[emoji4]mrtkrks yazdı:Rakamlarla ve genel geçer iktisat kurallarıyla yazılmış bir yorumun üzerine, rakı masasında siyaset yapar gibi bir yorum gelmesi talihsizlik olmuş. Acı ama bu da benim görüşüm maalesef.HknDrsn yazdı:mrtkrks yazdı:Sayın @coparan beyefendinin yorumu üzerine bu yorum oldukça talihsizce olmuşHknDrsn yazdı:Vatandaşın cebine katkısı olacağını sanmıyorum.
Bir yandaşa verip yap işlet modeline giderler sonra kuyuda beklenen gaz çıkmazsa aradaki farkı bize dolaylı olarak itelerler.
Ülkenin yarısından çoğu açlık sınırının altında yaşıyorken kimse kusura bakmasın bu haber benim için çok birşey ifade etmiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Talihsizlik neresinde ? O beyefendinin buda benim görüşüm.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim düşüncelerim de cok benzer,kavga dili dışında bir şeyler konuşabilmek önemli.coparan yazdı:Bu forumda memeleketin hayrını istemeyen kimsenin olduğunu düşünmüyorum, viskide içse zemzemde içse !..
Bu nedenle rahatça yazdım yukarıdaki bilgiyi.
Ayrıca gazetecilerin (sağcısı solcusu) genelde kendi dünya görüşlerine göre yaptıkları haber ve yorumların etkisinde kalmadan kendi mantığımızla hareket etmemiz son derece önemli. Her çiçekten polen toplayalım ama bal yapmaya gelince başkasına endeksli değil kendi balımızı yapalımki, değeri olsun.
Son olarak şuraya bir anekdot ekleyim;
inançlı ve idealis insan, kendisiyle konuşulduğu zaman insanları ferahlatır, geleceğe dair kötümserlik beslemez.
“müminin iyimserliği imandandır (hadisi şerif)”
Bardağın dolu tarafından bakanlardan olmak dileğiyle.
@coparan bey selamlar. Geçmiş dönemlerde ara ara sosyal medyada kitaplardan alıntılar ile karşılaşır; bunun sonucunda o kitabi merak eder, alır okurdum. Ancak sıklıkla sosyal medyada yazara atıfla yazılan cümlenin, gerçekte kitapta olmadığını görürdüm. Bu sebeple, bende bu konuda biraz hassasiyet oluştu.coparan yazdı:Bu forumda memeleketin hayrını istemeyen kimsenin olduğunu düşünmüyorum, viskide içse zemzemde içse !..
Bu nedenle rahatça yazdım yukarıdaki bilgiyi.
Ayrıca gazetecilerin (sağcısı solcusu) genelde kendi dünya görüşlerine göre yaptıkları haber ve yorumların etkisinde kalmadan kendi mantığımızla hareket etmemiz son derece önemli. Her çiçekten polen toplayalım ama bal yapmaya gelince başkasına endeksli değil kendi balımızı yapalımki, değeri olsun.
Son olarak şuraya bir anekdot ekleyim;
inançlı ve idealis insan, kendisiyle konuşulduğu zaman insanları ferahlatır, geleceğe dair kötümserlik beslemez.
“müminin iyimserliği imandandır (hadisi şerif)”
Bardağın dolu tarafından bakanlardan olmak dileğiyle.
Yani 100 milyar dolar daha borçlanabiliyoruz. Hükümet için iyi haber fakat halka ne kadar iner acaba. Kaygı duyulan bu.coparan yazdı:cihanmert yazdı:Tarihimizin en büyük doğal gaz rezervini bulmuşuz. Pek umutlu değilim ama doğal gaz düşebilir. Yada kullanım teminatlı yap işlet devret modeli ile bulunan doğalgazı yabancılara isleme ve tesis kurma yoluna gidebilir. Tabiki türk bankası teminatı ile. Neticede biz helalden yanayız gavur bankasının ne olduğu belirsiz haram parasıyla teminat olmaz.
sanayi üretimine ve diğer kalemlere orta vadede olumlu etki eder.
Daha ötesi 100 milyar dolarlık yeraltı kaynağı demek, Türkiye’nin uluslar arası piyasalardan 300 milyar dolar kaynak garantisi demektir.
Yani sizin keşfedilmiş bir rezerviniz varsa, Uluslararası kredibiliteniz üçle çarpılmış olur, Global ekonomi kurallarından birisi...
Türkiye’nin kamu dış borcundan şu an itibarı ile 100 milyar dolar düştü diyebiliriz.
İnş daha iyi günler görürüz.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 206 misafir
|