İhracatçı memnun...enkidu yazdı:Yetmez ama evet .. hatta durmak yok yola devam diyorum. Milli irade bu kurlar konusunda, siyasi ve ekonomik gidişat hakkında ne düşünüyor acaba? Ama tahmin ediyorum az çok ; bizim işimiz TL ile dolar yükselmiş bize ne? gibi dahiyane açıklamaları var .. Neyse siyasete çok girmeden, (bu arada kurlar da bize çok girmeden) bu olayın netleşmesini ümit ediyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ki ihracatçı dediğimiz kesim Türkiye ölçeğinde %3~5 arası bir mevcudu kapsar.. dediğiniz gibi hepsi davul zurna çalsa ne olacak? İhracatçı memnun açıklamasının, benzin artışını “ben hep 50 TL ilk benzin alıyorum, beni etkilemiyor” söyleminden pek bir farkını göremiyorum açıkçası [emoji3] Ha bir de ihracatçı sektörlere baktığımızda elimizde sadece bir Ortadoğu kaldı ihracat yapacak, bilmiyorum farkında mısınız? Avrupa ve Amerika Türkiye’den aldıkları ara malı ithalatına çok ciddi anlamda kısıtlama getirmeye başladı. Bizzat şahidi olduğum bir olayı size şöyle aktarayım: Almanya’da bir otomobil firması için oto yedek parçası üreten Türkiye’deki bir firmaya,üretiminin Türkiye dışına taşınması konusunda büyük bir baskı olduğu ve firmanın üretimini 2018 yılında mecburi olarak Yunanistan’a taşıyacağı bilgisi var. Bunun gibi İhracat yapan ve çok zor durumda kalan kim bilir kaç ihracatçı var acaba ? Global ölçekte baktığımızda çok düşündürücü ve pozitif olmayı olanak dışı hale getiren bir perspektif var ne yazık ki..fortis yazdı:Normalde ihracatçı memnun olmalı kesinlikle ama ithalat yapmadan, üretim kalemlerinde ithal hammaddeye ihtiyaç duymadan ihracat yapan kaç sektör var ki TR’de? Belki otomotiv üretim sektörü memnundur kurların şu durudumdan. O da zaten yabancı menşeli bir sektör. Ha bir de cari açık ne alemde ona da bakmak lazım tabi? Düşük kur güçlü TL’nin cari açığı büyüttüğü söylenirdi yıllardır. Eğer öyleyse yüksek kur güçsüz TL sayesinde cari açığımızın kapanmış olması gerekiyor, değil mi? Ocak-Eylül 2017 tarihleri arası 9 aylık dönemde tam 32 milyar dolar. Sadece eylülde 5 milyar dolar açığımız var. Peki 2002’de toplam cari açığımız ne kadardı? Sıkı durun! 600 milyon dolar. Evet 2002 yılında 12 aylık toplam cari açığımız 1 milyar dolar bile değilmiş. İhracatçı isterse davul zurna çalsın, isterse göbek atsın. Rakamlar ortada.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 173 misafir
|