Yok ya ben tam olarak anlatamadım şu an aslında direkt Rolex'i eleştirmiyorum. Sadece bana karakterli oldukları için başarılı oldular demek mantıklı gelmiyor. Dediğim gibi o modelleri satamasınlar mecburen değiştirecekler çizgilerini. Para kazanmadıkları halde ben karakterli markayım değiştirmem çizgimi diyemez kimse. Bursa'daki iskendercide para kazanamazsa dükkanı kapatır. Bizim her zaman gittiğimiz bir nargileci vardı mesela. Nargile kafe demiyorum, nargileciydi çünkü. Orayı çok severdim sahibi çok samimiydi, ortam çok samimiydi, herkes birbirini tanırdı, çok güzel muhabbetler dönerdi vs. Ortam da nargile konseptine uygundu. Şimdi her tarafta olan çakma salaş ortamlardan değildi yani gerçekten öyle biryerdi. Eski belki otuz kırk yıllık iki katlı bir evden bozmaydı ve aslında birçok yeri; kapısı, penceresi, tavanı vs. çok eskiydi oranın. Kızlar gelmezdi mesela pek ne biçim orası eski püskü diye. Neyse geleni çok olduğu ve orayı öyle sevdiği için yıllarca öyle kaldı orası. Ama bir iki sene önce bir de baktık ki canlı müzik çalmaya başlamış, yumuşacık renkli koltuklar, bitkisel nargileler gelmiş. Mekan bir elden geçirilmiş ve artık kızlar da çekinmiyor geliyor. (: Orayı işleteni tanıyorum, o tarz cicili bicili ortamları pek sevmeyen biri, eski toprak biraz.(Osmanlı devlet arması vardı eskiden duvarda büyük

) Biz zamanında orayı normal bir mekanın sevilebileceğinden çok daha fazla severdik diğer yerler gibi değil, samimi diye. Ama biz de şehirden ayrıldıktan sonra oraya gidenlerin sayısı çok azaldı. Adam da mecburen konseptini değiştirdi. Eğer hala eskisi kadar giden olsaydı orası da aynı eskisi gibi kalırdı. Biz de nasıl adammış ya 15 yıldır heryer değişti ama orayı hala aynı şekliyle hiç değiştirmeden işletiyor helal olsun adama diye överdik eminim. Ama işin iç yüzü öyle değil, para en büyük etken böyle durumlarda.
Bir de bu fotoğraf tarzı çok hoşuma gitti benim, biraz da ben koyayım müsadenizle...
ve son olarak da Rolexler gelsin, 1953'ten günümüze (((:

Ya ama şimdi adamların da hakkını vermek lazım. Mesela bir sub yapmışlar kimbilir kaç marka hala türevlerini, hatta birebir aynısını üretiyorlar. Bize de buna saygı duymak kalıyor artık...
Son olarak itiraf etmeliyim ki bu forumun en sevdiğim kısımlarından biri şu ufak tartışmalar, daha doğrusu atışmalar. Diğer forumlarda bu tarz şeyler zor olur, taraflar hemen sertleşir, ortam gerilir heralde. Ama burada ufak ufak göndermelerle seviyeli bir atışma söz konusu. Benim için büyük bir zevk (: Hele bir de Rolex ise konu...
Not : Bu şekilde taşlayarak Rolex'i yücelttiğimizin, büyüklüğünü kabullendiğimizin farkındayım. Nasıl olsa diyeceksiniz, ben peşin peşin kabul edeyim (: