TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rhythm Japan Saatleri Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rhythm Japan Saatleri Bilgi

Mesaj Oracle » 13 Haz 2014, 17:54

RHYTHM marka saatleri ile ilgili şahsi bir eleştirim olacak:
Konuya genel olarak giriş yapma adına: saatten anlayan da uzman olan da, moda markası kullanan da (Tommy Hilfiger, Hugo Boss...) veya ikon saatleri kullan da (Rolex, Patek, Omega...), elindeki saati ya akseusar/şıklık veya da sanat değeri için takıyor... Dolayısı ile sadece mekanik çalışması değil sözkonusu olan aynı zamanda hem göz zevkine uyan (göreceli bir durum) hem de marka bilinirliği (genel olarak toparlamaya çalışıyorum) gibi konular da önemli rol oynuyor. Rhythm saatlerini ben de incelemiştim, forumda da sayın Modern60'in yorumları ile ayrı bir dikkat ile inceledim ve Rhythm'in teknik olarak işçiliği olsun ödüllü bir marka olması olsun ve hatta tasarımları olsun çok hoşuma gitti. Bir mevzu dışında: marka ismi ve logosu! :(

Sizce de Rhythm marka ismi veya logosu üzerinde çalışırlarken/tasarlarken daha estetik (kime göre? neye göre?) bir kurumsal kimlik uygulansa çok daha güzel sonuçlar almazmıydı?! :?: Bu şekilde saat tasarımları çok şık ama üzerindeki logo çok ayrı duruyor, hatta eğreti duruyor ve saati ucuz saat gibi gösteriyor. Tabi bu durum belki de sadece bana öyle geliyor... :?
''All I am is what I'm going after.''
Kullanıcı avatarı
Oracle

Mesaj raven » 14 Haz 2014, 10:45

Oracle güzel tespitler. ben de saati ilk gördüğümde basit moda markalarından biri zannetmiştim. hatta yazı karakterlerine bakarak işporta malı diye düşünmüştüm.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Modern60 » 14 Haz 2014, 20:41

Haklı olabilirsiniz. Ama RYTHM aslında saatin çalışmasının tiktaklarını anlatmakta yada zamanın ritmini...ben de sitesindeki açıklamalarından okudum. Ama logo vs derseniz ben el yazılı logosunu çok özgün bulduğumu söylemek isterim. Zaten otomatik açık balanslılarda bu logo var...diğer logosu da özgün ama daha çok alışılmış...tabii şunu da unutmamak gerekir ki markalarını belirlemişler, bizim beğenip beğenmeme gibi bir şansımız ancak eleştirisel olabilir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj yolgezer » 03 Oca 2015, 18:47

Hmm tasarımlar güzel
ancak mekanizmalar hakkında pek bilgi yok sanırım
pilli ve otomatik makinalarda kullanılan makinalar nedir?

örneğin A1305L 03 de kullanılan Nh39 un kalitesi nasıldır?
Kullanıcı avatarı
yolgezer

Mesaj Modern60 » 03 Oca 2015, 23:20

SEIKO-EPSON Quartz elektronik olanlarda, NH 39 ise tahminimce SEIKO 4R35 yolgezer. Çünkü marka SEIKO destekli. Ben de geçen sene SEIKO JAPAN sitesinden bulmuştum.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj yolgezer » 04 Oca 2015, 16:55

Teşekkürler "Modern60" şu sıralar Cerdina Ds-1 sınıfı bir ürün düşünüyorum ama bu makinayı "A1305L 03 " nasıl konumlandırmak lazım , tabi mekanizma ve diğer şartlar açısından ?
Kullanıcı avatarı
yolgezer

Mesaj Modern60 » 05 Oca 2015, 01:14

mAKİNESİ seıko 24h 4R39 otomatik ve 24 saat göstergeli.. oldukça iyi bir Japon mekanizması. CERTINA DS PODIUM da ciddi bir model serisi ama Rythm Japan da SEIKO makinesiyle yabana atılır gibi değil. Hassastır ama her mekanik gibi günde 8/10 saniye +/- hata yapacaktır. Zamanla daha hassas çalışmaya başlar. Düşünülmeye değer bence.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Volkanb » 15 Tem 2015, 14:30

Ben Rhythm s1407s03 modelini aldım saat gayet kaliteli görünüyor.
Kullanıcı avatarı
Volkanb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cihanmert ve 212 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners