TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Telefon seçimi yardım!

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Telefon seçimi yardım!

Mesaj Caner1983 » 06 Haz 2019, 23:54

Yine geç kaldık s10 plus ilk çıktığında benim teli 2500e sayarlarken şimdi 1700-1800 tl den sayıyorlar :x
Açıkcası huawei ye 5k veresim yok, huawei olacaksa mate lite 20 olsunki benim tel ile başbaşa gelsin
Xaomi mi9 da baya pahalı geldi (huawei ile aynı mantıktan dolayı elendi)
Eğer beni teli satarsam mate 20 lite alacağım satmazsam sanırsam note u bekleyeceğim ( kampanya olur umuduyla)
Oppo için incelemem gerekiyor
Ana mantık çin menşeili alacaksam kesinlikle f/p ürünü olmalı
İphone x iyi seçenekti ama o da pahalı malesef
S10 plus kampanyasını kaçırdığım için alasım kaçtı
Note 10 beklemeye geçtim, mate 20 lite için fırsat çıkmazsa
Herkese yorumlar için teşekkürler :champ:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj fasakasa » 07 Haz 2019, 00:59

3.5 yıl 6s kullandıktan sonra mi8e geçiş yapmıştım.

+artılar
fiyat : herkesin malumu, rakiplerine göre kesinlikle çok daha uygun fiyatlı. yaklaşık 3000tlye almıştım 1-1.5 ay önce.

genel uygulamalar ve oyunlar : telefonu genel olarak kullanırken kesinlikle yağ gibi akıyor, ufak bir takılma gecikme gibi bir şey yok. aynı şey oyunlar için de geçerli, bir çok farklı oyun denedim hiç birinde performans problemim olmadı. tabi her cihazda olduğu gibi oyunların bataryaya eksi yazdığını bu cihaz için de belirtelim.

ekran : kesinlikle değişimi fark ediyorsunuz, gerek büyüklüğü gerek yüksek ekran kasa oranı gerekse sizi karşılayan ekranın kalitesi sizde daha iyi ve güncel bir cihaza geçtiğiniz hissi yaratıyor.

batarya : sabah şarjdan alınan cihaz hücresel ve wifi karışık kullanımda günü çok rahat tamamlıyor. 6-7 saat ekran süreleri almanız mümkün. cihazı bu kadar kullanmıyorsanız ikinci günün akşamına kadar sizi idare edecektir. 3400mah batarya ile geldiğini unutmayalım.

kulaklık performansı : kulaklık olarak önceki cihazımda da (bkz: sony mdr-xb50ap) kullanıyordum ve performansından memnundum ancak aynı kulaklığı xiaomi mi8 ile denediğimde bambaşka ve çok daha iyi performans aldığımı kesinlikle söylemeliyim. bu etkiyi yaratan kutu içinden çıkan dönüştürücü mü yoksa telefondaki bir donanım mı bilmiyorum.

kamera : cihazın kamera performansı aynı fiyat aralığında karşılaştıracağınız rakiplerin tamamından üstün diye düşünüyorum, aynı şekilde önceki cihazıma göre de çok daha iyi. yazılım olarak (bkz: google camera) kullanırsanız çok daha iyi sonuçlar alabiliyorsunuz fotoğraf anlamında.

yüz tanıma ve parmak izi okuyucu : ilk kez yüz tanıma özelliği olan bir cihaz kullanıyorum ve çok memnun olduğumu söylemeliyim. karanlık ortamlarda ya da gözlük kullanırken en ufak bir problem çıkarmıyor ve çok hızlı çalışıyor. kilit ekranını görmek imkansız gibi bir şey. parmak izi okuyucu da yine aynı şekilde dokunur dokunmaz kilidi açıyor . iphone 6s tarafına göre çok çok iyi durumda olduğunu söylemeliyim.

-eksiler
aksesuar : iphone 6s tarafına göre cihaz aksesuar anlamında çok zengin değil ya da bana öyle geliyor.

yazılım : mevcut yazılım sürümünde gesture özelliği ile telefonu kullanırken cihaz bazı animasyonları algılamıyor ve tepki vermiyor. mesela bir uygulamadan çıkış yapmak için parmağınızı yukarı doğru kaydırıyorsunuz ama cihaz bunu algılamıyor ve çıkış yapamıyorsunuz. ancak bu durum haftada bir başıma geliyor diyebilirim ve muhtemelen önümüzdeki güncelleme ile düzeltilecektir. problemi 10.2.2.0 sürümünde yaşadığımı belirteyim.

instagram : telefonun instagram ile alakalı sanırım yine bir uyum problemi var, muhtemelen bu da güncellemeler ile çözülecektir ancak şu an özellikle iphone cihazlardan atılan hikayeler bizim ekranımızda daha büyük gözüküyor ve görüntü otomatik kırpılıyor ekrana sığması adına. sürüm yine 10.2.2.0

reklamlar hakkında : cihazı kutudan çıkardığınız ayarlarla kullanırsanız xiaomi size kendi uygulamalarını kullanırken reklamlar çıkarıyor. bunu ayarlardan kapatabiliyorsunuz ama az ya da çok para verip satın aldığımız bir cihazda isteğimiz dışında reklam görüyor olmak firma adına bence bir eksi.
Kullanıcı avatarı
fasakasa

Mesaj uhpu » 07 Haz 2019, 22:45

Uzun yıllar iPhone kullandıktan sonra note 4 e geçtim. Yaklaşık 3 yıl kullandım arada note 5 i kısa sürelerle deneyimledim ve geçen sürede iPhone’un stabilliğini hep özledim. Tüm note serilerinde kalem çok ayrı bir dünya alışınca çok pratik oluyor. Ama kalem dışında bence diğer androidlerden çok farklı bi durumları yok.

Ancak tel değiştirmeye karar verdiğimde, eşimin aynı dönemde aldığı iPhone 6 ile note 4 satmaya götürdüğümde acı tablo ile karşılaştım.
İphone 6 yı neredeyse aldığımız fiyata sayarken note 4 ü aldığım fiyatın çeyreğine saydılar.
Benim tel sorunsuz ve sürekli kılıfla kullanılmasına, iPhone 6 nın 2 kez ekranı değişmesine ve mute tuşunun çalışmamasına rağmen.

6-7 aydır iPhone 8 plus kullanıyorum, yoğun kullanımda ( 40 -50 dk pubg dahil) tüm günü çıkarıyor, pubg olmadan 2 günü zorluyor.

2. Telefon olarak huawei y 5 2018 ( giriş seviyesi diyebiliriz) kullanıyorum, çok ama çok kasıyor. Tabi ki pro veya mate 20 ile kıyaslanlanamaz ama giriş seviyesi telefonların hemen hemen hepsinde yoğun kullanımda ( pdf, excell, whatsapp , harita vs) verimleri düşük oluyor.

Uzun kullanım süresinde bile iPhone’dan sonra android e alışamayanlardanım, belki sizin için durum farklı olabilir.
Kullanıcı avatarı
uhpu

Mesaj dogodenizli » 07 Haz 2019, 23:03

Caner hocam merhabalar.
İphone 7 8 8 plus x xs
Samsung note 8 s9 plus
Huawei mate9 mate 20 lite mate 20 pro ve p20
Xiaomi mi8 ve mi9
Bu modelleri en az 3 4 ay kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim huaweideki banlanma vs bana tamamen uydurmaca gibi geliyor zira huawei markası son 1 yılda %110 oranında pazarda büyüme sağladı. İphone da aynı oranda küçüldü. Bu şekilde dedikodularla büyümenin önüne geçmeye çalışıyorlar. Zira bu mesajı da huawei telefonumdan yazıyorum herhangi bir sorun olmadığını net bir şekilde ifade edebilirim.
Sorunuzun asıl cevabına gelecek olursak iphone da ölü piksel problemi yaşadığınızı söylemişsiniz. Ölü piksel genellikle amoled ekranlarda görünür. Özellikle Samsung un amoletlrinde kronik bir problemdir. O nedenle samsunglardan uzak durun derim zira benim s9 plus alalı daha 2 ay olmadan ghost screen olmuştu. İnternete bakarsanız binlerce insanın bu sorundan muzdarip olduğunu görürsünüz zaten.
İphone hakkında yorum dahi yapmıyorum kesinlikle fiyatını hakeden telefonlar değiller. Özellikle batarya konusunda felaket denecek derecede kotu telefonlar yapıyorlar. Zira iphone x in de bir sürü konik sorunu var yazmaya kalksak sayfalar alır.
Tüm bunlardan hareketle benim tercihim cinli üreticiler olurdu. Özellikle huawei mate 20 lite tam bir f/p canavarı. Ama mate 20 pro dan uzak durun derim benzer ghost screen sorunu onda da var. Ayrıca çok pahalı.
Xiaomi ye gelince mi9 û düsünmeyin bile 8 alın gitsin zira hicbir fark yok arada 8 le. Hatta bence 8 in görüntüsü daha güzel.

Huawei vs xiaomi yapacak olursak huawei servis konusunda biraz on çıkıyor diyebilirim. Kırılan telefon camını 40 'dk da değiştirmişlerdi mesela. Ama tabi burada mate 20 lite ile mi8 î kıyaslayamayız. Biri amiral katili diğeri giriş segmenti veya orta segment bir telefon. Kısacası ne aradığınıza bağlı telefondan.
Son olarak mi8 ile mate 20 lite arasında 1000 tl bir fark var o nedenle ben olsam kamera performansı vb nedenlerle mi8 î tercih ederdim hem 2. Elde değer de kaybetmiyor iki telefon da bir değerlendirin derim efendim iki modeli de
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj Caner1983 » 08 Haz 2019, 06:41

Gelen yorumlar ve tecrübeler çin menşeili telefonlara yönlenmemin çokta yanlış olmadığını gösteriyor, tekrardan herkese teşekkürler :champ:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj dogodenizli » 08 Haz 2019, 07:29

Efendim link eklemeyi unutmusum mazur görün.
https://m.youtube.com/watch?v=EjC43lG5c7g
Samsungtaki hayalet ekran sorunu bu şekilde ortaya çıkıyor %60-70 oranında bütün samsunglarda bir süre sonra görülen bir sorun. Ayrıca garanti kapsamına da girmiyor.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj morningstar » 08 Haz 2019, 19:59

dogodenizli yazdı:Efendim link eklemeyi unutmusum mazur görün.
https://m.youtube.com/watch?v=EjC43lG5c7g
Samsungtaki hayalet ekran sorunu bu şekilde ortaya çıkıyor %60-70 oranında bütün samsunglarda bir süre sonra görülen bir sorun. Ayrıca garanti kapsamına da girmiyor.
Bu problemi bende yaşadım bir hafta önce samsung tabletimde ancak 7 yıldır kullanıyorum ve bir çok kere düştü 7 yılda az bir süre değil birazda kullanıma bağlı ailem yıllardır samsung kullanır başka problemler yaşadık ama böyle ekran problemi değil düzgün kullanildiktan sonra bir sorun olacağını sanmıyorum.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
morningstar

Mesaj justaguy » 08 Haz 2019, 21:11

Merhaba,

Ekranını tamir ettirerek kendi telefonunuzu kullanmak bir seçenek olabilir mi? Benim telefonum yere düştüğünde ortadan iki kılcal çizik oluşmuştu. Telefonu mıncıklayarak o cizgiler bazen yok oluyordu, en sonunda mıncıklarken ekran komple gitti. 400 liraya 1 yıl garantili olacak şekilde yaptırdım. Hatta adamlar aradıktan 2 saat sonra iş yerime gelip minik bir kamyonetin içinde 15 dk.'da değiştirdi ekranı :thumbup:
Kullanıcı avatarı
justaguy

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners