TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ebay de 10 Dolara Listeledi 66 Bin Dolara Sattı / Rolex 5510

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ebay de 10 Dolara Listeledi 66 Bin Dolara Sattı / Rolex 5510

Mesaj winterdrops » 14 Ara 2010, 17:04

Geleneksel öğelere bağlılık konusunda hemfikiriz aslında, bazısına göre yıllardır aynı çizgiyi biraz değişiklik yapıp sunulması itici gelirken, bazılarına göre (buna bende dahilim) geleneksel çizgilere bağlılık önemli. Sonuç olarak bir beğeni söz konusu yani burda, demek istediğim her zaman zevkler ve renkler tartışılmaz kuralı geçerli.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Archezia » 14 Ara 2010, 17:23

clk yazdı:Saka bir tarafa herkesin zevki ayri ben böyle mutluyum ve AP ROO ve PP Calatrava disinda da hicbir markada gözüm yok.

Ben de bundan bahsediyorum. Sizin gibi bir Rolex tutkununun yapması gerekeni yapıyorsunuz zaten. (:

Geleneksel çizgide kalmak konusunda size ve winterdrops'a kısmen katılıyorum. Ama bazı temel farklılıklar var. Bence başarıyı getiren geleneksel çizgilere bağlı kalmak değil. Tam tersine bir modelin başarılı olması o model üzerinde çok fazla değişiklik yapılmamasına yol açıyor. Yani hiç sanmıyorum ki Rolex, Porsche yada Jeep gibi firmalar ben geleneksel çizgime bağlı kalayım bana yakışan budur desin. Onlar daha çok bu model madem çok tuttu neden değiştireyim ki aynısını modernize eder bir kaç değişiklik yapar yine satışımı yaparım düşüncesinde. Biz her ne kadar işini kaliteli yapan markalardan etkilensek kiminin yaptığına "Sanat yapıyor adamlar." desek de onlar için en önemli şey kazandıkları para. Saat reklamlarında tutkulu saat ustalarının saatlere kendilerinden bir parça kattığını vs. görüyoruz. Ama onların üstünde neyin nasıl yapılacağına kazançlarına göre karar veren yöneticiler var. Rolex de zaten güncel dizaynıyla fazlasıyla satabildiği saatlerinin dizaynında çok oynama yapma ihtiyacı hissetmiyor. Aynı şeyi diğer markaların yapmaması daha doğrusu yapamamasının nedeni de kabul etmeliyiz ki Rolex kadar başarılı olamamaları.

Sonuç olarak hiç bir firma kurulduğu ilk zamanlarda biz çizgimize hep bağlı kalacağız ve başarılı olacağız diyemez. Çıkarttığı ürün tutulursa, tutulduktan sonra çizgisine bağlı kalır ve "Biz geleneklerimize bağlı bir firmayız." der, havasını atar. Ama eğer çıkarttığı ürünler başarılı olmuyorsa "seve seve" o değişiklikleri yapar tutturana kadar. Eğer birgün gelir tutturursa ve başarılı olursa da o zamandan itibaren bağlı kalır sözde "geleneğine". Yani bana göre bir firmayı karakteri var, çizgisi var diye övmek yersiz. Çünkü o başarının arkasında ki bir sebepten çok başarının bir sonucu. Ama iyi reklam yapılıyor o ayrı mesele...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Clk » 14 Ara 2010, 18:23

Archezia, bahsi gecen firmalarin tamami zaman icerisinde farkli seyler denemisler hatta cok basarili islere imza atmislar ancak piyasadan inanilmaz olumsuz tepkiler almislardir. Mesela Porsche 996, 911 serisi icerisinde önü farkli olan tek model. O kadar nefret edildi ki su an 40.000 TL'ye 60.000 Km'de Porsche sahibi olmak mümkün!!! Isin kötüsü alan yok :D

Resim

60 senedir Land Rover firmasi piyasaya sadece 5 tane yeni model sürdü. Defender, Discovery, Freelander, Range Rover ve Range Rover Sport. 6. model Evouqe olacak. Evoque tamamen ticari amacli üretilmis bir arac. Ben peynir ekmek gibi satacagina eminim. Ama gercek Range Rover cizgisini asagida görebilirsin. 40 sene sonra arac karakterinden hicbir sey kaybetmemis. Kaput ayni formda, A-B-C kolonlari aerodinamik nedenler ile ice kavislenen bir hal alsa da 40 sene önce ki yapisinda. Sinyaller kullanilan LED teknolojisine ve farkli formatta ki komple far formatina ragmen olmasi gerektigi yerde. v.s. v.s.

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 14 Ara 2010, 18:25

Harley'e baktigimiz da da ayni durum ile karsi karsiyayiz. 1975 model FX ile 2010 FXDWG arasinda neredeyse hicbir fark yok. Bu softail bütün motorlar icin gecerli...

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Archezia » 14 Ara 2010, 18:33

Yani benim dediğime hak veriyorsunuz değil mi? Başarıyı getiren aynı dizayn çizgisinde devam etmek değil. Aynı çzigide devam edilmesinin sebebi zaten o modelin başarılı olması. Dediğiniz gibi arada başka modeller denenmiş ama başarılı olmadığı için sadece tutulan tasarımlar günümüze kadar gelebilmiş. Yani başarılı bir firmayı karakterli bir tasarımları var diye övmek daha çok reklam, çünkü o karakter zaten başarının sonucu, sebebi değil.

