TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ünlü bir saat ustası olmak için ne yapmalıyım

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ünlü bir saat ustası olmak için ne yapmalıyım

Mesaj asymptote » 22 Tem 2017, 10:28

Cengiz ustaya giderseniz muhtemelen size göstereceği ilk şey (gitmeden bu işe başlarsınız diye yazıyorum) kurulu bir mekanizmayı demonte ederken ilk yapılması gereken şeyin zembereği boşaltmak olacağıdır. Saatçilikte en temel ve en önemli güvenlik kuralıdır. Bunu yapmazsanız çarklar ve diğer küçük parçalar mekanizmadan fırlayıp gözünüze saplanabilir ve kör olmanıza yol açabilir. Lütfen aklınızın bir köşesine yazın ve asla unutmayın. Aşağıdaki video bu basit işlemin nasıl yapılacağını gösteriyor:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj facerlann » 22 Tem 2017, 11:58

Asymptote, yine uğraştirdim sizi kusura bakmayın. Zaten dediğiniz gibi okurken biraz daha hobi niyetiyle bakacağım bu işe , odamin bir köşesinde boş zamanlarımi değerlendirmek adına dursun. Hem benim için gerçekten zevkli olacağına inanıyorum hemde ilerdeki egitimim için ön bilgi olur benim adıma, el becerisi de kazanirim.
İstanbul da okumayı düşünüyorum zaten belki kabul ederse hafta sonları yanına uğrayabilirim. Lazım olursa sizden ona ulaşmak için yardım isteyebilirim.
Kullanıcı avatarı
facerlann

Mesaj NogayHan » 23 Eyl 2017, 03:03

Saat ustası olabilirsiniz lakin saat üretemezsiniz. Bunu peşinen söyliyeyim.

Çünkü, saat yapmadan önce, saat parçalarını üretecek olan makineleri yapman gerekiyor. Eğer yok ben saat mekanizmasının parçalarını üretecek olan makineleri satın alacağım, sonra da saat tasarlayacağım diyorsan, saati gene kendin üretmiş olmuyorsun,ama o konu başka. İsviçreliler saat mekanizması üreten makineleri kendileri geliştirdiler. Bu yüzden saat endüstrisi İsviçrelilerden soruluyor

Saat parçası üreten makineler türkiyede yok zannedersem. Olsa birileri saat yapardı elbette. Bugün için mikron ölçeğinde parça üreten teknoloji Çin de var. Satarlar mı bilmiyorum. Çin'de çekirdek üretir gibi otomatik veya pilli saat mekanizması üretiyorlar.

Yardım konusuna gelirsek. Baktım Yaşınız 18. Heralde öğrencisiniz

Bizim şirket her yıl yurt dışına şirketten burslu olarak öğrenci gönderiyor. 5-6 yıldır ABD ye ve Avrupa'ya elektronik otomasyon ve robot mekaniği üzerinde çalışan lise ve universiteden öğrencileri yarışmalara veya fuarlara gönderiyoruz.

Bu forumdaki bazı üyelerin yaşınıza başınıza bakmadan yaptığı sallama önerilere aldırmayın. Dünyanın en pahalı saatlerinin servislerinin kullandığı aletleri öneriyorlar size. BERGEON gibi. Bu saat servisi aletlerini Türkiyede kullanan saatçi olmadığına eminim. Bu forum size saat yapımı konusunda bilgi ve maddi anlamında yardım edemez. Forumun amacı anladığım kadarıyla size saat ve saat tamir aletleri satmaktır. Forumda paylaşım yapanların yüzde doksanı saat satıcısı, saat magazası sahibi, saat distrübütörü ya da saat mağazası çalışanıdır.

Sakın paranızı boşa harcamayın. Size önerilerim bunlardan ibaret. Bizimle temasa geçmek isterseniz PM atın. Bizi ikna ederseniz size burs veririz. Maksat gençliğin önünü açmak : )
Kullanıcı avatarı
NogayHan

Mesaj Ground » 23 Eyl 2017, 08:38

NogayHan yazdı:Forumun amacı anladığım kadarıyla size saat ve saat tamir aletleri satmaktır. Forumda paylaşım yapanların yüzde doksanı saat satıcısı, saat magazası sahibi, saat distrübütörü ya da saat mağazası çalışanıdır.

Siz forumu ve kitlesini çok iyi anlayamamışsınız hocam. Saat sever bir çok sektörden insanların bir araya geldiği Bond nick inde bir insanın açtığı web platformu. Çok insan tanıdım burada kimisiyle dost olduk, kimi ile anlaşamadık iletişimi kestik. Forum ile kişileri ayrı tuttuk hep. Ama yukarıda dediğiniz gibi saat ve tamir aletleri satmaya çalışanına hiç rastlamadım. Kimi yetenekli kayış ustaları var onlarda sadece kendi başlıklarında eserlerini yayınlıyorlar. Diğer alanlarda paylaşımlarının önüne geçmiyor bu.

2. el alanında da her kullanıcının belli mesajdan sonra hakkı olan, kendi saatlerini 2. El olarak ilana koyuyor. Ama forumun bir çok kategorilerinden sadece biri bu.

Bence içeriklere biraz daha bakarsanız forumdaki paylaşımları daha ayrıntılı anlarsınız.

Bir konuya daha katılmıyorum.

Saat üreticisi olmak için saat parçalarını imal eden makineleri üretmiş olmak gerekli demişsiniz.

Şimdi, sanırım benzer sektörlerdeyiz.. Otomasyon sistemlerinde kullanılan PLC , Servo sürücü gibi cihazların içerisinde bulunan elektronik komponentleri firma kendi üretmiyorsa ki Siemens Schneider üretmiyor, şimdi bu firmalara üretici demeyecek miyiz.?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj manil » 23 Eyl 2017, 09:43

Nogaybey, tanımadığınız etmediğiniz insanlar için peşinen verdiğiniz hükümlerin hepsinin yanlış olduğunu peşinen söyleyebilirim.

Forumdaki insanların büyük kısmının da saat satıcısı olduğunu düşünmüyorum ama arada sırada kendisinin ya da şirketinin reklamını yapmak isteyen insanlar çıkabiliyor. Burada haklısınız.

Forumdaki insanların genel zeka seviyesi de yazılanların gerçekten yardım amaçlı mi yoksa laf olsun ortam karışsın tarzında boş beleş laflar olup olmadığını anlayacak durumda. Hatta örnek vereyim kendisinin pilot olduğunu iddia eden bi arkadaş vardı, sonradan böyle olmadığı anlaşıldı.

Size de bol bol burs vereceğiniz ve insanların sizi ikna etmek için kuyruğa girdiği günler diliyorum.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Hellhound » 23 Eyl 2017, 09:47

NogayHan yazdı:Bu forumdaki bazı üyelerin yaşınıza başınıza bakmadan yaptığı sallama önerilere aldırmayın. Dünyanın en pahalı saatlerinin servislerinin kullandığı aletleri öneriyorlar size. BERGEON gibi. Bu saat servisi aletlerini Türkiyede kullanan saatçi olmadığına eminim. Bu forum size saat yapımı konusunda bilgi ve maddi anlamında yardım edemez. Forumun amacı anladığım kadarıyla size saat ve saat tamir aletleri satmaktır. Forumda paylaşım yapanların yüzde doksanı saat satıcısı, saat magazası sahibi, saat distrübütörü ya da saat mağazası çalışanıdır.

Sakın paranızı boşa harcamayın. Size önerilerim bunlardan ibaret. Bizimle temasa geçmek isterseniz PM atın. Bizi ikna ederseniz size burs veririz. Maksat gençliğin önünü açmak : )

Yıllardır forumda gördüğüm en sığ ve talihsiz paylaşım... Umarım bir daha TSF'ye girmez ve ortamımızı kirletmezsiniz. Zaten paylaşımınızdan anlaşılan buradan nefret ediyorsunuz. Niye giresiniz ki?
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj asymptote » 23 Eyl 2017, 10:03

Foyamız çıktı meydana. Ben o Bergeon aletleri şimdi kime satacağım... :?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj facerlann » 23 Eyl 2017, 10:16

NogayHan yazdı:Saat ustası olabilirsiniz lakin saat üretemezsiniz. Bunu peşinen söyliyeyim.

Çünkü, saat yapmadan önce, saat parçalarını üretecek olan makineleri yapman gerekiyor. Eğer yok ben saat mekanizmasının parçalarını üretecek olan makineleri satın alacağım, sonra da saat tasarlayacağım diyorsan, saati gene kendin üretmiş olmuyorsun,ama o konu başka. İsviçreliler saat mekanizması üreten makineleri kendileri geliştirdiler. Bu yüzden saat endüstrisi İsviçrelilerden soruluyor

Saat parçası üreten makineler türkiyede yok zannedersem. Olsa birileri saat yapardı elbette. Bugün için mikron ölçeğinde parça üreten teknoloji Çin de var. Satarlar mı bilmiyorum. Çin'de çekirdek üretir gibi otomatik veya pilli saat mekanizması üretiyorlar.

Yardım konusuna gelirsek. Baktım Yaşınız 18. Heralde öğrencisiniz

Bizim şirket her yıl yurt dışına şirketten burslu olarak öğrenci gönderiyor. 5-6 yıldır ABD ye ve Avrupa'ya elektronik otomasyon ve robot mekaniği üzerinde çalışan lise ve universiteden öğrencileri yarışmalara veya fuarlara gönderiyoruz.

Bu forumdaki bazı üyelerin yaşınıza başınıza bakmadan yaptığı sallama önerilere aldırmayın. Dünyanın en pahalı saatlerinin servislerinin kullandığı aletleri öneriyorlar size. BERGEON gibi. Bu saat servisi aletlerini Türkiyede kullanan saatçi olmadığına eminim. Bu forum size saat yapımı konusunda bilgi ve maddi anlamında yardım edemez. Forumun amacı anladığım kadarıyla size saat ve saat tamir aletleri satmaktır. Forumda paylaşım yapanların yüzde doksanı saat satıcısı, saat magazası sahibi, saat distrübütörü ya da saat mağazası çalışanıdır.

Şuan Galatasaray ünv. Endüstri mühendisliği hazirlik okuyorum sırf Fransızca öğrenebilmek için girdim yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz ama açıkça söylemek isterim pek inandırıcı gelmedi. Zaten benim amacım direk bir Richard mille olmak değil(çok hayalperest olurdu )ilk başlarda Rolex gibi şirketlerde çalışmak istiyorum.
Kullanıcı avatarı
facerlann

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 137 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners