TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Türkiye Müşteri Hizmetleri İle İlgili Olumsuz Tecrübem

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: IWC Türkiye Müşteri Hizmetleri İle İlgili Olumsuz Tecrüb

Mesaj mlm » 30 Mar 2013, 19:26

Sevgili Triton'un yorumda bulunduğu başlıklarda konu ne kadar saparsa sapsın, ufuk açıcı ve tarafsız yazılarını okumak bana büyük keyif veriyor, sessiz takipçisi ve gizli hayranıyım :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Triton » 31 Mar 2013, 01:02

mlm, estağfurullah... O sizlerin güzelliği ve bu forumun düzeyinden kaynaklanıyor...

Buradaki her paylaşım başka güzelliklerle dolu. Biz de kendimize göre bir şeyler yazmaya çalışıyoruz...

mcco, fransızlar benim için kolay diyalog kurulan ama en anlaşılmaz avrupalılar. Fransızlar ve fransızca ile 10 yaşlarındayken tanıştım. Doğal olarak pompalanan kültür ve devamındaki yatkınlık özellikle Fransada pek yabancılık çektirmiyor . Ancak madem anekdotlarla süslüyoruz, Louvre da ki kafelerden birine oturmuştum. Her milletten insan var. Ancak bir garson var ki tam evlere şenlik. Hani tam bitirim sözünü hak edenlerden. Kalkmak üzere adamdan hesabı istedim. Kredi kartı ile ödeyeceğimi ve pos makinesini getirmesini söyledim.

Burada anlatması mümkün olmayan enteresan bir tavırla önce hesap fişini eline aldı, sonra garip bir reveransla hesaba bakıp yani Monsieur dedi. Başka söz yok ve anlamlı anlamlı yüzüme baktı. Ben saf saf ne yani diyorum, adam gidiyor sağa sola bakıyor yine yani diyor.

İş tam bir tiyatro halini aldı. Peşin parayla ödenen hesaptan bir çıkarı var herhalde diye düşünmeden edemedim, inatla makine diyorum, o geliyor gidiyor aynı mimikleri sergiliyor. Sonunda güç bela hesabı ödedik ve adamın elinden kurtulduk. Hadi dedi bu seferlik böyle olsun....

Ancak Fransızlarla ilgili üzüldüğüm olay, kızımın bir Fransız arkadaşının tutumudur. Almanya da aynı yurtta kaldığı Fransız kız arkadaşını Türkiye ye davet etti. Kendisini 15 gün evimizde misafir ettik ve çok iyi ağırladık. Kız çok etkilendi. İlk defa Türkiye ye geldiğini, böyle bir ülkeyle karşılaşacağını ummadığını defalarca söyledi ve bir süre sonra kızımı Strasburgdaki evlerine davet etti.

Ancak koyu bir Sarkozy hayranı olan bu arkadaşı, kaldığı süre zarfında kızıma son derece kötü bir tatil geçirtti. Üstelik annesi ve babasının tüm nazik tutumuna karşın. Ancak en vurucu olanı, yayıncı olan babası bir müze gezisi esnasında tarihi eserler hakkında dili döndüğünce bilgi vermeye çalışırken, babasını kenara çekerek Fransızca, ne uğraşıyorsun o Türk, kültürden sanattan ne anlar demesi, adamın ne yapacağını şaşırması ve kızımın bu durumu anlayarak çok üzülmesidir. Doğal olarak daha sonra arkadaşlıkları sona erdi.

Babası saatçi olan bir Fransız dostum var. Mütevazı, müzisyen ve sinema ses uzmanı. Zaman zaman İstanbul a iş nedeniyle geliyor. Bir Fransız gözüyle saat zanaatkarlığına yönelik bir şeyler derlemeye uğraşıyoruz.

Umarım paylaşacak noktaya getiririz....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj onatozer » 31 Mar 2013, 07:54

Sevgili Triton, küçük cadının yaptıklarını çocukluk mazur görmekten baska çaremiz yok, ben de İstanbul'a gelen bir arkadaşımla takside yaşadığımız trajikomik anımı anlatmadan edemeyeceğim. Arkadasım tam bir Ataturk hayranı oldugundan yarım yamalak türkcesi ile taksiciye Ataturk u sevip sevmediğini sordu, taksici de maşallah ne severim ne sevmem deyince fransızca İngilizce bir guzel sayıp sövmeye başladı. :) Babası üst düzey subay olan arkadasım her ne kadar Fransız milliyetçisi olsa da zamanında Fransız kültüründen aldığımız etkiler olsun, örf adetlerimiz olsun cok sıcak karşılıyor. Hatta koyu katolik olan arkadasim bir taksiciden gördüğü ezan okunurken müziği kapatma adeti ile bizi kırıp geçirmiştir.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj mistlaw » 16 May 2013, 07:26

hayalimde iwc portofino almak vardı. bu başlıkta yazanları okuyunca ne yalan söyliyim, tırstım biraz :o
Hayat, nefes aldığınız anların değil; nefesinizin kesildiği anların toplamıdır.
Kullanıcı avatarı
mistlaw

Mesaj drk » 16 May 2013, 23:18

Şanssızlık her zaman olabilir, bir olayı bütüne mâl etmemek lazım.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mistlaw » 16 May 2013, 23:46

Drk yazdı:Şanssızlık her zaman olabilir, bir olayı bütüne mâl etmemek lazım.

Haklısın Drk ama o tek tük olan şanssızlıklar genelde beni buluyor :D forumdaki arkadaşların IWC'ye mesafeli yaklaşması da beni düşündürdü açıkçası.
Kullanıcı avatarı
mistlaw

Mesaj drk » 16 May 2013, 23:48

Kendi içinde bence oldukça başarılı bir marka ama rakipleriyle değerlendirmeyi tercih ederim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mistlaw » 16 May 2013, 23:49

Rakipleriyle değerlendirdiğinizde, tercihiniz IWC'den yana olmuyor anladığım kadarıyla
Kullanıcı avatarı
mistlaw

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kirpi ve 104 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners