TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fatih Altaylı Patek Philippe CEO'su Thierry Stern Röportaj

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Fatih Altaylı Patek Philippe CEO'su Thierry Stern Röport

Mesaj asymptote » 28 Kas 2011, 21:00

Ben de tam aksini düşünüyorum Drk, PP ye bakarsan koleksiyonunda tüm seriler ilgi ve değer görüyor, AP de ise durum farklı. AP yi öldüren RO olmuştur bana göre. Hatta RO isminde yeni bir saat markası yaratıp AP yi kendi haline bıraksalar keşke diyorum..
Clk ilk minute repeater saati AP nin ürettiğini okumuştum, ayrıca çok çok başarılı makineler ürettikleri bilinen bir gerçek..

Clk yazdı:
PP firmasina ve Stern ailesine bir gelenegi ticari amaclarini ikinci plana atarak sahip ciktiklari icin tesekkür etmek boynumuzun borcudur :thumbup:

Kesinlikle katılıyorum ve AP bunu yapamadığı için, geleneğini ve marka prestijini paraya sattığı için bugün başa güreşemiyor bence. AP saatlerinden birini LeBron James ile tanıtabiliyor fakat PP için böyle birşeyi hayal edebilir misiniz?

Not: RO saatleri düz haliyle ben de seviyorum, efsane bir seridir kesinlikle kabul ediyorum. Fakat kasası dev boyutta ve karışık kadranlı modelleriyle nba tayfasına hitap etmesi imajına zarar veriyor bence..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 28 Kas 2011, 21:26

Model bazli konusmayalim beyler :D Submariner derim :shock: böööle bakakalirsiniz :lol:

Saka bir tarafa, RO'nun markaya ne katip ne götürdügü tartisilabilir ancak PP ve Rolex tarzi firmalarin ana basarisi mekanizmalar üzerinde yapmis olduklari gelistirmeler... Bu markalar saatcilik sektörüne yön veren firmalar. Brequet, AP gibi takip ediciler bu neden ile basa güresemiyorlar.

Illa ki PP'ye bir rakip araniyorsa benim gözümde Parmigiani PP'nin üst klasmanda ki takipcisidir. Hicbir zaman bir PP olabilecegini düsünmesem de yine de kaliteleri, iscilikleri cok üst düzeyde.

Dönüp AP'ye bakalim. Bu adamlar ne yapar? ROO benim en begendigim serilerden bir tanesi. Bunu defalarca yazdim. RO yine bir dünya klasigi haline geldi. Ürettikleri mekanizmalar gercekten üst kalite. Iyi de tüm bunlar bir saat firmasinin sektörün lokomotif rolünü üstlenmesine yetiyor mu?

Rolex alan adamlari saatten anlamaz diyerek elestirenler aslinda kendi begendikleri markalarin aciklarini kapatmak icin kulp ariyorlardir. Kisa bir süreligine insanlari kandirabilirsin ama 100 yil boyunca asla. Bu neden ile HIGH END saat denildiginde akla gelen sadece 2 marka var PP ve Rolex.

AP, yarin reklam fonundan AR-GE'sine para aktarmaya baslasin ve önümüzde ki 10 sene icerisinde cesitli yenilikler getirsin. Bunu basarabilirlerse 10 sene sonra bu baslik altinda tekrar konusalim. Bunu yapmazlar ise 10 sene sonra da aynen bugün ki gibi takipci pozisyonunda kalacaklardir ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj kapucu » 29 Kas 2011, 00:35

Okan Bayülgenden saatle alakalı bir hatıra ve tesbit...
Kullanıcı avatarı
kapucu

Mesaj asymptote » 29 Kas 2011, 00:53

kapucu :lol:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 29 Kas 2011, 08:07

Okan : Lan Türbünlü saat mi olur?
CLK: Türbünlü olmaz ama Türbinli olur... Urwerk UR-110 ZrN Torpedo
Okan : :shock: aaa, ööö, himmm
CLK: Hadi kocum iyi aksamlar :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 29 Kas 2011, 08:51

torbiyon deyişine dikkat yalnız, adamda fransız aksanı var :D
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Tolgi06 » 29 Kas 2011, 13:43

Fatih Altaylı'nın kendisine bir şey diyemem(pek sevdiğim söylenemez) ama bilinçli bir saat koleksiyoncusu olduğunu biliyorum.Yani diğer ünlü isimlerin çoğu gibi saçma sapan saatler yerine belli bir karakteri olan markalar/saatler kullanıyor. Ayrıca büyük bir gazetede böyle efsane bir markanın yöneticisi ile yaptığı röportajı yayımlaması bence insanların saat alırken biraz daha doğru düzgün araştırma yapıp moda markaları yerine ciddi saat üreticilerini ve karakteri olan markaları tercih etmesi yani tüketicinin biraz bilinç kazanması adına iyi bir şey bence(tabii bütçeye göre)(yazıya biçim/şekil yönünde değil de içerik yönünden bakarsak).
Pozitif yaklaştım doğrusu :D .
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Archezia » 29 Kas 2011, 14:03

Bakın yavaş yavaş Clk Rolex'in sırasını yükseltiyor. Böyle fırsat buldukça hafif hafif döküyor içindekileri. Daha önce ne söylemiş olursa olsun bence ona göre Rolex PP, ALS, VC den de üstün ama henüz açık açık belirtemiyor. İlerleyen zamanlarda fırsat çıkarsa buna benzer, onların da üstüne koyacaktır. Bekleyelim ve görelim... (:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Google [Bot] ve 188 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners