TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Sosyal Boyutu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatin Sosyal Boyutu

Mesaj Orhanbalu » 11 May 2014, 22:08

Bence bir adam bir saat alıp onu koluna takıp nasıl görünüyor diyorsa, emin olun o adam için fake make hikayedir. Çünkü direk gösteriştir. Ama adam bir saat alıp gözünü kadrana dikip saniye nin nasıl aktığını izliyorsa o kadranın altındaki mükemmel mühendislik harikasının nasıl çalıştığını hissediyorsa, saatte verilen emeği tahmin edebiliyorsa ve hatta bu forumlara girip birşeyler yazıyorsa kesinlikle bir parçada olsa kalbinde saat için ayırdığı bir yer vardır. Ben saati alırım onunla belirli bir zaman harcarım zevk alırım. Bende ki vaktini doldurduğunda onu yeni sahibini bulması için bırakırım, zaten oda yeni sahibini bulacaktır. Bende yeni saatimi.
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj neilblack » 11 May 2014, 22:35

Sahte ürünler ve satıcıları ile ilgili çok güzel bir anımı var. 20'li yaşların başında çok sevdiğim bir kız arkadaşım vardı, babası kapalı çarşıda imitasyon çanta satan bir mağaza işletirdi. yazları yanında durduğum için iyi bilirim, bugün televizyonda gördüğümüz pekçok ünlü bayan müşterileri arasındaydı ama kızına her zaman malum markaların çantalarını gerçek mağazalarından orjinal olarak alır ve önemli olan insanın kendisinin bilmesi derdi.

Saat konusuna gelirsek hadi çakma taktın, orjinal olduğunu iddaa edip karşındaki aptal yerine koyma :evil:
BREİTLİNG İNSTRUMENTS FOR PROFESSİONALS
Kullanıcı avatarı
neilblack

Mesaj Baran » 12 May 2014, 11:05

Bende homeage ve replika arasindaki farki anlayamiyorum.Icinde marka ismi olmamasi disindaki fark nedir.
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: Ynt: Saatin Sosyal Boyutu

Mesaj Miriel » 12 May 2014, 11:24

Baran yazdı:Bende homeage ve replika arasindaki farki anlayamiyorum.Icinde marka ismi olmamasi disindaki fark nedir.

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum...
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Saatin Sosyal Boyutu

Mesaj Orhanbalu » 12 May 2014, 12:42

Bir saatin herşeyi ile kopyalarsanız ve aynı ismi kullanırsanız bu replikadır.

Fakat bir saati herşeyi ile kopyalayıp farklı bir marka ismi altında reklam veya satışını yaparsanız homage olur.

Evet durum biraz enteresan.
Ama replika direkt alenen hirsizlik ve sahtekarlık oluyor. Homage ise kibar bir hırzıslık oluyor. :D
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj ernest0 » 12 May 2014, 14:47

Barancım sorunun cevabı bu işte;

Orhanbalu yazdı:replika direkt alenen hirsizlik ve sahtekarlık oluyor. Homage ise kibar bir hırzıslık oluyor. :D

:lol: :lol: :lol:
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Re: Ynt: Saatin Sosyal Boyutu

Mesaj Baran » 12 May 2014, 14:51

Yok ben biliyorum cevabida forum uyelerimiz ne dusunuyor merak ettim :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Bg17 » 12 May 2014, 14:58

Baran yazdı:Bende homeage ve replika arasindaki farki anlayamiyorum.Icinde marka ismi olmamasi disindaki fark nedir.

Marka hakkindan kaynaklanan hukuki sorumluluktan kurtulmus oluyosun...

Patent, know how vs gibi konular hukuki olarak kanitlamasi zor isler, marka cok kolay...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], ofis, Proscd ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners