TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Sosyal Boyutu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatin Sosyal Boyutu

Mesaj whiskey » 31 May 2012, 02:53

Drk yazdı:
bulenty yazdı:Bu klipte AP yi nasıl farkettin ,AP den başka herşey var dikkat çeken ve dağıtan;aman Drk kendine mukayyet ol :)

:lol: Ama bir sorun kaçıncı izleyişinde farkettin saati diye :D

:lol:

Bırakın AP'yi, adam private jet olayına girmiş beyler.
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj AboveTheRim » 31 May 2012, 03:25

Drk yazdı:
bulenty yazdı:Bu klipte AP yi nasıl farkettin ,AP den başka herşey var dikkat çeken ve dağıtan;aman Drk kendine mukayyet ol :)

:lol: Ama bir sorun kaçıncı izleyişinde farkettin saati diye :D

Dur bir de ben izleyeyim dedim... Tsf-Rio Buluşması nezaman beyler? :champ:

Edit: Başlıkla da iyi gitmiş :D
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj mvurucu » 28 Haz 2012, 17:34

Ah be Vince ah be razz boşuna alıyosunuz bu pandaları deepsea leri o kadar para verip
bak usta şaheser yapıyomuş aynısından:):)

sahibindende denk geldim ama hangi konuda bununla ilgili fikir belirteceğimi bilemedim en uygun burayı seçtim
adamlar sahteleri satarken aldıkları talepler sonucunda bu tarz açıklamalar koymuş demek ki
demek ki alıcısı diyor "aman abi biri bakınca anlaşılmasın hatta iddaalaşıp arkasını açtırsa bile anlaşılmasın"

yazık günah bir saatten sosyal statü umanlar saatle saygınlık yakalayacağını sananlar var
hele ki bunu gerçeğinin bir kopyası adi bir mal ile yapmaya çalışanlar var...

Resim
Resim

bir de utanmadan yazmış ki "rolex ustalarının imitasyon saat ayırdetme yöntemi" diye
adı üstünde "usta" adam seni rolex diye söker takar iki kere hala yöntem diyor
burada bile saatlere gönülden bağı olup teknik olarak bu işle ilgilenmeyen insanlar bakınca anlıyor sahte mi değil mi diye adamın işi gücü kalmadı yöntem belirleyecek sahtesini ayırdetmek için:):):)
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj drk » 28 Haz 2012, 19:22

Acınacak haldeler, sahte saat öyle yada böyle anlaşılır, yalan yalan üstüne... :evil:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 28 Haz 2012, 20:54

Kozmetik olarak %100 dahi benzetsen sahte saat yine sahtedir!
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj razz » 28 Haz 2012, 21:41

Drk yazdı:Acınacak haldeler..

Daha iyi ifade edilemezdi..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj vincefb » 28 Haz 2012, 22:15

Clk yazdı:Bir ürünün sahtesi sadece ürünün gerçeğini yüceltir. Ve sahte saatler, sahte kimlikler içindir.

Şunu belirtmem lazım ki, saat tamamen bütçe ile dogru orantili yürütülebilecek ve geliştirebilecek bir hobi. Ancak illa IWC, Patek ya da Breitling olacak diye bir kaide yok. Bugun Hamilton ya da Tissot ve bunun gibi bircok firma cok kaliteli mekanik saatleri üst duzey markalara oran ile cüzi rakamlara satmaktadır. Ayrıca ikinci el saat pazarında cok güzel örneklere çok uygun rakamlar ile sahip olmak ta mümkün. Burada ki soru şu; saat hobi icin mi yoksa gosteriş için mi? Hobi için ise neden insanlar replica/fake saat alır? Gosteriş için ise orijinalini alamıyorsan neyin gosterisini yapiyorsun derim ben :)
Eşim hic sevmese de benim en sevdigim saatlerimden bir tanesi 30-40 yıllık Seiko. (resimlerini gondereceğim) Taktığım zaman eşim bana " bu kadar güzel !!!! saatin varken neden bu eski saati taktığımı anlamadığını söylüyor" işte saat sevgisi budur. Sadece görsellik değil, o indexin kayarak akışının altındaki sanatı anlamak, ya da 30-40 sene önce 40 mm olarak üretilen bir saatin aslinda o doneme gore ne kadar marjinal bir saat oldugunu bilmektir.

Fake konusu ile bir iki noktayi daha belirtmek isterim.

1- En pahalı sahteler yaklasik 300-400 Euro. Bir DateJust bugun 4000 Euroya alinabilir. Demek ki fark 10 kat. Peki ben bu saati 2 yada 20 sene kullanip sattigimda yaklasik 2000 ile 3000 euro arasinda bir fiyata satabilirim. Hadi diyelim musteri yok 2500 Euro. Kaliteyi, garantiyi, markayi, prestiji, servisi ve bu ayricaligi ben aldim 1500 Euro. Peki Fake alan adam 400 Euro`ya ne aldi? Servis? Prestij ya da ayricalik? (insan herkesi kandirabilir ama kendini nasil kandiracak) yarin o saat bozuldu ne olacak?

2- Rolex, IWC ya da Patek 100 yili askin suredir bu ise omur vermis firmalar. Adam Oyster demis su gecirmezligi bulmus, Patek dunyada kendi kalite damgasini vurabilecek tek firma olmus, bunlar tabii ki Fake alan insanlar icin cok onemli degil ancak hangi marka olursa olsun COSC belgesi icin bir saatin 15 gun test edildigini biliyor musunuz? Kullanilan celikler ozel celikler bundan dolayi ust duzey saatler kullandikca guzellesiyor, fake alip 316 celige saati kopyaliyor. Peki kim bu saatler icin vergi veriyor? Fake mi Orijinal Markalar mi? Bu sirketlerin verdikleri vergileri kaldirin, alin size yari fiyat...

Demek istedigim, Fake demek ulkeye zarar vermek, uretici ve gelistirici firmalari zedelemek yok etmek demektir. Bu pazar bu sekilde buyumeye devam ederse bu isin sonunun nereye gelecegini gercekten merak ediyorum.

En ucuz Seiko en kaliteli sahteden daha iyidir, daha kalitelidir.

Saygilarimla
CLK

Bu yorumu okuduğum günden beri saklarım... Başkan ne güzelde anlatmışsın :(
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj Ert » 01 Ara 2012, 17:42

Sahte saat takan kişi saat sever değildir günü kurtarmaya çalışan adamdır . Etrafın sebil gibi Hublot kaynadığı günümüz Türkiyesinde gene bir hublot sever bir yerde paylaşımda bulunmuş. Sahilde kız arkadaşının saçına takılan komple rose gold Hublot bigbang ini kız arkadaşı ayy dediği için denize fırlatmış ve senden kıymetlimi demiş feda olsun sana . İşte size sahte saat takan sahte adamın sahte ilişkisinden bir enstantane. Bu adam saat seviyorsa ben sevmiyorum abi ...

Saati saat yapan faktörleri hepimiz biliyoruz , her kişi kendi bütçesine göre ilgisi yönünde arzuladığı saate ulaşır bunu yaparken şartlarda zorlanır yada uygun zamanda beklenir tamamen kişiye bağlı bir durum . Unutulmaması gereken zevklerin ve isteklerin hedefe ulaşıldıktan sonra gene bitmeyeceğidir. Bu işin en kötü tarafıda bu olsa gerek :)
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 169 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners