55-60'l覺 yalardaki 羹yesi abi gibi olduk癟a eski, y覺pranm覺 durumda ama orjinalliinden 羹phe edilmeyen Daytona kullan覺c覺lar覺 da var...
Kullan覺c覺 avatar覺
Archimed

Kay覺t: 01 Eki 2011, 14:28

Mesaj MertYe » 05 Eki 2015, 10:48

BarisFB yazd覺:Sonu癟ta hepimizin nispeten rasyonel insanlar olup, gelecek i癟in, k繹t羹 g羹nler i癟in, ya da ev gibi daha b羹y羹k varl覺k al覺mlar覺 i癟in para biriktirmeye 癟al覺t覺覺m覺z覺 d羹羹n羹rsek tabii ki bir oran var bence. Eer gelirinizin %20-30u oran覺nda y覺ll覺k bir para kayb覺 yaayacaksan覺z bu biraz y羹ksek bence. Ama ben burda sat覺n alma fiyat覺ndan deil kaybedilecek paradan bahsediyorum.

Sonu癟ta araba, saat gibi eyler hobi - ve dolas覺yla finansal terimiyle appreciating deil aksine depreciating assetler. Bu hobileri ger癟ekletirmek biraz para kayb覺n覺 ve masraf覺 g繹ze almak demek. Ama sonu癟ta yine de "asset" - yani verdiiniz para bilan癟onuzda duruyor gibi d羹羹nmek laz覺m. Mesela bence bir tatile 3,000 lira harcamak bir saate 15,000 TL vermekten 癟ok daha iddial覺 bir hareket 癟羹nk羹 3 y覺l sonunda 9,000TL tatile "harcam覺" olucaks覺n覺z ama saat durumunda 3 sene sonra elinizde 6,000TL'den deerli bir saat olucak

Ama herkesin deer alg覺s覺 ve g繹ze alabildii para kayb覺 farkl覺. Benim i癟in mesela bireye verebildiim para ile atfettiim deer aras覺nda 繹nemli bir iliki var. rnein arkadalar覺mla gidip 癟ok g羹zel yemek yediim elendiim bir gece 300 lira vermek belki koymaz ama 2 saatliine arabay覺 park ettiim otopark 30 lira isterse 癟覺ld覺r覺r覺m gibi [emoji38]

Y覺llarca en b羹y羹k hobim arabayd覺 herhalde 10 y覺lda 20 araba kulland覺m ama art覺k araba kullanmay覺 komple b覺rakt覺m. 羹nk羹 t羹m d羹nya 100,000 euroya son model 911 Turboya binerken burda o araban覺n 400,000 olmas覺, ya da 100,000 euroya bizim burda asl覺nda 35,000 euroluk arabalara binio olmam覺z kendimi enayi gibi hissettiriyor. O y羹zden diyorumki bu paraya demez.

Saat de aynen bunun gibi. Ayda 10,000 lira dediiniz i癟in s繹yl羹yorum - bug羹n s覺f覺r bi submariner alsan覺z US$7,000 diyelim. Araba gibi benzin, MTV, kasko, bak覺m masraf覺da yok. Ald覺n覺z 3 y覺l takt覺n覺z sonra satt覺n覺z ne kadara satars覺n覺z... diyelim US$4,500. Eder y覺lda 800 dolar yani 2000 TL kay覺p. Y覺lda 120,000TL kazanan birinin kendisi mutlu eden bir hobi i癟in y覺lda 2000TL yani gelirinin %1.6s覺n覺 harcamas覺 bence hi癟 abes deil, hatta son derece makul. [emoji106]

Bu yorumu 繹nceden de 2-3 defa okumutum. Burada yaz覺lanlara kat覺lmamak m羹mk羹n deil.

Ge癟en g羹n internette g繹rd羹羹m bir Rolls-Royce'un resmini buraya koyuyorum. Kendi 羹lkemizde arabaya yabanc覺lar覺n 4 kat覺 daha pahal覺 biniyoruz. Resimlerdeki ilanlar覺n biri yabanc覺dan yabanc覺ya dieri normal T羹rk vatandalar覺 i癟in. Turbo gibi u癟 繹rnekler verdiiniz i癟in bende biraz y羹ksekten u癟arak Rolls 繹rnei veriyorum.

Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj Baran » 05 Eki 2015, 11:02

Ben Rolexle metroya vapura biniyorum Duster a biniyorum toz toprak oluyor rallide etaplarda 羹st羹m羹z ba覺m覺z ondada kolumdan 癟覺kartm覺yorum.nemli olan neye binip ne takt覺覺n覺z deil sizin ne oldugunuzdur.
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: kogan, nicholaihel, sphinx ve 184 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners