Triton yazdı:emrarslan yazdı:500 dolar bir cilayamıSen uçmuşsun yaa
Uçmadığı çok açık. iyi yapılan her iş için bazı harcamaların ucu açıktır. Bu detay kalitesine özen göstermekle alakalıdır.
O parayı gerektiğinde saat bakımına veriyoruz. Özel malzemelerle yapılan bir otomobil cilalama işlemi de ciddi rakamlar tutabilir. Önemli olan niteliği ve nasıl yapıldığıdır. Ayrıca hele bizim gibi ülkelerde oto boyasını korumak istiyorsan, düzenli temizleyip cila yapacaksın. aksi halde özellikle su bazlı boyalar özelliğini kaybediyor...
Arzu edersen iki sayfa yazabilirim...
Bu arada şu saati merak ettim, fotoğrafını görsek iyi olur....
Konu patlamış, biz de boş bulunduk... beyler yorum yazarken tarihe de bakıverelim....
1500dolarlık cilalar mevcut yurtdışında.Hiç kullanmamakla birlikte bu cila ve bakım olayının zamanla insanı tatmin etmemesinden kaynaklandığını düşünüyorum.Ben cila olayına gazlı bezle başladım sonra piyasada marketlerde bulabileceğiniz tüm ürünleri deneyerek ardından sagda solda buyuk markaların cilaları sonax meguıars en sonda yurtdışından cila getirterek devam ettim.Zamanla araca uyguladığınız cilanın verdiği parlaklık insanı tatmin etmiyor ve daha iyisinin arayışına giriyorsunuz.Ben gecen seneye kadar haftada 1 cila yapıyordum makine üstüne elle ped ile uygulama şeklinde ve kesmiyordu.Arkadaşlarım veya benzincilerdeki pompacılar abi bu ne böyle nasıl parlıyor ne sürdün seklinde yorum yapmasına karşın benı tatmin etmiyordu halbuki gayet parlıyordu.Tamamen insanoğlunun doyumsuzluğu ile alakalı bir olay.Yurtdışında eve servis detailing firmaları var.Misal adamın 3 Ferrarisi 2 Bentley 4 tanede Porschesi var detailingci arkadaş kapanıyor 1 ay hepsini komple temizliyor ve kullandıkları cilalarda elmas parcacıklı vs tuhaf tuhaf cilalar...Cok uzattım bu işin sonu japonların geliştirdiği nano cilalar.1 kez uyguladığınızda etkisi zamanla azalmakla birlikte 1 seneye yakın cizilmeye karşı koruyan cilalar.Subaru forester a uyguladık kucuk bir tupte geliyor cila ve bozuk para ile dahi cizemiyorsunuz.Cilayı üreten firma cila uygulandıktan sonra fırcayla dahi yıkamada cizilmiyeceğine garanti veriyor.Bu işin sonu budur.Getirttik yazı bekliyorum havalar düzelince uygulayacağım.Fotografları forumda paylaşırım.