TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Chrono24 Saat Alım ve Gönderim Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Chrono24 Saat Alım ve Gönderim Bilgi

Mesaj Khan » 13 Haz 2016, 00:10

Kolumda bir adet 3000 euroluk saat takılı ise? İçeri girerken vergi mi ödemeliyim?
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj TSayiR » 13 Haz 2016, 00:32

Arkadaşlar, şimdi yurtdışından yolcu beraberinde getirilen eşya ile kargo yoluyla gelen eşya birbirinden tamamen farklı. Kargo olayını copy paste yapmıştım bu da yolcu beraberi:

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sor ... afiyetleri

Tolga arkadaşımızın yinelediği gibi Yurda girişinde sıkıntı yaşatmayacak eşyanın -ki listede belirtilmiş bunlar muafiyet kapsamındaki eşya tür ve miktar olarak belirtiliyor, gerçek değeri 430 euro'nun altındaysa muafiyet uygulanır.

sorduğunuz soruların hepsinin cevabı burada var. Yalnız yolcu beraberindeki hediyelik eşya ile kişisel eşya kısmını birbirinden iyi ayırt etmekte fayda var.
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj TSayiR » 13 Haz 2016, 00:39

Star yazdı:Böyle sistem olmaz olsun :))

Peki şöyle bir şey sorayım. Almanya'dan kuzenim bana saat gönderecek diyelim kargoyla. Hediye diye düşünün. Gümrükte yine vergisini mi ödeyeceğiz yani?

Almanya'dan gelecek ürün o yüzden Almanya'yı örnek verdim. Orada bir adrese göndertsek onlar bana yollasa yine aynı tarife sanırım kurtuluş yok :) yani Ürünün bedelinin ne alakası var bu durumda.

Star kardeşim saat kutusunun üzerine tüm dillerde gift,present,подарок, Geschenk vs vs.. yazdırsan bile kaçarı yok, "Dövlet Baba 5 guruşunu bilem bırahmir" :D :D Kargoyla gelen eşyanın bedeli 75 euronun üzerindeyse bunu gümrük muayene memuru girer internet sitesine ve gerçek emsal bedel üzerinden gelen ülkeye göre vergilendirir. Tek istisnası Kuzenin TR'ye geldiğinde Yolcu beraberi eşya muafiyet olayına göre belirtilen şartlara uygun olarak yurda sokabilir sende alabilirsin
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj TSayiR » 13 Haz 2016, 01:00

Arkadaşlar kısacası; Ticari mahiyet arz etmeyen 75 euro üzeri 1500 euro ya kadar olan ve gerekli şartları taşıyan eşya avrupa ülkesinden geliyorsa yuzde 18 diğer ülkelerden geliyorsa yuzde 20 gumruk vergisi ödeyerek alınır. 1500 euro üzerindeki gerekli şartları taşıyan eşyaya o andaki güncel ithalat vergisi oranı uygulanır, ayrıyetten de müşaviri komisyoncusu vs vs. ektra masraflar çıkabilir. Bu yazdığım cümleler gümrük kanun ve yönetmeliğine göre çok eksik ama herkes tarafından anlaşılsın diye böyle yazdım. Yoksa işin içine girince var oğlu var.. :thumbup:
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj Star » 13 Haz 2016, 11:48

Bilgilendirmeler için teşekkürler tsayir. :champ: yapacak bir şey yok. devlet elimizi kolumuzu bağlıyor :)
Do something instead of killing Time. Because Time is killing you !!!
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

Mesaj sedir » 13 Haz 2016, 13:38

Aydınlandık ama bu arada "saati merak ettik" be :lol:
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Oblomov » 13 Haz 2016, 20:19

Ben gümrükçü degilim ama kola takılan saat kişisel eşya kategorisindedir diye dusunuyorum..yolcu beraberindeki esya sayilmaz bu nedenle vergilendirilmemeli..
Kullanıcı avatarı
Oblomov

Mesaj Star » 13 Haz 2016, 22:16

sedir yazdı:Aydınlandık ama bu arada "saati merak ettik" be :lol:

Artık paylaşabilirim, büyük ihtimalle almayacağım çünkü. :)

Saat bu arkadaşlar.

Resim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Do something instead of killing Time. Because Time is killing you !!!
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ogeday, sphinx ve 206 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners