TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai Bronzdaki İnanılmaz Patina

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Panerai Bronzdaki İnanılmaz Patina

Mesaj PhD » 21 Kas 2012, 01:51

Şu saati taksanız sizi tanımayanlar ne pinti adam ne kalitesiz saat almış oksitlenmiş hala geziyor der. Sizi tanıyan saatten çok fazla anlamayan (anlamayan demiyorum çünkü anlayanların çoğuda patina olayını bilmez) iyi bir arkadaşınız dur şuna bir saat alayımda şu kalitesiz sahte panerai den kurtarayım oksitlenmiş yazık çocuğa der. Bu saat benim için tamamen fantazi olmuş. Üstadların hepsinin beğenmesi de aklıma şu yorumu getirdi şiir konusunda çok bilgili değilimdir bazen bir şiir bana çok anlamsız gelebilir ama şairlerin yorumuna bakarsın bambaşka şeyler ifade ediyorlar. Bu saate bu işin sanatsal kısmı galiba. Bu işin şiiri. Ben resimlere bakıyorum sonra yazılanlara galiba bende hata var diyorum. Ben henüz bu şiiri çözemedim herhalde. Üstadlar kızmasın ama bu işin içinde birazda sanatsal şımarıklık var.
Kullanıcı avatarı
PhD

Re: Ynt: Panerai Bronzdaki İnanılmaz Patina

Mesaj drk » 21 Kas 2012, 02:06

Waffenss, ustadlari bilemem ama benim için saatin özel oluşunun sebepleri şunlardı; markayı ve markanın sade tasarım çizgisini çok seviyorum. Mekanizma teknik açıdan oldukça güzel, renk uyumu harika, her kayista başka bir kimliğe burunuyor saat, dünyada çok fazla yok bu saatten, toplam 1000 adet, bronz ozkutlesi sebebiyle bilekte hoş bir ağırlık yaratıyor, kalite hissi açısından bu önemli, zamanla saat daha kişisel hale geliyor, diğerlerinden ayrılıyor, fiyatı muadillerine göre oldukça uygun(du), vs..

Saati ilk aldığım zamanlar bir mağazaya girmiştim üzerimde giysi deniyorum, geçtim aynanın karşısına, giysiye değil saate bakıyorum, kendi kendime vay be ne güzel gibi laflar ediyordum içimden :D Bilekte fazlasıyla kendini hissettiriyordu. Amma çok sevmişim şimdi farketmem pek hoş olmadı tabi :lol:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Frax » 21 Kas 2012, 02:56

Cif ile dalmak lazım buna, Domestos falan da olabilir :D

Değişimi / değişikliği sevenler için muhteşem ama saat dünyasındaki birçok kişiye hitap etmediği kesin :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj betreyal » 21 Kas 2012, 11:42

fsinan yazdı:Bakır oksitlenmesi sadece Mrs.Liberty'ye yakışıyor...

Ben 1sn bile katlanamazdım, aslında Panerai olması bile yeterince kötü :lol:

+1 :D Hislerime tercüman olunmuş.....
Kullanıcı avatarı
betreyal

Mesaj civciv » 21 Kas 2012, 11:59

waffenss yazdı:Şu saati taksanız sizi tanımayanlar ne pinti adam ne kalitesiz saat almış oksitlenmiş hala geziyor der. Sizi tanıyan saatten çok fazla anlamayan (anlamayan demiyorum çünkü anlayanların çoğuda patina olayını bilmez) iyi bir arkadaşınız dur şuna bir saat alayımda şu kalitesiz sahte panerai den kurtarayım oksitlenmiş yazık çocuğa der. Bu saat benim için tamamen fantazi olmuş. Üstadların hepsinin beğenmesi de aklıma şu yorumu getirdi şiir konusunda çok bilgili değilimdir bazen bir şiir bana çok anlamsız gelebilir ama şairlerin yorumuna bakarsın bambaşka şeyler ifade ediyorlar. Bu saate bu işin sanatsal kısmı galiba. Bu işin şiiri. Ben resimlere bakıyorum sonra yazılanlara galiba bende hata var diyorum. Ben henüz bu şiiri çözemedim herhalde. Üstadlar kızmasın ama bu işin içinde birazda sanatsal şımarıklık var.

Aynen katılıyorum. Böyle bir saati övmek bence, meşhur hikayede görünmez giysi! giyerek halkın arasına karışan kralın bu halini öven insanlarla aynı hissiyatı paylaşmak olsa gerek.
Kullanıcı avatarı
civciv

Mesaj Distributor » 21 Kas 2012, 12:08

Bu ürünü koleksiyona katmaktan hiç çekinmem ve değişik sürelerde kullanarak, her seferinde farklı görünümlü bir saat kullanmaktan zevk alırım. Panerai yi bu yönüyle ve Tourbillon mekanizmasını sürekli saatin arkasından görünebilecek şekliyle yaptığı için çok severim. Kimse anlamasın, ben biliiim, bana yeter mantığındayım. :champ:
NOT: Drk bu saati satarak bu hatayı nasıl yaptın, kocamaaan bir :?:
Başarı gölgen olsun...
Kullanıcı avatarı
Distributor

Mesaj herofb » 21 Kas 2012, 12:33

civciv yazdı:
waffenss yazdı:Şu saati taksanız sizi tanımayanlar ne pinti adam ne kalitesiz saat almış oksitlenmiş hala geziyor der. Sizi tanıyan saatten çok fazla anlamayan (anlamayan demiyorum çünkü anlayanların çoğuda patina olayını bilmez) iyi bir arkadaşınız dur şuna bir saat alayımda şu kalitesiz sahte panerai den kurtarayım oksitlenmiş yazık çocuğa der. Bu saat benim için tamamen fantazi olmuş. Üstadların hepsinin beğenmesi de aklıma şu yorumu getirdi şiir konusunda çok bilgili değilimdir bazen bir şiir bana çok anlamsız gelebilir ama şairlerin yorumuna bakarsın bambaşka şeyler ifade ediyorlar. Bu saate bu işin sanatsal kısmı galiba. Bu işin şiiri. Ben resimlere bakıyorum sonra yazılanlara galiba bende hata var diyorum. Ben henüz bu şiiri çözemedim herhalde. Üstadlar kızmasın ama bu işin içinde birazda sanatsal şımarıklık var.

Aynen katılıyorum. Böyle bir saati övmek bence, meşhur hikayede görünmez giysi! giyerek halkın arasına karışan kralın bu halini öven insanlarla aynı hissiyatı paylaşmak olsa gerek.

altı üstü bir saati beğenip ya da beğenmeyerek nasıl oluyorda kendi kral çıplak diyebilen nadir insanlar zekasında ya da farkındalığında gördüğünüzü bilmek isterim eminim bu egonuzun altında haklı nedenler vardır fakat bir saati beğenmeme ile ben bunun arasında bir bağlantı göremiyorum kaldı ki beğenenlere laf etmeyi kendinize nasıl hak görüyorsunuz bunu da ciddi olarak anlayamıyorum , sizin bu davranışınızı Rolex beğenmeyerek kolunda Patek ile doğmuş kadar kendini üste yerleştirmeye çalışan ve beğenleri kıro olarak nitelendirenlerdan bir farkı olmadığını düşündüğümü son derece üzülerek belirtmek isterim
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj PhD » 21 Kas 2012, 19:36

Hrojd11 muhtemelen cevap bana değil. zira ben beğenenlere hiç laf etmedim. Beğendikleri yönleri anlamakta güçlük çektiğimi muhtemelen bu işi kıvıramadığımı söyledim. Düşüncemin arkasındayım.
Kullanıcı avatarı
PhD

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: BabataşCan, cemhk, kogan, Majestic-12 [Bot], sphinx ve 236 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners