Model bazli konusmayalim beyler

Submariner derim

böööle bakakalirsiniz
Saka bir tarafa, RO'nun markaya ne katip ne götürdügü tartisilabilir ancak PP ve Rolex tarzi firmalarin ana basarisi mekanizmalar üzerinde yapmis olduklari gelistirmeler... Bu markalar saatcilik sektörüne yön veren firmalar. Brequet, AP gibi takip ediciler bu neden ile basa güresemiyorlar.
Illa ki PP'ye bir rakip araniyorsa benim gözümde Parmigiani PP'nin üst klasmanda ki takipcisidir. Hicbir zaman bir PP olabilecegini düsünmesem de yine de kaliteleri, iscilikleri cok üst düzeyde.
Dönüp AP'ye bakalim. Bu adamlar ne yapar? ROO benim en begendigim serilerden bir tanesi. Bunu defalarca yazdim. RO yine bir dünya klasigi haline geldi. Ürettikleri mekanizmalar gercekten üst kalite. Iyi de tüm bunlar bir saat firmasinin sektörün lokomotif rolünü üstlenmesine yetiyor mu?
Rolex alan adamlari saatten anlamaz diyerek elestirenler aslinda kendi begendikleri markalarin aciklarini kapatmak icin kulp ariyorlardir. Kisa bir süreligine insanlari kandirabilirsin ama 100 yil boyunca asla. Bu neden ile HIGH END saat denildiginde akla gelen sadece 2 marka var PP ve Rolex.
AP, yarin reklam fonundan AR-GE'sine para aktarmaya baslasin ve önümüzde ki 10 sene icerisinde cesitli yenilikler getirsin. Bunu basarabilirlerse 10 sene sonra bu baslik altinda tekrar konusalim. Bunu yapmazlar ise 10 sene sonra da aynen bugün ki gibi takipci pozisyonunda kalacaklardir

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...