TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Avrupa Gezisi Saat Mağazası İzlenimlerim

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Avrupa Gezisi Saat Mağazası İzlenimlerim

Mesaj vmetin » 21 Nis 2013, 22:40

Tamam Almanlara ben de çok saygı duyarım, WWII dan sonra ayağa kalkmaları takdire şayan olsa da; savaştan sonra borçlarının büyük bir kısmının silindiğini ve geri kalanlarının da yeniden yapılandırıldığını unutmayalım.

Hristiyan olmasalar zaten Japonya gibi kafalarına nükleer bombayı yerlerdi.

Hristiyan hristiyana bir yere kadar.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj asymptote » 22 Nis 2013, 00:04

vmetin yazdı:Tamam Almanlara ben de çok saygı duyarım, WWII dan sonra ayağa kalkmaları takdire şayan olsa da; savaştan sonra borçlarının büyük bir kısmının silindiğini ve geri kalanlarının da yeniden yapılandırıldığını unutmayalım.

Ya ödemeye mahkum edildikleri yüklü tazminatlar?
vmetin yazdı:Hristiyan olmasalar zaten Japonya gibi kafalarına nükleer bombayı yerlerdi.

Hristiyan hristiyana bir yere kadar.

Nükleerin dinle mezheple ilgisi yok :) Pearl Harbor ile Amerika ilk defa kendi topraklarında taarruza uğradı. Bunun bedelini de baskını yapan Japonlar'a ödetti ve bu vesileyle de bütün dünyaya mesajını verdi. "Bana ilişmeyin, oyarım!.."
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj vmetin » 22 Nis 2013, 00:23

Borçlarının silinmediğine emin misin :)
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj asymptote » 22 Nis 2013, 00:36

Silinmedi demiyorum, çok ağır tazminatlara mahkum edildi. Daha sonra dünya devletleri de farkına vardılar, biz fazla abandık, biraz geri çekelim dediler.. :) Hem tekrar silah üretmesin diye fabrikalarının büyük kısmı tahrip edilmiştir Almanların. İnsan kaynakları da tükenmiştir büyük oranda. Savaştan sonra çalıştıracak Yahudi kalmamış, imdada biz yetişmişiz.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj AboveTheRim » 22 Nis 2013, 08:06

Yahudilerin işçi olarak çalışmasından ziyade gene ticaret yaptıklarını, hatta WW1'de Alman ekonomisini karaborsacılık vb. suçlarla batırdığının propagandası yapılmıştır 3rd Reich döneminde.

Özellikle Triton'un ilk yazısı, tüm postları keyifle okudum. Avrupa'nın tek kutup olduğunu ve AB içi bir çıkar çatışmasının yaşanacağını imkansız görüyorum. Onunda ötesinde Dünya savaşı fikri özellikle bu teknolojiyle extremist geliyor. Buna rağmen WW1'den sonrada rahmetli M.K.Atatürk gibi WW2'yi öngören çok nadir insan vardır.

Ekonominin temeli üretim. Almanya ve İngiltere'nin Ab yi domine ettikleri bir gerçek. Son dönemlerde İngiltere'nin toparladığını, büyüme olduğunu görmüştüm haberlerde. Bakalım umarım doğrudurda şu çalışma izni vs. prosedürü gevşetirler biraz. Portekiz, İspanya ne durumda çok bilmiyorum ama kimle konuşsam, Türkiye'ye sakın gelme diyor, hatta bana haber uçuruyorlar :)

Türkiye'de tam olarak ne üretiliyor bilmiyorum ama telekomda rezil halde olduğumuzu biliyorum. Zaten banada yazılım işleri gelip duruyordu. Gerek yok Dsp, sinyal, sensör falan genel kültür onlar bana :lol: Lazım oldumu alırız dışardan yorulduğumuza değmez
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj asymptote » 22 Nis 2013, 12:11

AboveTheRim yazdı:Son dönemlerde İngiltere'nin toparladığını, büyüme olduğunu görmüştüm haberlerde.

http://www.bigpara.com/haber-detay/gundem/fitchten-ingiltereye-not-soku/861345/
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj AboveTheRim » 22 Nis 2013, 14:11

asymptote yazdı:
AboveTheRim yazdı:Son dönemlerde İngiltere'nin toparladığını, büyüme olduğunu görmüştüm haberlerde.

http://www.bigpara.com/haber-detay/gundem/fitchten-ingiltereye-not-soku/861345/

Bu bahsettiğim gelişme,

http://www.bbc.co.uk/news/business-21861322

Bu abla bizim okula gelmişti konferansa, sanırım derste veriyordu, bizim ekonomici gençler pek severdi.

http://www.bbc.co.uk/news/business-22228223
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj Clk » 22 Nis 2013, 14:18

EU ekonomik olarak cökmeye dogru gidiyor. Berlin duvarindan sonra Alman ekonomisine ve sosyal sistemine gecmiste hic bir katki yapmadan katilan Dogu Almanlar ve EU icerisinde ki zayif ülkelere yapilan yardimlar sayesinde Alman ekonomisi de sallantida. Euro'yu sürekli destekleme girisimleri de ayri bir faktör. Ben abovetherim arkadasimizin yazisi üzerine bir sey yazmak istemedim ama Ingiltere bitik durumda. Gerci bunlarin tamaminin altinda yatan neden ayni. Arz talepten daha fazla hale geldi. Alicilar tok. Ihtiyac neredeyse yok. Fiyatlar ayaklar altinda. Sadece lüks tüketim ürünlerinde hareketlilik var ki bu da tikanma noktasina dogru ilerliyor.

Cin'e kayan üretim yine EU is pazarini zorluyor. Alman ihracati halen yüksek ama diger EU ülkeleri icin en güzel örnek ülkemizden. Bakin bakalim son zamanlarda ithalat nerelere cikmis, ihracat artisi ile ithalat artisi arasinda ki orani kontrol edin. Almanlar da dahil olmak üzere bu ülkelerin tamami intihar ediyorlar. Farkinda degiller mi? Hem de nasil farkindalar ama Avrupa artik fiyat üzerinden alis veris yapar hale geldi. Bu artik geri cevrilemez bir hal almaya basladi. Almanya'da taksitli satislar türedi v.s. Taksitli satis demek kazanilmamis paranin harcanmasi demek. Bu da EU ülkelerinin sonunun USA gibi olacaginin ilk göstergesi.

Kisacasi bindik bir alamete gidiyoruz kiyamete :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 81 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners