salguz yazdı:Hayırlı olsun
Teşekkürler.

kilimanjaro yazdı:Hayırlı olsun.Güzel günlerde kullanın.Kutu açılışı için kimseden izin istemenize gerek yok.Keyifle okunur.Buyrun.
Teşekkürler, boş bir vakit bulduğum anda kutu açılışı yaparım o halde.

Xhantos yazdı:NakkaSss yazdı:
Tekrardan teşekkürler bilgilendirme için.Bende bir ufak bilgi aktarayım almayı düşünen ve merak edenler için.
Evet yanlış yazmış olabilirim. İlk mekanik altimetreli otomatik saat kendisi.![]()
Kendisi diğer kullandığım saatlere nazaran o kadar da ağır değil. Eğer spor bir giyim tarzınız var ise her ortamda rahatça kullanabileceğiniz bir saat ve dikkat seviyesi de saatle ilgilenen kişilerin dikkatini çeker diye düşünüyorum. At nalı gibi durmuyor yani kolunuzda.![]()
Altimetre dediğiniz şekilde ayarlanıyor. Altimeter set kolu açılıp bilinen irtifa ayarlanıp tekrardan kolu sıkıca kapattığınızda artık saat bulunduğunuz yüksekliği gösterecektir. Bende ki Rega metric versiyonu 1414 adet limitli.
Saat uçak pilotları için evet yetersiz fakat helikopter pilotları için uygun. Zaten Rega arama kurtarma filosu genel de helikopter pilotlarından oluşuyor bu sebeple rahatça helikopter irtifasında iş görüyormuş. Bir de trekking ve tırmanış için oldukça uygun ve Rega mantelitesine hizmet etmekte. 100m. su geçirmezliği var. Altimeter ayarlandıktan sonra kurma kolu kilitlenip sıkılıyor bu sayede 100mt ye kadar sorunsuz kullanılmakta. Youtube da 1-2 eski uçakları (spitfire, bf109, mustang tipi) kullanan pilotlar test etmiş ve oldukça başarılı bulmuşlar. Hatta uçağın altımetresi ile pilotun kolundaki altimetre aynı anda irtifayı gösterirken güzel bir videosu vardı.
Genel olarak çok beğendim saati hem özellik, hem görüntüsü hemde limit li özel bir arama kurtarma (rega) ya ithaf edildiği için.
Kutusu' da oldukça başarılı. Gerçek su geçirmez bir mühimmat yada sıhhiye kutusunda geliyor.
Dilerseniz eğer forumda da yoksa kutu açılışı yapabilirim?
Kutu açılışı süper olur.
Bem okuduklarımdan yazdım, sizin görüşleriniz, izlenimleriniz daha doğru olacaktır.
Ben yüzde 90 dalgıç saati kullanıyorum, bunların yüzde 90ı sadece el yıkama sırasında su görüyor, geri kalan da en fazla 1 belki 2m derinliğe inmiştirDemem o ki 4500m yülseklik ölçme küçümsenecek birşey değil, hergün helikopte binip yüksekliği merak etmezsiniz (herhalde) ama trekking ve dağcılık için düşünüyorum, gerçekten işe yarayan bir özellik olması ve iyi de çalışması değerli.
Kutu açılışı yapacağım.

E tabii 500m dalgıç saati alan kaç kişi o derinliklere iniyor ki?

Umarım sizde sahip olursunuz gerçekten pişman olunmayacak bir saat. Bence hem koleksiyon değerli, hemde kullanışlı ve iş gören bir saat.

Ergİn yazdı:hayırlı olsun. güzel zamanlar göstersin.
Teşekkür ederim.