TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat ve Gelenek

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat ve Gelenek

Mesaj Clk » 17 Kas 2011, 01:17

Beyler :D Kilitletecekmisiniz bana illa ki bu konuyu :lol:

Bir yere varamayiz diyorum. Tartismayalim diyorum. Uzatmayalim ....
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Archimed » 17 Kas 2011, 13:00

CLK'nın ince esprisine ben de ince bir ekleme yapmak istedim. Ancak yaptığım eklemeden sonra konunun amacından sapmasına bir şekilde neden olduğum için konuya müdahil olan arkadaşlardan özür dilerim.

Badem bıyıklıya "Türk Büyüğü" dememin nedeni; farklı bir sıfat kullanmam halinde bir şekilde başımın derde girebileceği endişemdi. Zira badem bıyıklı ve tayfasına bir şekilde dokunan, dokunmasa da dikkatle bakan yanıyor. Ben de makama olan saygından ötürü "Türk Büyüğü" benzetmesinde bulundum. Yoksa güzel Türkçemiz'de zat-ı muhterem için kullanılabilecek çok daha güzel ve farklı anlamlı sıfatlar var :)

Gelin; yine konunun özüne, saat ve geleneklere dönelim..

Edit: İmla
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj vecdi » 19 Kas 2011, 12:28

Burada insanlar tıkır tıkır çalışan mekanizmalara hasta ve bu insanların zamanı doğru göstermiş, yanlış göstermiş pek umurunda değil. Ben işim dolayısıyla bazen çok hızlı hareket etmem ve bir günümü her saat başı alarmı ile ayarlamış olduğum dolu bir çalışma tempomu dijital saatle geçiriyorum.
fakat size samimi bir itirafta bulunayım, gürül gürül çalışan bir mekanik araba yada arkadaşımın 56 model bmw motorsikleti bana çok haz veriyor,gece yatağa yattığım zaman emin olun yastıkla kulağımın arasına orient otomatik sıkıştırıp uzunca dinliyorum, uykudan önce iyi geliyor yapanlar bilir yapmayanlara şiddetle tavsiye ediyorum.

saygılar
Deve kuşuna yük vurmuşlar ''ama ben kuşum demiş! ''peki uç öyleyse'' demişler ''ama ben deveyim!'' demiş.
Kullanıcı avatarı
vecdi

Mesaj retrograde » 10 Ara 2011, 13:12

konuyu ve tüm yorumları ilgiyle okudum. saatlerden, siyasete, mizaha, kültüre, insan bilimine ve bilumum konuda sapmalar olmasına rağmen bu kadar farklı düşüncenin -uslup konusunda daha dikkatli olmak kaydıyla- konuşulup tartışılması hoş olmuş. fikir belirten herkese teşekkürler.

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Saat ve Gelenek

Mesaj atilla4346 » 11 Ara 2011, 17:54

Bircok arkadasin belirttigi gibi,mekanik saat te bir hobi ve butun diger keyif almanin amac oldugu ugraslar gibi amacin, aracin onune gectigi bir zevk.Bugun uretilen mekanik saatlerin temel olarak 100 yil once uretilenlerden buyuk bir farki yok ve mekanik saatlere asik olmak icin saniyorum bu sitedeki herkesin farkli sebepleri vardir. Ve saate gercekten meraki olan hickimsenin de quartz saatleri elestirecegini zannetmem.
Mekanik saatin bana gore en buyuk keyfi,takan kisi ile organik bir iliskisinin olmasi ve ayni onu imal eden ve koluna takan insanlar gibi kusursuzluktan uzak olmasidir.Gunumuz modern dunyasi ,mukemmelligi,kusursuzlugu,hatasizligi yuceltirken, kolumdaki mekanik saatin atan kucuk kalbi,otomatikse kolumun hareketine olan ihtiyaci,kurmali ise hergun kurmak icin ona ayirmam gereken birkac dakikaya olan ihtiyaci,bana hicbir sekilde ihtiyaci olmayan quartz makinelere gore cok daha insani geliyor. Bunun 50 dolarlik bir rus makine olmasi veya 50000 dolarlik bir PP olmasi ise tamamen farkli bir alan.
Her hobide oldugu gibi saat koleksiyonerligi de kisinin zevkine,kisiligine,alim gucune,hobisinden beklentisine gore cok degisik boyutlarda olabilir. Ama bence en guzeli birbirinden cok farkli insanlarin boylesine guzel bir ortamda bir araya gelerek ortak bir keyif etrafinda birbirleriyle olan paylasimidir.
Kullanıcı avatarı
atilla4346

Mesaj Bekin » 22 Ara 2011, 02:52

Serbest Cagrisim: "Analog Muzik, Plak, Lambali Amfi" vs. "Dijital Muzik, CD, AV Receiver"
Kullanıcı avatarı
Bekin

Mesaj 4n6 » 22 Ara 2011, 11:08

An itibarıyla 7302 üyeli bir forumuz. Ülkenin seçimle gelmiş yöneticileri için de, onlara oy veren seçmenleri için de daha dikkatli bir dil kullanmak daha uygun olur sanırım.
Kullanıcı avatarı
4n6

Mesaj mucadeleci » 23 Ara 2011, 05:48

4n6 yazdı:An itibarıyla 7302 üyeli bir forumuz. Ülkenin seçimle gelmiş yöneticileri için de, onlara oy veren seçmenleri için de daha dikkatli bir dil kullanmak daha uygun olur sanırım.

+1
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners