atilla4346 » 11 Ara 2011, 17:54
Bircok arkadasin belirttigi gibi,mekanik saat te bir hobi ve butun diger keyif almanin amac oldugu ugraslar gibi amacin, aracin onune gectigi bir zevk.Bugun uretilen mekanik saatlerin temel olarak 100 yil once uretilenlerden buyuk bir farki yok ve mekanik saatlere asik olmak icin saniyorum bu sitedeki herkesin farkli sebepleri vardir. Ve saate gercekten meraki olan hickimsenin de quartz saatleri elestirecegini zannetmem.
Mekanik saatin bana gore en buyuk keyfi,takan kisi ile organik bir iliskisinin olmasi ve ayni onu imal eden ve koluna takan insanlar gibi kusursuzluktan uzak olmasidir.Gunumuz modern dunyasi ,mukemmelligi,kusursuzlugu,hatasizligi yuceltirken, kolumdaki mekanik saatin atan kucuk kalbi,otomatikse kolumun hareketine olan ihtiyaci,kurmali ise hergun kurmak icin ona ayirmam gereken birkac dakikaya olan ihtiyaci,bana hicbir sekilde ihtiyaci olmayan quartz makinelere gore cok daha insani geliyor. Bunun 50 dolarlik bir rus makine olmasi veya 50000 dolarlik bir PP olmasi ise tamamen farkli bir alan.
Her hobide oldugu gibi saat koleksiyonerligi de kisinin zevkine,kisiligine,alim gucune,hobisinden beklentisine gore cok degisik boyutlarda olabilir. Ama bence en guzeli birbirinden cok farkli insanlarin boylesine guzel bir ortamda bir araya gelerek ortak bir keyif etrafinda birbirleriyle olan paylasimidir.