TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forum Üyelerine Ev Ödevi... Politi Orologi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forum Üyelerine Ev Ödevi... Politi Orologi

Mesaj Clk » 10 Mar 2011, 22:41

Punk, elma ile armut biraz karismis gibi yukarida ki mesajinda. Miyotali mekanizmali saatler üzerinde Swiss Made yok. Eta'li saatin üzerinde ise swiss made yaziyor. O fiyat farki buradan geliyor. Bu kadran basit durmaktan öte karakteri olan bir kadran Seiko ve Orient gibi direkt ucuz sabmariner kopyasi da degil. Bilezikte ki Brush finishing bile kusursuz duruyor. Saati satin almis bircok kisi fiyatinin karsiligini gayet iyi verdigini belirtiyor.

UHR firmasina gelince, bu firmanin Alman oldugunu nereden cikarttin? Ayrica ucuz gözüken bir saat varsa o da UHR. bak bakalim zoom altinda UHR-232 kadranina. Tanitim amacli secilmis bir saat üzerinde marka logosundan, tarih carki üzerinde ki baskiya kadar ne kadar hata var. Bu arada herhangi bir saat platformunda incelenmis bir UHR gördünüz mü? Gören bilen varsa paylasmasini rica ederim.

Sonucta ben Politi savunucusu degilim. Herkes fikrini savunmakta ve belirtmekte serbest ancak bu sekilde ilerleriz.

@Archezia, aslinda haklisin....

Tüm bunlardan cikan sonuc : Forza Rolex :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Tolgi06 » 10 Mar 2011, 22:44

:D
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Tolgi06 » 10 Mar 2011, 22:45

Konu kızıştııı :D Merakla seyrediyoruz :D
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Thevenin » 10 Mar 2011, 22:48

clk yazdı:Tüm bunlardan cikan sonuc : Forza Rolex :D

Bahceli hala forumda beyler :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj punk » 10 Mar 2011, 22:50

Uhr'un Alman olduğunu ben söylemiyorum clk, kendileri söylüyor. Kadrana "Made in Germany" yazmak bu kadar kolay olmasa gerek.

Gel gelelim işte sana bir Uhr review'u: http://forums.watchuseek.com/f67/review ... 06918.html
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Clk » 10 Mar 2011, 22:55

Bahceli derki :D

Farkli markalardan bahsediyoruz galiba!!! Nerede yaziyor made in Germany?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Archezia » 10 Mar 2011, 22:57

Uhr mu Politi Orologi mi o konuda bir yorum yapmayayım, eline alıp bakmadan kalitesini hakkında kesin karara varmak zor çünkü. Ama öne çıkan modellerine baktığımda ben Politi'yi daha çok beğendim. Clk'nın bahsettiği hataları ben de farketmiştim. Yani özellikle hata var mı diye değil saate bakarken dikkatimi çekti.(çekmeyecek gibi değil) Mesela UHR-511 http://www.uhr.info/products/de/Fliegeruhren-von-UHR/UHR-511.html
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj punk » 10 Mar 2011, 23:01

Made in Germany şurada yazıyor:

http://www.uhr.info/content/en/Idea.html

Watches from UHR are mechanically reliable and above all not expensive. Then watches from UHR are made in Germany. To be precise from Baden-Württemberg.

Kadranın alt kısmında da ifade edildiği gibi: http://www.uhr.info/products/en/Pilot-w ... R-511.html

Üstteki mesajda verdiğim "review" örneğini geçtim; pek kimse bir kol saatinin kalitesinden şikayetçi olmaz bazı istisnai durumlar hariç.

Bunun yanısıra Uhr burada temsili bir marka. Olayı Uhr'a bağlamamanı tavsiye ederim. Rolex Submariner "çakması" bir çok modelin replikasyon durumu o markaların başarsızlığından kaynaklanmıyor. Ayrıca Uhr'un çok daha karakteristik modelleri de var. Örneğin Chronographsız bir kaç modeli vardı eski kataloglarında :)

Ben markanın sitesini gördükten sonra, fotoğraflarına baktıktan sonra pek ciddiye alamadım. Gününün bir kaç saatini çeşitli forumlarda affordableları araştırarak ve tartışarak geçiriyorum bu foruma kayıt olduğum günden bu yana. Poor man's watch forum ve WUS'de okumadığım affordable başlığı belki de bir elin parmaklarını geçmemiştir. Fakat çok daha köklü alternatiflerin arasından kadranda indexteki ufak tefek değişikliklerden ve photoshoplu polisajından ötürü alternatiflerine karşı bir adım üstün dersek bence bazı noktaları gözden kaçırmış oluruz.

Elbette tartışma olmazsa forumun bir niteliği de olmaz. Tartışmamız lütfen yanlış anlaşılmasın ben inanılmaz keyif alıyorum. Bu forumda ilk kez bu kadar uzun mesajlar yazıyorum ulaşılabilir saatler konusunda :D Ha bir de incelemem var tabii.
En son punk tarafından 10 Mar 2011, 23:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
punk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 231 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners