TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steve Jobs'un Seiko'su

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steve Jobs'un Seiko'su

Mesaj kuntik17 » 05 Mar 2017, 11:49

Biografi okumayı severim, steve jobsla ilgili çıkan kitapları da okudum ve bu saati öylesine almamıştır, aylarca düşünmüştür.

Kendisi mac bookların rengini belirlerken bile 2bin tane beyaz tonu arasında istediği "beyazı" bulamamış biri.. Bir çoğumuzun açmadığı hesap makinası uygulaması için bile tasarımcılara kafayı yedirtmiştir, "insanlar aylarca yıllarca bu hesap makinasına bakarak çalışırlarsa hala severler mi" sorusuyla tekrar tekrar tasarlatmıştır.

Araba konusunda da seçiciydi, onlarca lüks arabası yoktu. Ucuzundan bir adet Mercedes SL55 AMG ile gezdi yıllarca garibim :D
Kullanıcı avatarı
kuntik17

Mesaj coolfire » 05 Mar 2017, 12:34

kuyur yazdı:Hayatını 1-0 işleyişine ve stabiliteye adayan, mümkün olan en basit yapılarla en kompleks sonuçlara ulaşan ve büyüttüğü markayı da bu kavramlarla özdeşleştiren biri için bu seçimi ben de anlayabiliyorum.

Çalışmak için hareket isteyen, sürekli kullanım isteyen, dahası bakım isteyen, mekanik prensiplerle çalışan ve haliyle sapma yapan bir saat yerine, tek işlevi zamanı göstermek olan ve daha kesin sonuçlar veren, kolay okunur ve sade kadranlı bir quartz tercih etmesi bence çok anlaşılır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benimde yaklaşımım bu yönde. 3-4 yılda bir pil değişimi dışında bakım gerektirmeyen, bir kaç gün kolunuza takmadığınizda durmayan, amacı dışında komplikasyon icermeyen bir quartz saat, bizim gibi bunu hobi edinmemis birisi için çok daha mantıklı. Kabul edelim, anormal olan onlar değil, biziz :D

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj Ground » 05 Mar 2017, 12:36

Jobs a uygun minimal bir tasarım. Bence farklı saatleri de vardır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj Timsah » 05 Mar 2017, 12:47

erenedip yazdı:
Timsah yazdı:Zevksiz olmadığı konuda yüzde yüz eminim. Ama bazı arkadaşlar minimalistti sadeliği benimserdi işindede buna önem verdi buralara geldi demişler evet tasarladığı ürünlerde öyle basit ve güzel. Ama bazı araç gereçlerde güzellik basitliğinden geliyo olabilir ki bence öyle apple ürünleri gibi. Ama bazı araç gereç eşya basit olmamalı ne bileyim bir spor araba bir süper lüx yat tasarımı basit olamaz bakınca birdaha bakma isteği uyandırmalı .Kendininde tasarım ekibinde bulunduğu gemisi sanki arka bahçede iki tenekeyi birleştirilmiş gibi kötü tek albenisi büyüklüğü, belkide iyiki elektronik akıllı ürünler tasarlamış başka birşeye bulaşmamış :D He saatine gelirsek ışıklar saçsın gizli kapılar açsın içinde paraşüt olsun demiyorum james bond gibi. ki olsada fena olmazmış [emoji38] Ama dünyaya malolmus bir insanın ki böyle insanların saçını hangi yöne taradığı bile tartışma konusu olur selamlaşması konuşması gibi o yüzdende saati biraz daha özel olmalıydı bakınca vay be demeleydim .

Yazinizda bir anda cok sade sık bir araba tasarini dusundum. Ayni zamanda luks olacak. Valla olurmu olur:))

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Haklısınız saygı duyarım göreceli düşünceler :thumbup:

Birçok araç tanıtım programlarındada porsche nin ruhunun spor olmasına rağman sedan panamera spor bir araba mı yoksa sırf markası yüzünden mi spor algılanıyo gibi göreceli :(
Umut doğar genellikle, her şey umutsuzlaştığında.
Kullanıcı avatarı
Timsah

Mesaj Timsah » 05 Mar 2017, 12:49

SL55 amg sini gördüm görmemiştim daha önce bence güzel bir tercih işte bana böyle seçimlerle gelsin :super:
Umut doğar genellikle, her şey umutsuzlaştığında.
Kullanıcı avatarı
Timsah

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners