TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Addiesdive Saat Alınır mı? / NH35 Çin Malı Saat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Addiesdive Saat Alınır mı? / NH35 Çin Malı Saat

Mesaj sasuta » 08 Nis 2024, 23:03

manil yazdı:Polemik için söylemedim, valla açıkçası arkadaşlar bu saat konularında geldiğim nokta herkesin bir şekilde haklı olduğu. Bakış açısı ve önceliklere göre tutarlı olunduktan sonra benim dediğim doğru, diğerleri yanlış demek büyük hata.

Tek söylediğim şey, bu tür satın alımlarda çok beklentiye girmemek lazım. İyisi gelebildiği gibi kötüsü de çıkabilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sizin mesajınızın altına yazmış olmakla birlikte size cevap niteliğinde yazmamıştım aslında. Genel fikrim bu yönde. İlk cümlenize katılıyorum çok doğru bir tespit.
"Bir fırıldak rüzgar olmadan dönüyorsa mutlak bir üfleyen vardır"
Kullanıcı avatarı
sasuta

Mesaj LynXMaSTeR » 08 Nis 2024, 23:27

pagani design da nh35 kullanıyor ve daha ucuza satılıyor.
Kullanıcı avatarı
LynXMaSTeR

Mesaj recepergun » 09 Nis 2024, 00:08

Farklı markalardan edindiğim tecrübeler ışığında fiyat farkının temel sebepleri arasında kullanılan mekanizmanın kalite kontrolünün iyi yapılması, kasa ve bilezikteki kalite uygulamaları.

Örnekle gideceğim, San Martinin bu güne kadar elime geçen sıfır saatlerinin hepsi 5 saniye altında zaman tutuyordu. 5 senelik San Martinin bile şu anda 15 saniye zaman tutması var. Kullanılan kasa ve bileziğin işlenmesi, hizalanmalar neredeyse kusursuz.

Diğer markalarda hizalanma sorunu, kasa ve bilezikte keskin hatlar gibi sorunlar daha fazla. En önemlisi ise neredeyse San Martine fiyat olarak yakın markalardan olan Seestern ve Cronos gibi markalarda zaman tutma 20 30 saniye civarında olması standarta göre normal gibi dursada San Martin kullanan biri için gerçekten beklentinin altında kalıyor.

San Martinin kullandığı tüm mekanizmaları elden geçirdiğini ve iyileştirdiğini düşünüyorum. Çoğu batılı mikrobrandlerden de daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

100 usd civarı ve altı çinli markalar ise başlangıç ve f/p için ideal olacaktır.

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj sasuta » 09 Nis 2024, 00:49

LynXMaSTeR yazdı:pagani design da nh35 kullanıyor ve daha ucuza satılıyor.

PD'nin de pahalı modelleri var ama ülkemizde fiyat sınırından dolayı gösterilmiyor. Ülkeyi kısıtlamasız bir bölgeden seçerseniz muazzam modeller olduğunu göreceksiniz.
"Bir fırıldak rüzgar olmadan dönüyorsa mutlak bir üfleyen vardır"
Kullanıcı avatarı
sasuta

Mesaj LynXMaSTeR » 09 Nis 2024, 14:35

sasuta yazdı:
LynXMaSTeR yazdı:pagani design da nh35 kullanıyor ve daha ucuza satılıyor.

PD'nin de pahalı modelleri var ama ülkemizde fiyat sınırından dolayı gösterilmiyor. Ülkeyi kısıtlamasız bir bölgeden seçerseniz muazzam modeller olduğunu göreceksiniz.

https://www.paganidesignwatch.com/

hocam burada tüm modeller var diye biliyorum?
Kullanıcı avatarı
LynXMaSTeR

Mesaj imdatbesikci » 09 Nis 2024, 16:31

Bir çok yorumu okudum, elimden çok saat geçti, şu an ki bilgim ve görüşümle ben olsam bu fiyata bu saati alacağıma üzerine bir miktar daha ekler Seiko 5 Sports alırdım yada Orient in güzel bir modelini alırdım. Çünkü ilerde sıkılıp satmak istediğinizde bu markayı satmak çok zor olacaktır.

Çin saatlerinde NH35 kullanılıyor ama çoğunun klonlanmış olduğunu düşünüyorum.

Diğer bir konu da Aliexpress e çok güvenmiyorum, saat kordonu almıştım, aynı satıcıdan farklı ürünler alsanız bile tek bir pakete koymayıp her bir grubu ayrı ayrı paketleyip size ekstra kargo ücreti ödetiyorlar ayrıca Türkiyeye teslimatı PTT yapıyor ve bir kaç kargom teslim edildi gösterildi bana ulaşmadı, PTT'ye bu durumu bildirdiğim halde hiç bir şey yapmadı. Aliexpress'e de bildirdim, kargonuz teslim edilmiş görünüyor dedi. Nedense böyle arka arkaya Aliexpress den bir şey aldığınızda bir şekilde kargo kaybolması çok yaşanıyor, geçmişte de başıma gelmişti. Karar sizin.
Kullanıcı avatarı
imdatbesikci

Mesaj Derici » 09 Nis 2024, 18:00

imdatbesikci yazdı:Bir çok yorumu okudum, elimden çok saat geçti, şu an ki bilgim ve görüşümle ben olsam bu fiyata bu saati alacağıma üzerine bir miktar daha ekler Seiko 5 Sports alırdım yada Orient in güzel bir modelini alırdım. Çünkü ilerde sıkılıp satmak istediğinizde bu markayı satmak çok zor olacaktır.

Çin saatlerinde NH35 kullanılıyor ama çoğunun klonlanmış olduğunu düşünüyorum.

Diğer bir konu da Aliexpress e çok güvenmiyorum, saat kordonu almıştım, aynı satıcıdan farklı ürünler alsanız bile tek bir pakete koymayıp her bir grubu ayrı ayrı paketleyip size ekstra kargo ücreti ödetiyorlar ayrıca Türkiyeye teslimatı PTT yapıyor ve bir kaç kargom teslim edildi gösterildi bana ulaşmadı, PTT'ye bu durumu bildirdiğim halde hiç bir şey yapmadı. Aliexpress'e de bildirdim, kargonuz teslim edilmiş görünüyor dedi. Nedense böyle arka arkaya Aliexpress den bir şey aldığınızda bir şekilde kargo kaybolması çok yaşanıyor, geçmişte de başıma gelmişti. Karar sizin.
Ben, 2010 dan beri aliexpress ten alış yaparım. Şimdiye kadar 750 nin üzerinde ürün aldım. Bir tane bile kargom kaybolmadı.

Mi11t cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Derici

Mesaj kesikparmak » 09 Nis 2024, 18:35

Kargo kaybolma ihtimali her kargoda var ya. Mesela bizim bölgede de bu konuda Aras çok sıkıntılı. Ama PTT gayet sistemli çalışıyor burada. Orient'in mineral camlı Bambino'sunun bile 15 bin tl lere ulaştığı şu piyasada kesinlikle ben de Aliexpress tarafından yanayım.
Kullanıcı avatarı
kesikparmak

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners