TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gümrük Sınırı 30 Euro'ya Düşürüldü

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gümrük Sınırı 30 Euro'ya Düşürüldü.

Mesaj sasuta » 07 Ağu 2024, 18:39

MacGyver yazdı:
Derici yazdı:
muratcan07 yazdı:Geçmiş olsun, yıllar geçse de bir daha bu sınır asla artmaz. Artık yurtdışı alışveriş hayal oldu. Bugün sipariş versek aliexpressden yetişir mi acaba :D
Ben verdim. Epeydir almak istediğim saati aldım. Normalde 15 güne kadar gelir diye düşünüyorum. Gelmese bile, belki sipariş tarihini baz alabilirler.. [emoji25]

21081111RG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Türkiye gümrüğüne giriş tarihi önemlidir. sipariş tarihi, kargolama tarihi vs. gümrüğü ilgilendirmez.

Genel kanı bu yönde, ancak benim gecikme sonucu bir sonraki aya sarkıp sipariş adedi sınırı nedeniyle gümrüğe takılan bir saatim için sipariş tarihini ve kredi kartı ekstresinin ekran görüntülerini alarak kargo şirketine mail atmam sonucunda, sipariş tarihini baz alarak gümrükten çekişi gerçekleşip elime ulaştı. Sonuçta gecikmesi benim sorunum değil. Bu tip durumlarda hakkınızı arayın.
"Bir fırıldak rüzgar olmadan dönüyorsa mutlak bir üfleyen vardır"
Kullanıcı avatarı
sasuta

Mesaj LynXMaSTeR » 07 Ağu 2024, 23:15

sasuta yazdı:
MacGyver yazdı:
Derici yazdı:
muratcan07 yazdı:Geçmiş olsun, yıllar geçse de bir daha bu sınır asla artmaz. Artık yurtdışı alışveriş hayal oldu. Bugün sipariş versek aliexpressden yetişir mi acaba :D
Ben verdim. Epeydir almak istediğim saati aldım. Normalde 15 güne kadar gelir diye düşünüyorum. Gelmese bile, belki sipariş tarihini baz alabilirler.. [emoji25]

Türkiye gümrüğüne giriş tarihi önemlidir. sipariş tarihi, kargolama tarihi vs. gümrüğü ilgilendirmez.

Genel kanı bu yönde, ancak benim gecikme sonucu bir sonraki aya sarkıp sipariş adedi sınırı nedeniyle gümrüğe takılan bir saatim için sipariş tarihini ve kredi kartı ekstresinin ekran görüntülerini alarak kargo şirketine mail atmam sonucunda, sipariş tarihini baz alarak gümrükten çekişi gerçekleşip elime ulaştı. Sonuçta gecikmesi benim sorunum değil. Bu tip durumlarda hakkınızı arayın.

hocam kargonun karşı taraftan çıkış tarihi belli zaten, isteseler sizden hiçbir bilgiye gerek duymadan kargo veriliş tarihini baz alıp işlem yapabilirlerdi, ancak dediğim gibi çoğu gümrük çalışanı bunu dikkate almayacaktır, mevcut düzenlemeye göre işlem yapacaktır, çoğu kişi de mağdur olacak.
keşke herkes işini doğru düzgün yapsa da insanlar mağdur olup hak aramakla uğraşmasa...
Kullanıcı avatarı
LynXMaSTeR

Mesaj sasuta » 08 Ağu 2024, 00:14

LynXMaSTeR yazdı:
sasuta yazdı:
MacGyver yazdı:
Derici yazdı:

hocam kargonun karşı taraftan çıkış tarihi belli zaten, isteseler sizden hiçbir bilgiye gerek duymadan kargo veriliş tarihini baz alıp işlem yapabilirlerdi, ancak dediğim gibi çoğu gümrük çalışanı bunu dikkate almayacaktır, mevcut düzenlemeye göre işlem yapacaktır, çoğu kişi de mağdur olacak.
keşke herkes işini doğru düzgün yapsa da insanlar mağdur olup hak aramakla uğraşmasa...

Keşke işlerini layıkıyla yapsalar ama yapmıyorlar. Bu nyüzden bahsettiğim sebeple kargonuz gümrüğe takılırsa itiraz edin diye başımdan geçen olayı belirttim.
Kullanıcı avatarı
sasuta

Mesaj MacGyver » 08 Ağu 2024, 23:42

@sasuta

itiraz edilecek bir durum yok. mevzuatta sipariş tarihi diye bir şey yok. mal yoldayken uygulama değişirse, mal TR gümrüğüne girdiğinde yeni uygulamaya tabi olur. bu tartışmaya açık bir şey değil, itiraz edecek bir şey de yok. profesyonel olarak gümrük işlerinde çalıştım, ezbere konuşmuyorum.

sizin yaşadığınız durumda gümrük memuru size bir güzellik yapmış, bunları (ertesi aya kaydırma) bazen yapıyorlardı zaten. ama yapmam derse yapabileceğiniz hiçbir şey yok. isterseniz yıllarca itiraz edin.
Kullanıcı avatarı
MacGyver

Mesaj sasuta » 09 Ağu 2024, 02:16

MacGyver yazdı:@sasuta

itiraz edilecek bir durum yok. mevzuatta sipariş tarihi diye bir şey yok. mal yoldayken uygulama değişirse, mal TR gümrüğüne girdiğinde yeni uygulamaya tabi olur. bu tartışmaya açık bir şey değil, itiraz edecek bir şey de yok. profesyonel olarak gümrük işlerinde çalıştım, ezbere konuşmuyorum.

sizin yaşadığınız durumda gümrük memuru size bir güzellik yapmış, bunları (ertesi aya kaydırma) bazen yapıyorlardı zaten. ama yapmam derse yapabileceğiniz hiçbir şey yok. isterseniz yıllarca itiraz edin.

Madem bu kadar biliyor ve hakimsiniz ilgili mevzuatı paylaşın bakalım ne yazıyormuş görelim.
Kullanıcı avatarı
sasuta

Mesaj LynXMaSTeR » 09 Ağu 2024, 12:19

sasuta yazdı:

Madem bu kadar biliyor ve hakimsiniz ilgili mevzuatı paylaşın bakalım ne yazıyormuş görelim.

Hocam ben de arkadaşa katılıyorum. O gün hangi yönetmelik yürürlükteyse ona göre işlem yapılır. Geçenlerde yurtdışı çıkış harçlarına zam gelecek diye millet fazladan pul almak istediğinde de böyle bi durum olmuştu. Mevcut pullar geçersiz olacak, hangi gün yurtdışına çıkılacaksa o günün pulu geçerli olacak denildi. Yok ben önceden almıştım bunu kullanıcam, aha da fişi faturası deseniz bile faydası olmuyor.
Bu olay da aynı şekilde olacaktır.
Arkadaşın dediği gibi gümrükte size iyi niyetli davranıp kolaylık sağlamışlar, ancak herkese aynı şekilde davranmak zorunda değiller.
İlgili mevzuata da bakabilirsiniz, sipariş verilen tarihle ilgili herhangi bir ibare geçmiyor.
1 Ağustosta verdiğiniz sipariş, 25 Ağustosta ülkeye girerse mevcut düzenleme üzerinden ekstra vergiyi alabilirler.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2009/10/20091007-2.htm
Kullanıcı avatarı
LynXMaSTeR

Mesaj MacGyver » 09 Ağu 2024, 13:43

sasuta yazdı:

Madde 104:

3. Gümrük antrepo rejimine tabi tutulmuş ithal eşyasının 71 inci maddenin 1 inci fıkrasının (c) bendi hükmüne göre, gümrüğe sunulmaksızın ve beyannamesi verilmeden önce serbest dolaşıma girmek üzere teslim edildiği hallerde, gümrük vergileri, eşyanın antrepo rejimine tabi tutulduğu tarihte yürürlükte bulunan vergi oranları ve diğer vergilendirme unsurlarına dayanarak hesaplanır. Bu hükmün uygulanması, eşyanın nitelik, gümrük kıymeti ve miktarı gibi vergilendirme unsurlarının, eşyanın antrepo rejimine tabi tutulduğu tarihte tespit edilmesi şartına bağlıdır.

Madde 114:

Madde 114 – 1. Dahilde işleme rejimi kapsamında bir gümrük yükümlülüğünün doğması halinde, 115 inci madde hükümleri saklı kalmak kaydıyla, gümrük vergileri, ithal eşyasının dahilde işleme rejimine ilişkin beyannamenin tescil tarihindeki vergi oranı ve diğer vergilendirme unsurları gözönünde bulundurularak hesaplanır.

kaynak: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?Mevz ... atTertip=5

yani demek ki neymiş? vergilendirmede ve uygulamada mal tescil tarihi esasmış. mevzuatta "sipariş tarihi", "kargolama tarihi" vs. gibi şeyler yokmuş. isterseniz kendiniz de kanunda aratın. hakkında fikir sahibi olmadığınız ve öğrenmek istediğiniz başka bir şey olursa çekinmeyin yine sorun. sizden danışmanlık ücreti almam. :D
Kullanıcı avatarı
MacGyver

Mesaj MacGyver » 09 Ağu 2024, 14:06

LynXMaSTeR yazdı:
sasuta yazdı:

Hocam ben de arkadaşa katılıyorum. O gün hangi yönetmelik yürürlükteyse ona göre işlem yapılır. Geçenlerde yurtdışı çıkış harçlarına zam gelecek diye millet fazladan pul almak istediğinde de böyle bi durum olmuştu. Mevcut pullar geçersiz olacak, hangi gün yurtdışına çıkılacaksa o günün pulu geçerli olacak denildi. Yok ben önceden almıştım bunu kullanıcam, aha da fişi faturası deseniz bile faydası olmuyor.
Bu olay da aynı şekilde olacaktır.
Arkadaşın dediği gibi gümrükte size iyi niyetli davranıp kolaylık sağlamışlar, ancak herkese aynı şekilde davranmak zorunda değiller.
İlgili mevzuata da bakabilirsiniz, sipariş verilen tarihle ilgili herhangi bir ibare geçmiyor.
1 Ağustosta verdiğiniz sipariş, 25 Ağustosta ülkeye girerse mevcut düzenleme üzerinden ekstra vergiyi alabilirler.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2009/10/20091007-2.htm

hocam zaten mevzuatta sipariş tarihi diye bir şey yok, olamaz da ayrıca... benim bir malım gelsin, üretim süresi uzun olduğu için ben o malı geçen sene sipariş etmiş olayım, gümrükte de: "ben bunu geçen sene sipariş etmiştim, geçen seneki mevzuata göre işlem yapın" diyeyim. adama gülerler.

kargolama tarihi için de aynısı geçerli, denizyoluyla 2-3 ayda gelen mal var. kargo yavaş geldi diye gümrüğe 3 ay önceki mevzuatı uygulatmak mümkün olabilir mi?

mevzuatı bilmeyen biri bile bu basit mantıkları kurabilir.
Kullanıcı avatarı
MacGyver

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners