Forumda eski bir okuyucu, yeni aktifleşmiş bir üye olarak bu konudaki görüşlerinize katılmıyorum sayın Triton.
Son 1 yıl içerisinde forumdan saat alışverişi vesilesiyle 4-5 kişiyle tanışma fırsatı buldum. 4 tanesinin Rolex'i vardı. Söz konusu kişilerin gösteriş olarak rolex almalarını zaten baştan geçiyorum, saatlere olan sevgileri benim olayın bütününe yaklaşımımı değiştirdi diyebilirim. Zaten sizin de forumdan kişileri kastetmediğinizi düşünüyorum.
Diğer yandan insanların arabalarıyla saatlerini paylaşmalarının ne mahsuru olduğunu da anlamadım. Saatle bir ilgisi yok demişsiniz ama mesela bu forumda bistro horology adlı başlık da var. Bildiğim kadarıyla yemekle saat arasında da özel bir bağlantı yok ama gayet eğlenerek takip ediyorum ben şahsen. Orada da lüferle palamutla kimsenin hava attığını düşünmüyorum. Hatta forumda paylaşılan fotoğraf sayısının artmasının daha geniş bir arşive ulaşmamızı sağladığını düşünüyorum. Bugün google'da bir saat modeli arattığımda mutlaka TSF'den paylaşılan bir görsele denk gelmek sevindirici benim açımdan. O nedenle de elimden geldiği kadar paylaşım yapmaya çalışacağım zaten.
Ayrıca bildiğim kadarıyla TSF bir saat forumu ve burada saatlerin hangi parayla alındığı kısmının hiçbirimizi ilgilendirmediğini -veya en azından ilgilendirmemesi gerektiğini- düşünüyorum. Adam ister babasının parasıyla alır, ister piyangodan çıkanla alır, isterse yıllarca sırtında taş taşır, alır.
Son olarak baba barası-helal para kavramını da anlayamadım. Misal ben toplu taşıma kullanmadığım zamanlarda babamın 2000 yılında kendisine aldığı ve uzun süre kullandıktan sonra satmak yerine bana vermeyi tercih ettiği Mercedes jipi kullanıyorum. Kuruşuna kadar baba parası. Bu şimdi helal değil mi? Yıllardır da çalışıyorum, dün de gittim Baran'ın submariner'ını aldım. Sizin tabirinizle her kuruşu alın terim olan paramla. Şimdi bu durumda Mercedes kullanırsam gösterişçi ama Rolexi takınca makbul mü oluyorum. Yarın öbür gün arabanın içinde saatin fotoğrafını çekip göndersem yanlış mı yapmış olacağım?
Naçizane görüşüm bütün genellemelerin yanlış olduğu ve mümkün olduğunca uzak durulması gerektiğidir.