TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steinhart ile Rolex'in Fiyat / Performans Kıyaslaması

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steinhart ile Rolex'in Fiyat/Performans Kıyaslaması

Mesaj asymptote » 11 Ara 2012, 01:51

Anladığım kadarıyla prestije çok da fazla önem vermiyorsunuz, o halde alın bir Steinhart rahat edin, emin olun çocuklarınıza miras bırakırsınız..
Saat işi bu arada bütçeyle çok ilgilidir (her şeyde olduğu gibi.. :D ) Bütün önceliklerinizi halletiyseniz, iş saate kaldıysa bilemem tabi..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Kerem77 » 11 Ara 2012, 01:55

herojd11 yazdı:görmezden geldiniz ya da cevaplama gereği görmediniz ama çok kısaca bu konuya yazdıklarıma ve örneklere bir göz gezdirin isterseniz.... sonra bence hala Rolex mi Steinhart mı diye araştırma gereği duymayacağınızı düşünüyorum , siz ne arıyorsunuz önemli olan bu çünkü saat ararken Rolex alınmaz , Rolex istenir ve diğer kriterlere pek bakılmadan alınır eğer konu kriter o , bu ise işinizi görecek yüzlerce saat var bence masrafa gerek yok

Ben aslında hep Rolex için biriktirdim taki kıyaslamayı görene kadar. Görmemiş olsam almıştım Rolex. Evet istiyordum sonra okuyunca Rolex o rakamları haketmiyor isme ödüyorsun diye bende sorma gereği gördüm açıkcası. Yoksa Hsnmrycl haklısınız elbette ben Rolex diyordum. Sanırım mühendis olmam teknik bir analiz istetti bana . Yani Rolex i 20k lara tasıyan sudur sudur diye . Sizce bir Rolex 20k lık bir modeli fabrikya maliyeti nedir düşündünüzmü?
Kullanıcı avatarı
Kerem77

Mesaj drk » 11 Ara 2012, 02:04

Defalarca örneği yaşandığı gibi bu sohbet de bir yere varamayacak ;)

Rolex rolextir, steinhartta steinhart. Birbirlerine benzeseler de bambaşka iki saatten bahsediyoruz. Lüks tüketimde mantık aranmaz. Parayı verirsin, oyuncağını alırsın, bitti :D

Maliyet hesabı vs. girmeyin boşuna, mümkünse ikisini de kolunuzda deneyin ;) Hangisinin doğru olduğuna belki o anda değil ancak bir süre sonra karar vereceksiniz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Kerem77 » 11 Ara 2012, 02:08

Drk yazdı:Defalarca örneği yaşandığı gibi bu sohbet de bir yere varamayacak ;)

Rolex rolextir, steinhartta steinhart. Birbirlerine benzeseler de bambaşka iki saatten bahsediyoruz. Lüks tüketimde mantık aranmaz. Parayı verirsin, oyuncağını alırsın, bitti :D

Maliyet hesabı vs. girmeyin boşuna, mümkünse ikisini de kolunuzda deneyin ;) Hangisinin doğru olduğuna belki o anda değil ancak bir süre sonra karar vereceksiniz :thumbup:

Drk steinhart ı deneyebilsem satışı yok . Drk sizdende bir öneri rica etsem
Kullanıcı avatarı
Kerem77

Mesaj drk » 11 Ara 2012, 02:10

Bence steinharttan başlayın, olmadı az bir zararla elinizden çıkarırsınız. Beğenirseniz zaten sorun yok ki beğeneceğinizi umuyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Frax » 11 Ara 2012, 02:14

100 yildir var olan bir marka istedigi parayi talep edip karsiliginda bunu da veren insanlar varsa sadece prestij icin dememiz haksizlik olur. Otomobil ile benzetmeler bence yerinde, Rolex Mercedes'tir, beklentiniz neyse size onu verir.

Daha once hangi saatleri kullandiniz?
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Kerem77 » 11 Ara 2012, 02:15

Sağolun 1 2 güne netleşirim iyiki danışmışım yoksa Rolex e okadar rakam ödeyecektim Steinhart en iyisi oldu şahsım adına
Kullanıcı avatarı
Kerem77

Mesaj Kerem77 » 11 Ara 2012, 02:16

Frax yazdı:100 yildir var olan bir marka istedigi parayi talep edip karsiliginda bunu da veren insanlar varsa sadece prestij icin dememiz haksizlik olur. Otomobil ile benzetmeler bence yerinde, Rolex Mercedes'tir, beklentiniz neyse size onu verir.

Daha once hangi saatleri kullandiniz?

Daha önce maurice lacroix kullandım . Frax rolex mercedes tamam da steinhart hangi araba bu durumda :)
Kullanıcı avatarı
Kerem77

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 123 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners