NogayHan yazdı:Forumun amacı anladığım kadarıyla size saat ve saat tamir aletleri satmaktır. Forumda paylaşım yapanların yüzde doksanı saat satıcısı, saat magazası sahibi, saat distrübütörü ya da saat mağazası çalışanıdır.
Siz forumu ve kitlesini çok iyi anlayamamışsınız hocam. Saat sever bir çok sektörden insanların bir araya geldiği Bond nick inde bir insanın açtığı web platformu. Çok insan tanıdım burada kimisiyle dost olduk, kimi ile anlaşamadık iletişimi kestik. Forum ile kişileri ayrı tuttuk hep. Ama yukarıda dediğiniz gibi saat ve tamir aletleri satmaya çalışanına hiç rastlamadım. Kimi yetenekli kayış ustaları var onlarda sadece kendi başlıklarında eserlerini yayınlıyorlar. Diğer alanlarda paylaşımlarının önüne geçmiyor bu.
2. el alanında da her kullanıcının belli mesajdan sonra hakkı olan, kendi saatlerini 2. El olarak ilana koyuyor. Ama forumun bir çok kategorilerinden sadece biri bu.
Bence içeriklere biraz daha bakarsanız forumdaki paylaşımları daha ayrıntılı anlarsınız.
Bir konuya daha katılmıyorum.
Saat üreticisi olmak için saat parçalarını imal eden makineleri üretmiş olmak gerekli demişsiniz.
Şimdi, sanırım benzer sektörlerdeyiz.. Otomasyon sistemlerinde kullanılan PLC , Servo sürücü gibi cihazların içerisinde bulunan elektronik komponentleri firma kendi üretmiyorsa ki Siemens Schneider üretmiyor, şimdi bu firmalara üretici demeyecek miyiz.?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi