TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Homage Saatlerle İlgili Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Homage Saatlere Bakış Açınız Nedir?

Mesaj esenturk » 05 Nis 2022, 08:36

Roxio yazdı:Benim gözümde de replika saatten farkı yok. Kendi mekanizmasıymış, kaliteymiş hikaye. Daha çok satsın diye tutan, bilinen, risksiz bir modeli birebir kopyalıyorlar. E aynısını replikalar da yapıyor? Mercedes gidip BMW’nin tasarımını olduğu gibi alıp kendi motorunu koysa Mercedes diye bir marka kalmaz.
Aynen hocam Tudor replika rolex mesela.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
esenturk

Mesaj manil » 05 Nis 2022, 09:59

Bu konuya tek kriter açısından yaklaşılması birbiriyle çelişik sonuçlara sebep olur. Fiiliyatta, çoğu dalgıç saati Rolex Submariner veya Blancpain Fifthy Fathom'a indirgenebilir. Ülkemiz netice itibarıyla Afrika ülkelerinin bir üst liginde yer alan; düşük gelir grubunda, sosyal, ekonomik, kültürel v.s. her alanda fakirliğin esas olduğu ve kavmi necipten 10 milyon muhacire ev sahipliği yapan bir ülke. Bu tür ülkelerde etik, estetik, yüksek kültür ve hobi uğraşları konusunda çok katı tavır sergilemenin beyhude olduğunu düşünüyorum.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj mturann » 05 Nis 2022, 12:13

manil yazdı:Bu konuya tek kriter açısından yaklaşılması birbiriyle çelişik sonuçlara sebep olur. Fiiliyatta, çoğu dalgıç saati Rolex Submariner veya Blancpain Fifthy Fathom'a indirgenebilir. Ülkemiz netice itibarıyla Afrika ülkelerinin bir üst liginde yer alan; düşük gelir grubunda, sosyal, ekonomik, kültürel v.s. her alanda fakirliğin esas olduğu ve kavmi necipten 10 milyon muhacire ev sahipliği yapan bir ülke. Bu tür ülkelerde etik, estetik, yüksek kültür ve hobi uğraşları konusunda çok katı tavır sergilemenin beyhude olduğunu düşünüyorum.

Eyvallah
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj digitusmaximus » 05 Nis 2022, 13:13

Homage saatler insanın gerçeklerle yüzleşmesidir. Matematiğin ne olduğunu insanlara göstermektedir Homage saatler. Bu yüzden taktire şayandır.
Kullanıcı avatarı
digitusmaximus

Mesaj Derici » 05 Nis 2022, 17:34

Roxio yazdı:Benim gözümde de replika saatten farkı yok. Kendi mekanizmasıymış, kaliteymiş hikaye. Daha çok satsın diye tutan, bilinen, risksiz bir modeli birebir kopyalıyorlar. E aynısını replikalar da yapıyor? Mercedes gidip BMW’nin tasarımını olduğu gibi alıp kendi motorunu koysa Mercedes diye bir marka kalmaz.
Desene, Tudor da katıksız bir homage!
Pardon çakma rolex..
Kullanıcı avatarı
Derici

Mesaj Roxio » 05 Nis 2022, 23:51

Derici yazdı:
Pardon çakma rolex..

Tudor'u bu kategoride tutmanız saçma. Zaten marka "ucuz ve ulaşılabilir Rolex" misyonuyla yola çıkmış. Kurucusu da aynı, bahsettiğim gibi bir tasarımı olduğu gibi alma durumu yok başka bir firmadan çalmıyor tasarımını.
Kullanıcı avatarı
Roxio

Mesaj Derici » 06 Nis 2022, 00:18

Roxio yazdı:
Derici yazdı:
Pardon çakma rolex..

Tudor'u bu kategoride tutmanız saçma. Zaten marka "ucuz ve ulaşılabilir Rolex" misyonuyla yola çıkmış. Kurucusu da aynı, bahsettiğim gibi bir tasarımı olduğu gibi alma durumu yok başka bir firmadan çalmıyor tasarımını.
Doğru başkasından çalmıyor.
Kendi kendini kopyalıyor. Ne farkı varsa artık. Neyse herkesin fikri kendine.
Kullanıcı avatarı
Derici

Re: Homage Saatlerle İlgili Yorumlar

Mesaj kordonman » 07 Nis 2022, 03:10

Saat merakım ilk başladığında homage evreni pek hoşuma gitmiyordu. Araştırdıkça bir şeylerin farkına vardıkça çok güzel modeller olduğunu gördüm. Örneğin Seiko’nun turtle modelleri ülkemizde oldukça pahalı. Aliekspress’te gördüğüm kadarıyla addiesdive olsun steeldive olsun mis gibi seiko mekanizmalı benzer modeller yapmışlar. Seikoyla aralarında 10-15 kat fark var ülkemiz için. Bu durumda ben neden seiko yazısını tercih edeyim? Bu saati alacak olsam yok yere bir seiko almadığımın farkındalığı ve mutluluğu içerisinde olurum. Böylesine kaliteli bir benzeri varken o parayı orjinali diye veremem. Bahsettiklerim her saat modeli için geçerli değil tabiki. Örneğin bir tissot gentleman’in seiko mekanizmalı homage versiyonu çıksa bunu tercih etmem açıkçası. İsviçre saatlerinde büyük markaların birbirine oldukça benzer modelleri var. Öyleyse dalgıç saatlerinin çoğu rolex çakması diyip geçelim. Bu benim açımdan pek mantıklı değil. Her görüşe saygım var. Düşüncelerimi paylaşmak istedim.
Kullanıcı avatarı
kordonman

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 208 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners