TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Guess Collection Tissot Couturier ve Emporio Armani Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Guess Collection Tissot Couturier ve Emporio Armani Tavs

Mesaj mrbars » 03 Nis 2012, 19:57

Otomatik isteniyorsa 1400 TL altı bazı Tissot alternatifleri, rastgele seçtim.

ResimResimResimResimResim

Quartz (pilli) de olur denirse Gc'den daha iyi/snob/değerli marka model alternatifleri - bütçe aynı 1500 ve altı:
ResimResimResimResim

Quartz olarak 2000 TL ve biraz üstünde markasal olarak daha da ilerleyebiliriz.
Resim

Son sözüm, bu bir takı. Bana göre quartz da iyidir, mekanik de. İçine ne sinecekse, hangisinin tipi hoşuna gidiyorsa, hangisi kolundayken daha iyi hissedeceksen doğru seçim o olacaktır. Ben 1500 TL altına otomatik Tissot al derim, bazılarımız Tissot takacağıma eti kemik geçsin daha iyi der. Kimi için Rolex en iyi seçimdir, kimi Rolex'e mi düştük onu takacağıma kendimi yakarım der. Bütçe, seçim ve zevk olayı.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj ErsinGS » 03 Nis 2012, 22:13

mrbars yazdı:Otomatik isteniyorsa 1400 TL altı bazı Tissot alternatifleri, rastgele seçtim.

ResimResimResimResimResim

Quartz (pilli) de olur denirse Gc'den daha iyi/snob/değerli marka model alternatifleri - bütçe aynı 1500 ve altı:
ResimResimResimResim

Quartz olarak 2000 TL ve biraz üstünde markasal olarak daha da ilerleyebiliriz.
Resim

Son sözüm, bu bir takı. Bana göre quartz da iyidir, mekanik de. İçine ne sinecekse, hangisinin tipi hoşuna gidiyorsa, hangisi kolundayken daha iyi hissedeceksen doğru seçim o olacaktır. Ben 1500 TL altına otomatik Tissot al derim, bazılarımız Tissot takacağıma eti kemik geçsin daha iyi der. Kimi için Rolex en iyi seçimdir, kimi Rolex'e mi düştük onu takacağıma kendimi yakarım der. Bütçe, seçim ve zevk olayı.

mrbars a katılıyorum.
Damatlık kıyafetinizle birlikte visodate altın rengi kahverengi kayışı ile gayet iyi durur.
Üstelik her zaman ve kıyafetlede rahat kullanılabilir.

Bir deneyin bence
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj zion980 » 03 Nis 2012, 22:42

Manuel dilersen hediye olan güzel bir indirim yaparım ;) buarada bu Hamilton'um harikadır. Acayip dikkat çeken bir saat. hala da kılcal dahi çiziği yok :D
"Ölmeden emanetlere sahip çıkamayacaklarını anlayınca, eve dönmekten vazgeçtiler..." Çanakkale 1915
Kullanıcı avatarı
zion980

Mesaj conbay » 05 Nis 2012, 02:26

Bu konuda çok uzman biri değilim, ama bu forumda şu ana kadar okuduklarım ve denemelerim sayesinde benim için ciddi sayılabilecek tecrübeler edindim. Bunlardan bir sonuç çıkaracak olursak bu bütçeye GC almak gerçekten çok yanlış bir tercih olur, yazık olur.

Mrbars çok güzel öneriler getirmiş.

Öte yandan Seiko Premier gibi bir alternatif verilmiştken bu saati almak gerçekten çok yanlış olacak.

Yapma, etme, yarın öbür gün foruma bağımlı olursun bu mesajın için de 'ben ne yaptım arkadaş' dersin:)

Ama saati aldıktan sonra forumu unutacak ve saat merakın gidecekse istediğin saati al, paşa paşa kullan:)
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj manuel » 05 Nis 2012, 09:36

conbay, Mrbars oneri ve yorumlariniz icin tesekkurler, oncelikle sunu belirtmek isterim; Foruma sadece saat sorup çıkmak için gelmedim, yani bi arkadaşa bakıp çıkmayacağım :) bayadır takip ediyorum, üyeliğim bu vesileyle oldu sadece...

Ardindan da sunu belirtmek isterim, benim en basta getirdigim onerilerden Armani'yi kafadan eledim, Tissot bileğime ufak geldi, sadece GC bir alternatif olarak kaldı ancak buradaki yorumlardan sonra alternatiflerime asağıdaki Seiko'ları da ekledim, net belirtmeliyim ki eğer GC'den vazgeçersem GC kötü bir marka olduğu için değil (kötü olduğunu düşünmüyorum, nacizane fikrimdir) bir başka saat daha çok koluma yakıştığı için olacaktır...

Sizlerle kesinlikle hemfikirim, Seiko bence de GC'den iyi, en azından otomatik & quartz farkı var arada, tamamını göz önünde bulunduruyorum ve haftasonu kesin kararımı verip alacağım ama daha bu ilk konumuz tartışacak, paylaşacak çok konumuz olacaktır, aranızda olmaktan mutluyum ve hepinize yararlı önerileriniz için teşekkür ederim tekrar...

GC'ye eklenen diğer alternatifler şöyle;

http://www.konyalisaat.com.tr/product_i ... ko-SRG001P
http://www.konyalisaat.com.tr/product_i ... ko-SNAD10P
http://www.konyalisaat.com.tr/product_i ... ko-SNDZ80P
http://www.konyalisaat.com.tr/product_i ... ko-SNAD80P
Kullanıcı avatarı
manuel

Mesaj Baran » 05 Nis 2012, 17:01

Seikolar guzel hangisini alırsanız alın gc den iyi olacağına emınım.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj conbay » 05 Nis 2012, 17:33

Ben de katılıyorum Baran'a...
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj Ziyaliv » 05 Nis 2012, 20:16

Gc yi saat markasından saymayarak dişlamanız biraz garip ama şunu belirteyim, seiko japon made bir ürün, gc ise swiss made :) ama tercihler tabii. Yani yazık olur gibi yazılar yazmak bu marka hakkında yanlış bugun gc alan birçok kişi saatlerinden oldukça memnun ve bende bayisi olarak 5 yıldır bayisiyim hala servise cam kırılması dışında asla teknik servise gc yollmadım. Ronda mekanizma var içersinde yabana atmayın bu markayı, tissotlar pilli eta mekanizmalar çıkıyor fakat blok mekanizmalar açıp tamir etmek neredeyse mumkun değil.
misal örneği resimde veriyorum.

Alttaki mekanizma TİSSOT T22.2.686.31'den çıkan mekanizmadır. (daha dün pilini değiştirdim)
Resim
Resim
Resim

Guess Collection'dan çıkan mekanizmalar
Ronda 5030 serisi mekanizmalar
ResimResim
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners