TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Breitling saat nereden alınır? Breitling Colt hakkında yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Breitling saat nereden alınır? Breitling Colt hakkında y

Mesaj NakkaSss » 21 Ağu 2019, 11:24

salguz yazdı:Hayırlı olsun

Teşekkürler. :)

kilimanjaro yazdı:Hayırlı olsun.Güzel günlerde kullanın.Kutu açılışı için kimseden izin istemenize gerek yok.Keyifle okunur.Buyrun.

Teşekkürler, boş bir vakit bulduğum anda kutu açılışı yaparım o halde. :)

Xhantos yazdı:
NakkaSss yazdı:
Tekrardan teşekkürler bilgilendirme için. :) Bende bir ufak bilgi aktarayım almayı düşünen ve merak edenler için.

Evet yanlış yazmış olabilirim. İlk mekanik altimetreli otomatik saat kendisi. :)

Kendisi diğer kullandığım saatlere nazaran o kadar da ağır değil. Eğer spor bir giyim tarzınız var ise her ortamda rahatça kullanabileceğiniz bir saat ve dikkat seviyesi de saatle ilgilenen kişilerin dikkatini çeker diye düşünüyorum. At nalı gibi durmuyor yani kolunuzda. :)

Altimetre dediğiniz şekilde ayarlanıyor. Altimeter set kolu açılıp bilinen irtifa ayarlanıp tekrardan kolu sıkıca kapattığınızda artık saat bulunduğunuz yüksekliği gösterecektir. Bende ki Rega metric versiyonu 1414 adet limitli.

Saat uçak pilotları için evet yetersiz fakat helikopter pilotları için uygun. Zaten Rega arama kurtarma filosu genel de helikopter pilotlarından oluşuyor bu sebeple rahatça helikopter irtifasında iş görüyormuş. Bir de trekking ve tırmanış için oldukça uygun ve Rega mantelitesine hizmet etmekte. 100m. su geçirmezliği var. Altimeter ayarlandıktan sonra kurma kolu kilitlenip sıkılıyor bu sayede 100mt ye kadar sorunsuz kullanılmakta. Youtube da 1-2 eski uçakları (spitfire, bf109, mustang tipi) kullanan pilotlar test etmiş ve oldukça başarılı bulmuşlar. Hatta uçağın altımetresi ile pilotun kolundaki altimetre aynı anda irtifayı gösterirken güzel bir videosu vardı.

Genel olarak çok beğendim saati hem özellik, hem görüntüsü hemde limit li özel bir arama kurtarma (rega) ya ithaf edildiği için.

Kutusu' da oldukça başarılı. Gerçek su geçirmez bir mühimmat yada sıhhiye kutusunda geliyor.

Dilerseniz eğer forumda da yoksa kutu açılışı yapabilirim?

Kutu açılışı süper olur.

Bem okuduklarımdan yazdım, sizin görüşleriniz, izlenimleriniz daha doğru olacaktır.

Ben yüzde 90 dalgıç saati kullanıyorum, bunların yüzde 90ı sadece el yıkama sırasında su görüyor, geri kalan da en fazla 1 belki 2m derinliğe inmiştir :) Demem o ki 4500m yülseklik ölçme küçümsenecek birşey değil, hergün helikopte binip yüksekliği merak etmezsiniz (herhalde) ama trekking ve dağcılık için düşünüyorum, gerçekten işe yarayan bir özellik olması ve iyi de çalışması değerli.

Kutu açılışı yapacağım. :)

E tabii 500m dalgıç saati alan kaç kişi o derinliklere iniyor ki? :) Kaldı ki zaten o işi profesyonel yapanlar kolunda dalgıç bilgisayarı taşıyor saatini, tüpünü, kalp ritmini vs oradan takip ediyor. :) Aslında mevzu kolundakinin o basınca dayanacağını bilmek. Psikolojik olarak insanı tatmin ediyor. :) Aynı şekilde pilot watchlarda o şekilde çoğu pilot watch' un bu devir de hiç bir uçuşa katkısı ve ya pilota katkısı yok (Breitling Emergency ve Garmin D2 gibi profesyonel saatler hariç) sadece yüksek okunabilirlik sunan kadran takımı ve eldivenle kurmaya olanak sağlayan kurma kolu var bu sebeple ORIS ALTIMETER REGA ile diğer pilot saatleri arasında çok gidip geldim. Kendim pilot değilim ama koluma takacağım pilot saatinde en azından adına yakışır bir kaç özellik olmasını istedim. Ne bileyim bu mekanik olarak pusula göstermesi, yüksekliği ölçmesi gibi özellikler barındırsın istedim ve karşıma Oris Altimeter çıktı. Testlerini ve incelemelerini okuduğumda ise gerçekten çok başarılı bir saat olduğu kanısına vardım. Bunun yanında sizin de dediğiniz gibi dağcılık ve trekking de de kullananlar oldukça memnunlar. Bende zaman zaman kamp için yüksek bir dağa yada trekking için yüksek bir tepeye çıktığımda koluma baktığımda hangi irtifada olduğumu görmek güzel olacaktır. Mesela en son Russia ile Georgia arasında ki Vladikavkaz dağlarında kamp atmıştım ve kaldığımız yerin hangi yükseklikte olduğunu çok merak etmiştim. :) Artık bu bir merak olmaktan öteye bir gerçek olacak benim için. :)

Umarım sizde sahip olursunuz gerçekten pişman olunmayacak bir saat. Bence hem koleksiyon değerli, hemde kullanışlı ve iş gören bir saat. :)

Ergİn yazdı:hayırlı olsun. güzel zamanlar göstersin.

Teşekkür ederim. :)
Kullanıcı avatarı
NakkaSss

Mesaj tfırtına » 22 Ağu 2019, 10:01

Tebrik ederim, güzel günlerde kullanın

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
tfırtına

Mesaj moy » 22 Ağu 2019, 12:36

Hayırlı olsun çok sevdiğim bir zamanlar almayı düşündüğüm bir model.
limitli olması + kutusunun tasarımı+ altimetre özelliği çok güzel.
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj ylmaz94 » 22 Ağu 2019, 13:33

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
Kullanıcı avatarı
ylmaz94

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 214 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners