huseyin82 yazdı:Ufak bir ekleme. Fedex ve diğer özel kargo şirketlerinin daha fazla kazanç elde etmek için normalde gümrüğe takılmaması gereken ürünleri bile gümrüğe çektiğini o kadar çok yerden duydumki. Bence devlet postaları ile çalışın ürünün geliş süresi arasındaki fark 6-7 günü geçmez.Üstelik beklerkenki heyecan da cabası.
Bond yazdı:Takılma tabiri yanlış kullanılıyor o sebeple yazdım yoksa bu duruma özel olarak değilÜrün bedelini normalde düşük göstermek satıcı için kanunen suç, herkes bunu zaman zaman yapmıştır veya yapacaktır ama şu var; gelişmiş ülkelerdeki satıcılar yada firmalar bunu pek yapmaz çünkü vergi dairesine yakalanırsa ceza öder. Ticari itibarının sarsılması ve kara listeye alınması diğer olabilecek sonuçlanır.
cbaytan yazdı:Ben yeni bir saat aldım oradan, normal postayı seçtim FEDEX'le yollayalım illa, daha garantili olur diye email yolladılar, ben FEDEX ve UPS gibi özel firmaların İstanbul gümrüğündeki ilişkilerini ve kendi gümrük komisyoncularını kullanmamız için mektuplar yolladıklarını bildiğim için normal postayla yollayın, riski alıyorum diye cevap yazdım, saat 8-9 gün sonra postacı amca tarafından masama konuldu, bilginize.
alamana yazdı:cbaytan yazdı:Ben yeni bir saat aldım oradan, normal postayı seçtim FEDEX'le yollayalım illa, daha garantili olur diye email yolladılar, ben FEDEX ve UPS gibi özel firmaların İstanbul gümrüğündeki ilişkilerini ve kendi gümrük komisyoncularını kullanmamız için mektuplar yolladıklarını bildiğim için normal postayla yollayın, riski alıyorum diye cevap yazdım, saat 8-9 gün sonra postacı amca tarafından masama konuldu, bilginize.
Bilgi için teşekkürler.Kaç dolarlık bir saat aldınız acaba?
Birde postanın takibini internet üzerinden yapabiliyor muyuz?
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 238 misafir
|