tugberk yazd覺:eraslani yazd覺:Bahsi ge癟en maazalarda dahil o 癟evrede bir癟ok yerden al覺veri yaptim yada saat baktim..a癟覺kcasi bu ekil bir muamele hi癟 g繹rmedim..Esnaflarin en hoslanmadigi sey kendilerine dolandirici muamelesi yapilmasidir..B繹yle bir hisse kapildiklarinda sat覺 mat覺 tanimazlar genelde..
Olay 羹z羹c羹 ancak m羹teri olmaninda bazi kaideleri oldugunu unutmamak gerek.
Not:Yorumum bu olayla ilikili deil genel anla覺l覺rsa daha doru olur..Anlatildigi ekliyle 癟ok kaba davran覺lm覺..
SM-G930F cihaz覺mdan g繹nderildi
Yorum bu olay ile ilikili deil demisin, ama ilk c羹mle bunun tam tersini s繹yl羹yor. Doland覺r覺c覺 baka bir ey, ama 5binlik 羹r羹n羹 12 bine satmaya 癟al覺mak ayr覺. Bir 羹r羹n birden fazla yerde var ise, sen rekabet etmek i癟in m羹teriyi "fiyat olarak tatmin edemiyorsan bile", davran覺 olarak tatmin etmek zorundas覺n. rnek vereyim;
A saatcilige gittigimde bana g羹zel davran覺l覺yor. Gerekirse bana 癟ay kahve ikram ediliyor, "teklif" ediliyor. Halim hatr覺m soruluyor, saat 3000 tl.
B saat癟ilie gidiyorum, "of puf" 癟ekiyor, "atar gider" yap覺yor. O saati 2500 e versin, ben gider 3000 lii al覺r覺m. Eminim bu forumda bulunan herkes bunu yapar.
Yani sen fiyat 癟ekmiyorsundur aa覺, kibarca ben daha uygun fiyat s繹yleyemem dersin. Bunun artistliini yapmaya hi癟 gerek yok. Biz saat癟iye, biz esnafa muhta癟 deiliz onlar bize muhta癟. Bu ayr覺m覺 baz覺lar覺 unutuyor herhalde.
Archimed yazd覺:Sirkeci'den imdiye kadar Tevfik Ayd覺n, Evren Saat ve Vanl覺 Ticaret'ten al覺veri yapt覺m, her 羹癟羹nden de memnun ayr覺ld覺m. Tevfik Ayd覺n ve Evren Saat'e farkl覺 zamanlarda birka癟 defa vitrine bakt覺m, 羹r羹n sordum, yard覺mc覺 oldular. Bazen sadece vitrine bak覺p vitrinden 羹r羹n 癟覺kart覺p fiyat sordum, bazen de planl覺 gidip al覺veri yapt覺m.
Vanl覺 Ticaret'ten ise san覺yorum 2011'de al覺veri yapt覺m. Halen kulland覺覺m Seiko Sportura FC Barcelona Edition'覺 bir dergide g繹rd羹kten sonra Vanl覺 Ticaret'in vitrininde g繹r羹nce i癟erdeki arkada beni maazaya davet etti. Saati vitrinden 癟覺kartt覺, fiyat覺n覺 san覺yorum 1.400 TL civar覺ndan 900 TL civar覺n覺a indirdi; kredi kart覺na da baya覺 taksit imkan覺 salad覺. Arada 癟ay iram覺 da oldu. Asl覺nda o an kafamda saati almak yoktu ama g繹rd羹羹m muamele houma gitti. Sadece vitrinde saate bakarken yakla覺k 20 dakika sonra saat kolumda, eski saatim de yeni saatin kutusuyla birlikte torbada 癟覺kt覺k. Adam "tekrar bekleriz" dedi, kart vizitini de verdi.
Dier taraftan Sirkeci, Tahtakale taraf覺nda maaza sahipleri veya y覺llard覺r 癟al覺an kalfa gibi insanlarda daha oturmu bir esnaf k羹lt羹r羹 var. Ama tezgahtarlar覺n profilleri genelde d羹羹k. Maaza sahipleri de zaman覺nda paray覺 kazan覺p d羹kkan覺 bolay覺p tezgahtara emanet ediyorsa b繹yle eyler olabiliyor. O y羹zden benim iyi muamele g繹r羹p memnun ayr覺ld覺覺m bir maazadan baka birisi sorun yaayabiliyor.
Bir de maazan覺n kartvizit vermemesiyle ilgili olarak akl覺ma gelen ey; Sirkeci'de 癟eit 癟eit insan dola覺yor. Belki Vanl覺 Ticaret veya baka bir maaza, verdii bir karttan 繹t羹r羹 bilmediimiz bir sorun yaam覺 olabilir ve kendi g羹venlii a癟覺s覺ndan kartvizit vermek istememi olabilir. Genelde dikkat edin; maazalar verdikleri kartvizitin arka taraf覺 bo ise t羹kenmez kalemle bir 癟entik atarak kart覺n arkas覺na kendileriyle ilgisi olmayan bir mesaj yaz覺lmas覺n覺 engellemeye 癟al覺覺rlar.
fsinan yazd覺:Yaw memlekette neyin kalitesi d羹m羹yor ki siz saat癟i esnaf覺ndan bahsediyorsunuz, afedersiniz herkes anadolu 癟omar覺na balam覺 durumda maalesef
ekdellal yazd覺:u sosyal mecralarda konular amac覺ndan sap覺p, elitist s繹ylemlere ve toplumun genelini aa覺lay覺p hak簾r g繹rmeye varmasa aar覺m.
Tapatalk Pro kullanarak iPad arac覺l覺覺yla g繹nderildi
D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: ofis, therapeute ve 77 misafir
|