TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

UHR-231

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: UHR-231

Mesaj asymptote » 26 Nis 2011, 15:18

tolgi06 yazdı:Saati iyi günlerde kullanın asymptote.Güzel seçim.Umarım gümrüğe takılmadan sağ salim elinize ulaşır saat.

Teşekkürler tolgi06. Bu DHL ler birbirine karıştı tekrar sordum hangisiyle gönderdiniz diye. Yanıt şu:

"We have sent the parcel via DHL Germany." Bu herhalde normal posta oluyor, umarım öyledir, zira kafam hala karışık :) Elime sorunsuz ulaşsın da sizlerle paylaşayım istiyorum UHR tecrübemi. 12-17 gün arası sürüyormuş TR ye gelmesi.

"Itshould arrive within 12-17 business days. However, we had Easter weekend here in Germany with holidays on Friday and yesterday - so this might delay the delivery time a bit."

Bu Easter haftasonu da ne oluyormuş? İlk defa duyuyorum, tatil konusunda bize mi özeniyorlar ne, 4 gün tatil mi olur :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Tolgi06 » 26 Nis 2011, 15:25

DHL Germany normal posta evet(yanlış bilmiyorsam).Eastern weekend olayını bende ilk defa duyuyorum(Almanya ile ilgili hiç bir aktivite yapmamış olmamdan dolayı).Forumdaki ilk uhr,bekleyişteyiz...
4 gün tatil,gerçekten buradan göç vere vere onlarıda tatil konusunda kendimize benzettik sanırım :D
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Yusufduz » 03 May 2011, 15:17

DHL Germany bildiğim kadarıyla normal posta değil,normal posta ile gelmesini istiyorsanız özellikle "Deutsche Post DHL" ile gönder demeniz gerekiyor."Deutsche Post DHL" ile paketler uçak ile de gelebiliyor,bu durumda elinize ulaşma süresi 1 hafta gibi denebilir.(Tabi gümrüğe takılmazsa).
Geçen hafta perşembe günü Deutsche Post DHL ile gönderilen paket bugün gümrüğe takılmadan (gerekli tedbirleri almıştım) 5 gün içinde adresine teslim edildi .
Instagram; @joseph_flat
Kullanıcı avatarı
Yusufduz

Mesaj asymptote » 03 May 2011, 16:26

Peki normal posta olmayan gönderiler yurt içinde PTT yoluyla takip edilebiliyor mu?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 03 May 2011, 17:51

Asymptote, öncelikle hayirli olsun diyelim. Merakla incelemeni bekledigimizi belirtelim.

DHL Kargo Deutsche Post - DHL ayri gönderi teknikleri. DHL Kargo havaalanina iner ve 100% gümrüge takilir. (Prosedürler geregi)

Deutsche Post - DHL ile gönderilen ürünler ise PTT'ye teslim edilir ve PTT'ye teslim edilinceye kadar takibi mümkündür. Ürün PTT'nin eline gectikten sonra takibi mümkün degildir. Detsche Post - DHL ile gönderilen ürünler yaklasik 7-10 gün arasinda Türkiye'de PTT'ye teslim edilir ve geri kalan süre tamamen gümrük islemleri, PTT'nin ne kadar hizli olduguna bagli olarak uzarda uzar :D

PTT'ye teslim edilen ürünlerin gümrük islemleri genellikle bulunulan sehirde ki merkez postahanede yapilir. Ödemeniz gereken rakami öder ürününüzü alirsiniz.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 03 May 2011, 18:11

Teşekkürler clk, hem bilgilendirme hem de iyi dileğin için. 21/04 de hedef ülkeye gönderildi diyor en son. Dün PTT yi aradım, elimdeki barkod numarasıyla sorgulama yapabileceğimi söylediler. Ben de bunun sürpriz bir bilgi olmadığını, iki haftadır sorguladığımı henüz bir sonuca ulaşamadığımı söyledim. Kendilerinin yapabileceği şeyin de bu numarayla sorgulama yapmak olduğunu, daha fazlasını yapamayacaklarını söylediler. Yanıma Memati'yi alıp tez zamanda merkez postaneye bir uğrasam iyi olacak sanırım :)
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj sedir » 03 May 2011, 20:45

clk yazdı:Asymptote, öncelikle hayirli olsun diyelim. Merakla incelemeni bekledigimizi belirtelim.

DHL Kargo Deutsche Post - DHL ayri gönderi teknikleri. DHL Kargo havaalanina iner ve 100% gümrüge takilir. (Prosedürler geregi)

Deutsche Post - DHL ile gönderilen ürünler ise PTT'ye teslim edilir ve PTT'ye teslim edilinceye kadar takibi mümkündür. Ürün PTT'nin eline gectikten sonra takibi mümkün degildir. Detsche Post - DHL ile gönderilen ürünler yaklasik 7-10 gün arasinda Türkiye'de PTT'ye teslim edilir ve geri kalan süre tamamen gümrük islemleri, PTT'nin ne kadar hizli olduguna bagli olarak uzarda uzar :D

PTT'ye teslim edilen ürünlerin gümrük islemleri genellikle bulunulan sehirde ki merkez postahanede yapilir. Ödemeniz gereken rakami öder ürününüzü alirsiniz.

Ürün PTT'ye geçtikten sonra da takibi mümkün. Belki saati saatine değil ama mümkün. Ben henüz tanıtımını yapmadığım ama kolumda resmini gördüğünüz Skagen'i Jomashop'tan almıştım. United States Postal Service ile gönderdiler, İstanbul'a gelince USPS'in takibi gönderi yerel postaya teslim edildi diye son buldu. Ondan sonra da aynı numara ile PTT'den takip edebildim. Deutsche Post da PTT ile çalıştığından aynı durum söz konusu olmalı.
Bu arada PTT yi karalamayalım diyorum. USPS kargoyu dört gün NewYork içinde üç merkez arasında dolaştırdı. Ama PTT İstanbul'dan Kayseri'ye iki ya da yanılmıyorsam üç günde iletmişti. ;)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 03 May 2011, 20:58

Maalesef degil hocam. Bende öyle zannediyordum ama DHL ile PTT yukarida vermis oldugun örnekte ki gibi koordineli calismiyor :(
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 201 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners