Herkese iyi geceler

Beğenileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar
Tek mesajda sorulara cevap vermek daha iyi olur diye düşündüm.
Örnek yapılan versiyonlardan sonra bir tanesi üzerine karar verilmesi gerekiyordu. Chrono için altın index ek bir versiyon eklemek demek adetli olarak ondan yaptırılmasını gerektirdiğinden her versiyondan özel üretim maalesef şartları göz önüne alınca mümkün olmuyor.
Panda benimde çok sevdiğim bir kadran daha önce iki adet panda sayılabilecek limited saat yaptık zaten ama bu projede şu an üretilecek model tek renk olarak dress watch konseptine daha uygun ve daha fazla kişiye hitap edecektir diye düşündük.
Son üretim onayı aldığımız modeller bunlar. Fiyatlandırmalar İsviçre'den geldikten sonra Tempus ile konuşup model model detayları ile katılım fiyatlandırmalarını ekleyeceğim. Buradan gelen fikirler düşünceler doğrultusunda hepsini göz önüne almaya çalışarak bu modellere karar verdik. Maalesef her modeli veya daha çok alternatifli yaptırmak mümkün değil. Bu tip projelerde yapılan modellerin herkesin ortak zevkine aynı anda hitap etmesi hiç kolay değil. Hepsi sade, zarif ve konsepte uygun oldu diye düşünüyorum. Romen rakam indeksli modelde siyah ve beyaz alternatifimizin olması iyi oldu bence.
Diğer projelerden farklı olarak bazıları stock versiyonlara benzer olsa bile saatlerin tümüne özel tamamen farklı kadranlar yapılıyor. Diğer projelerde standart serilere göre renk kombinasyonlarında oynamalar olmuştu bunda stock olarak hiçbir seride firmanın bu modellerde üretimi yok. Kollar indeksler kadran tasarımı hepsi değişti. Bazılarında makinelerde modifikasyon ve tarih iptali oldu. Bu tarih iptal olayı sadece kadranı kapamakla değil bazı mekanizma ayar bağlantısı, tepe ve iç aksam değişikliği gerektiriyor diye bilgi verildi. Moon versiyon için böyle bir saat zaten firmanın üretimi yoktu. Yeni Sellita moonphase kalibre çıktığı için ilk kez bununla firma bizim için moonphase üretecek.
Tahmini aralık olarak saatlerde modellere göre 2.750 TL'den 5.500 TL'ye kadar fiyatlandırmaları olacaktır diye düşünüyorum. Tempus'dan CHF kurunda proje için ayarlama ve sabitleme istedim. Kur ayarlaması olursa ona göre fiyatlandırmalar TL bazında biraz daha aşağıya doğru oynayacaktır. Ne kadar düşük fiyat olursa o kadar memnun oluruz. Kurların yüksek seyrettiği dönemde olabilecek en iyi seviyeyi ayarlamaya çalışıyorum. Taksitlendirme imkanı hepsinde hemen hemen tüm kredi kartlarına olacak.
Tüm katılımcılara ilk mesajda belirtilen seriden1 adet kadın saati hediye edilecek. Bunların versiyonları belli olunca ana katılım konusuna kodları ve özellikleri ile ekleyeceğim. Elimden geldiğince çok alternatif koydurmaya gayret edeceğim. Kadın saatler standart üretimde olan modellerden. Bizim saatler cam arka kapaklarında TSF logosu ve kapak çerçevesinde 001/100 - 01/50 vb limit numaralandırılması ile üretilecek. Her modelin ayrı limit numara serisi olacak. TSF logolu kutuları olacak. Hepsinde stock versiyonlarda bulunmayan bizim için eklenecek kelebek toka olacak. Çelik bilezik alternatifi zaten bunlara uygun olmayacağından hepsi deri kayışlı gelecek ancak bazı modellere mesh milanese fena olmayabilir. Eğer firmada varsa bu ekstra olarak alınabilir.
Mekanizma olarak ay fazlı modelde yeni Sellita SW280-1 moonphase kalibre kullanılacak ve ekstradan bizim için 3 yönündeki tarih sistemi iptal edilecek. Kalibre 29.5 günlük ay fazı gösteren bir mekanizma. Moonphase model 41.5 veya 42 mm kasa ölçüsüne sahip. Bunu tam yazacağım sonra.
3 kollu siyah ve beyaz versiyonlarda Sellita SW200 / ETA2824 kalibreler olacak. Gene 3 yönünde tarih sistemi iptali olacak. Çaplar 40 mm.
Wide opening versiyonda gene Sellita SW200 / ETA2824 kalibreler var. Çap 40,5 mm.
Automatic chronograph model ETA / Sellita üzerine Dubois-Depraz 2040 krono modüllü kalibre. Çap 42 mm.
Saatlerin yüksekliklerini net bilgi gelince ayrıca yazacağım ancak kalın olmayacaklar. Karışık kalibreden ziyade hepsi aynı marka kalibre olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bunu soracağım. Bir çok markada o dönem bulunan stok veya temin durumuna göre bu şekilde yapılıyor ama önümüzde üretim süreci olduğundan bu ayarlanabilir bence.
Üretim ve ithalat işlemleri sonrası saatlerin katılımcıları teslim edilmesi yaklaşık 5 ay olacaktır diye bilgi geldi. Bu durumda 2018 Mayıs sonu veya Haziran başı teslimi olarak görünüyor.
Zaten katılım konusunda daha detaylı ve düzenli bilgiler bulunacak ancak merak eden arkadaşlar için kısaca gelen bilgileri buraya aktarıyorum.
Limit numara seçimlerinin online olması için bir ayaralama yapmaya çalışıyor Tempus. Olmaz ise biraz karışık olmasına rağmen eski sistem buradan numara seçilip ödeme sistemi online olacaktır. Online ödeme kredi kartı için zaten gerekli.
Bir haftaya sanırım hepsi netleşip konusunu açarız. Bu süreçte sorularınız oldukça firmadan bilgi alıp toplu cevaplarım.