Ama siz de istemez misiniz Rolex şu anki dizaynlarından daha farklı ama onlar kadar başarılı yeni bir saat üretsin ve o model de Rolex klasikleri arasına girsin? Ama böyle birşey zor çünkü çok ihtiyaçları yok bunları yapmaya dediğim gibi. Klasik modeller tasarlayıp sonra yıllarca o modeller üzerinden giden değil, bir yandan bunu yaparken çıkardıkları başka modelleri de klasikler arasına sokabilen bir marka işi tamamen bitirmiş olur heralde.
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Clk » 14 Ara 2010, 18:42

Bang & Olufsen

60'li yillar

Resim

75-90'li yillar

Resim

2000 ve üzeri

Resim

En iyilerinden birisi de olsa Nakamichi, Harman Kardon yada Yamaha marka müzik sistemini üzerinde markasi olmaz ise biribirinden ayiramazsiniz. Bang & Olufsen'in cizgisi ve karakteri bu noktada cok farklidir. Cizgisi marka olmustur.

Archezia, benim icin basariyi getiren ayni cizgide devam etmektir. Bu yüzden halen gidip Bursa carsi icerisinde ki daracik dükkanda iskender icin sira bekliyoruz. Sen diyorsun ki, ya bu adamlar neden hep iskender yapiyor biraz da hamburger yapip satsin. Yada hep yogurtlu iskender yapiyorlar biraz da marmelat ile denesinler :D

Bende diyorum ki, ben iskender kebabimi Bursa iskender'de yerim. Kadiköy'de iskender yapan yere gidip iskender yemem. Hamburger yemek istiyorsam da Mc Donalds (US versiyon) yada Kizilkayalara (Taksim Versiyon) giderim. Ama ikisini de biribirine karistirmam. Bilmem anlatabildim mi?
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Thevenin » 14 Ara 2010, 19:08

Her urun sinifinda/modelinde zaman icinde cizilmis ideal cizgiler gormek mumkun. Muadil veya ayni siniftaki diger urunlerin cogunun da zamanla bu ideal cizgilere kaymasi dogal ve yaygin. Basari bence ondan sonra derinlesiyor. Asillar her zaman yasiyor ve yasatiliyor. Bu noktada Rolex'in veya baskasinin ongorulemez bu ideal cizgilerden birinin iki noktasini koymasi basarisini kacinilmaz kiliyor.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Archezia » 14 Ara 2010, 19:10

Yok ya ben tam olarak anlatamadım şu an aslında direkt Rolex'i eleştirmiyorum. Sadece bana karakterli oldukları için başarılı oldular demek mantıklı gelmiyor. Dediğim gibi o modelleri satamasınlar mecburen değiştirecekler çizgilerini. Para kazanmadıkları halde ben karakterli markayım değiştirmem çizgimi diyemez kimse. Bursa'daki iskendercide para kazanamazsa dükkanı kapatır. Bizim her zaman gittiğimiz bir nargileci vardı mesela. Nargile kafe demiyorum, nargileciydi çünkü. Orayı çok severdim sahibi çok samimiydi, ortam çok samimiydi, herkes birbirini tanırdı, çok güzel muhabbetler dönerdi vs. Ortam da nargile konseptine uygundu. Şimdi her tarafta olan çakma salaş ortamlardan değildi yani gerçekten öyle biryerdi. Eski belki otuz kırk yıllık iki katlı bir evden bozmaydı ve aslında birçok yeri; kapısı, penceresi, tavanı vs. çok eskiydi oranın. Kızlar gelmezdi mesela pek ne biçim orası eski püskü diye. Neyse geleni çok olduğu ve orayı öyle sevdiği için yıllarca öyle kaldı orası. Ama bir iki sene önce bir de baktık ki canlı müzik çalmaya başlamış, yumuşacık renkli koltuklar, bitkisel nargileler gelmiş. Mekan bir elden geçirilmiş ve artık kızlar da çekinmiyor geliyor. (: Orayı işleteni tanıyorum, o tarz cicili bicili ortamları pek sevmeyen biri, eski toprak biraz.(Osmanlı devlet arması vardı eskiden duvarda büyük :) ) Biz zamanında orayı normal bir mekanın sevilebileceğinden çok daha fazla severdik diğer yerler gibi değil, samimi diye. Ama biz de şehirden ayrıldıktan sonra oraya gidenlerin sayısı çok azaldı. Adam da mecburen konseptini değiştirdi. Eğer hala eskisi kadar giden olsaydı orası da aynı eskisi gibi kalırdı. Biz de nasıl adammış ya 15 yıldır heryer değişti ama orayı hala aynı şekliyle hiç değiştirmeden işletiyor helal olsun adama diye överdik eminim. Ama işin iç yüzü öyle değil, para en büyük etken böyle durumlarda.

Bir de bu fotoğraf tarzı çok hoşuma gitti benim, biraz da ben koyayım müsadenizle...
Resim

Resim

Resim

ve son olarak da Rolexler gelsin, 1953'ten günümüze (((:
Resim

Ya ama şimdi adamların da hakkını vermek lazım. Mesela bir sub yapmışlar kimbilir kaç marka hala türevlerini, hatta birebir aynısını üretiyorlar. Bize de buna saygı duymak kalıyor artık...

Son olarak itiraf etmeliyim ki bu forumun en sevdiğim kısımlarından biri şu ufak tartışmalar, daha doğrusu atışmalar. Diğer forumlarda bu tarz şeyler zor olur, taraflar hemen sertleşir, ortam gerilir heralde. Ama burada ufak ufak göndermelerle seviyeli bir atışma söz konusu. Benim için büyük bir zevk (: Hele bir de Rolex ise konu...

Not : Bu şekilde taşlayarak Rolex'i yücelttiğimizin, büyüklüğünü kabullendiğimizin farkındayım. Nasıl olsa diyeceksiniz, ben peşin peşin kabul edeyim (:
Kullanıcı avatarı
Archezia

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: macada, yaman20 ve 195 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners