TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tek ve Son Rolex Model Seçimi Öneri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tek ve Son Rolex Model Seçimi Öneri

Mesaj Murat1907 » 20 Eyl 2013, 11:02

Forumda eski bir okuyucu, yeni aktifleşmiş bir üye olarak bu konudaki görüşlerinize katılmıyorum sayın Triton.
Son 1 yıl içerisinde forumdan saat alışverişi vesilesiyle 4-5 kişiyle tanışma fırsatı buldum. 4 tanesinin Rolex'i vardı. Söz konusu kişilerin gösteriş olarak rolex almalarını zaten baştan geçiyorum, saatlere olan sevgileri benim olayın bütününe yaklaşımımı değiştirdi diyebilirim. Zaten sizin de forumdan kişileri kastetmediğinizi düşünüyorum.
Diğer yandan insanların arabalarıyla saatlerini paylaşmalarının ne mahsuru olduğunu da anlamadım. Saatle bir ilgisi yok demişsiniz ama mesela bu forumda bistro horology adlı başlık da var. Bildiğim kadarıyla yemekle saat arasında da özel bir bağlantı yok ama gayet eğlenerek takip ediyorum ben şahsen. Orada da lüferle palamutla kimsenin hava attığını düşünmüyorum. Hatta forumda paylaşılan fotoğraf sayısının artmasının daha geniş bir arşive ulaşmamızı sağladığını düşünüyorum. Bugün google'da bir saat modeli arattığımda mutlaka TSF'den paylaşılan bir görsele denk gelmek sevindirici benim açımdan. O nedenle de elimden geldiği kadar paylaşım yapmaya çalışacağım zaten.
Ayrıca bildiğim kadarıyla TSF bir saat forumu ve burada saatlerin hangi parayla alındığı kısmının hiçbirimizi ilgilendirmediğini -veya en azından ilgilendirmemesi gerektiğini- düşünüyorum. Adam ister babasının parasıyla alır, ister piyangodan çıkanla alır, isterse yıllarca sırtında taş taşır, alır.
Son olarak baba barası-helal para kavramını da anlayamadım. Misal ben toplu taşıma kullanmadığım zamanlarda babamın 2000 yılında kendisine aldığı ve uzun süre kullandıktan sonra satmak yerine bana vermeyi tercih ettiği Mercedes jipi kullanıyorum. Kuruşuna kadar baba parası. Bu şimdi helal değil mi? Yıllardır da çalışıyorum, dün de gittim Baran'ın submariner'ını aldım. Sizin tabirinizle her kuruşu alın terim olan paramla. Şimdi bu durumda Mercedes kullanırsam gösterişçi ama Rolexi takınca makbul mü oluyorum. Yarın öbür gün arabanın içinde saatin fotoğrafını çekip göndersem yanlış mı yapmış olacağım?
Naçizane görüşüm bütün genellemelerin yanlış olduğu ve mümkün olduğunca uzak durulması gerektiğidir.
Eski Kullanıcı Adı: Deacon
Kullanıcı avatarı
Murat1907

Mesaj serdarfb » 20 Eyl 2013, 11:45

deacon :champ: Öncelike yeni saatini güle güle kullan :thumbup: Yazdıklarının tamamına katılmakla beraber bu konunun açılış amacına uygun bir şey sormak istiyorum. Sanırım sende bir de Datejust vardı. Tek ve son Rolex'in olacaksa hangisini tercih ederdin ? Gerçi Submariner daha yeni ama yine de ilk izlenimin önemli. ;)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Murat1907 » 20 Eyl 2013, 11:59

SerdarFB teşekkürler :champ:
Datejust'ı severek kullanıyorum, kadranı beyaz fakat birçok kişinin aksine benim için problem değil, bilakis severim. Hatta bileklerim ziyadesiyle ince olduğu için 36mm'lik boyutun da bana ideal olduğunu düşünüyorum. Yine de yarın ikisinden biri gidecek, seç diye sorulsa muhtemelen submariner kalsın isterdim. Ama tek ve son Rolex'im için çelik veya çelik-altın Daytona tercih ederdim. :)
Kullanıcı avatarı
Murat1907

Re: Ynt: Tek ve Son Rolex Model Seçimi Öneri

Mesaj Baran » 20 Eyl 2013, 12:04

Daytona kararinda dunku Modern Paulnewman Daytona'ninda etkisi var gibi geldi abi bana :lol:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj serdarfb » 20 Eyl 2013, 12:10

deacon :champ: Bende kişisel olarak Submariner tercih ederim ve bu fikrimi de zaten belirttim. :thumbup:

Yalnız anladığım kadarıyla dün bir zehirleme operasyonu olmuş.. :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Murat1907 » 20 Eyl 2013, 12:16

Etkisi oldu, inkar etmiyorum. :lol:
Zaten ilgim vardı, zehirlenmeye doğru ilerledim, doğrudur. :lol:
Kullanıcı avatarı
Murat1907

Mesaj razz » 20 Eyl 2013, 12:19

Yok öyle zehirlenme falan, gayet güzel saat sohbeti yaptık.. :thumbup:

Lakin uzun zamandan sonra elimde kalan tek Rolex, hatta tek saat olması itibarıyla ben de asıl konuya binaen bir paylaşımda bulunayım.. ;)

ROLEX Daytona Ref. Nr. 116523 with Modern Paul Newman Dial 8-)

Resim
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj altanos » 20 Eyl 2013, 12:28

Bu bu bu çok fena birşey Razz, bir de senin karelerinin içine girince iyice günahkar olmuş :super: :super:
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 98 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners