TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Aranıza yeni katıldım ve merak ettiklerim var:)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Aranıza yeni katıldım ve merak ettiklerim var[emoji3]

Mesaj monopusher » 15 Nis 2022, 19:01

prx yazdı:
monopusher yazdı:Bendede tag heuer var 2 tane 2 Side quartz gayet memnunum kaç senedir bir sıkıntısı nı görmedim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende yeni longines conquest aldım krono.otomatik hydroconquest le aynı fiyattı ama özelliklerini ve görünüşünü çok başarılı buldum ve aldim
Hayırlı olsun kronolu otomatik mekanizmalar daha komplike olduğu için fiyatlarıda zaten pahalı oluyor chronolu pilli neden olmasın o da bir seçim fiyatlar belli otomatik pilli arasındaki fiyat farkıda web sitelerinde belli zaten

https://www.quadran.com.tr/tag-heuer?filtre=[{%22FilterType%22:%22tdetay%22,%22FilterId%22:%2213%22,%22FilterValues%22:[%2218%22,%2217%22]}]&sira=URUNFIYATIORJINAL&yon=DESC

300 binede var 100 binede 40 binede seiko tudor vs.. tag pilli olabilir ama mesela döner bezelin işçiliği bile farkediyor

the difference is to be sharper than anyone else.
Kullanıcı avatarı
monopusher

Re: Aranıza yeni katıldım ve merak ettiklerim var[emoji3]

Mesaj prx » 15 Nis 2022, 22:14

monopusher yazdı:
prx yazdı:
monopusher yazdı:Bendede tag heuer var 2 tane 2 Side quartz gayet memnunum kaç senedir bir sıkıntısı nı görmedim

Bende yeni longines conquest aldım krono.otomatik hydroconquest le aynı fiyattı ama özelliklerini ve görünüşünü çok başarılı buldum ve aldim
Hayırlı olsun kronolu otomatik mekanizmalar daha komplike olduğu için fiyatlarıda zaten pahalı oluyor chronolu pilli neden olmasın o da bir seçim fiyatlar belli otomatik pilli arasındaki fiyat farkıda web sitelerinde belli zaten

https://www.quadran.com.tr/tag-heuer?filtre=[{%22FilterType%22:%22tdetay%22,%22FilterId%22:%2213%22,%22FilterValues%22:[%2218%22,%2217%22]}]&sira=URUNFIYATIORJINAL&yon=DESC

300 binede var 100 binede 40 binede seiko tudor vs.. tag pilli olabilir ama mesela döner bezelin işçiliği bile farkediyor

ya bende 4 tane ikisi otomatikti visodate ve le locle bakıma gitti geldi birisinde sorun yaşadım zar zor yaptırdım onları elden çıkarttım daha sonra prx powermatic 80 aldım le locle powermatic 80 aldım gayet iyi çalışıyorlar ikitane otomatik var diye bu saatte perpetual değişik bi krono görünüşü de güzel.ve vhp very high precision çok hassas değerli bir saat olduğu icin ayda değil yılda sadece 5 saniye sapması var hem burada omega×swatch saatin resimleri geldi çok otomatik saat sever şundan alabilirim bundan alabilirim dedi bu pilli saatlerden yaniliyormuyum?.ben şahsen beyenmedim pilli saatide sevmeme rağmen görünüşü hiç hoşuma gitmedi ben aslında longines hydroconquest diver alicaktim otomatik ama onu 6 7 ay erteledim aynı fiyattı longines kronograf conquest le.memnunum yani.tabi diğer saatlerimlede. :arrow: :thumbup:
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj rolexcollector » 15 Nis 2022, 23:27

prx yazdı:
monopusher yazdı:
prx yazdı:

ya bende 4 tane ikisi otomatikti visodate ve le locle bakıma gitti geldi birisinde sorun yaşadım zar zor yaptırdım onları elden çıkarttım daha sonra prx powermatic 80 aldım le locle powermatic 80 aldım gayet iyi çalışıyorlar ikitane otomatik var diye bu saatte perpetual değişik bi krono görünüşü de güzel.ve vhp very high precision çok hassas değerli bir saat olduğu icin ayda değil yılda sadece 5 saniye sapması var hem burada omega×swatch saatin resimleri geldi çok otomatik saat sever şundan alabilirim bundan alabilirim dedi bu pilli saatlerden yaniliyormuyum?.ben şahsen beyenmedim pilli saatide sevmeme rağmen görünüşü hiç hoşuma gitmedi ben aslında longines hydroconquest diver alicaktim otomatik ama onu 6 7 ay erteledim aynı fiyattı longines kronograf conquest le.memnunum yani.tabi diğer saatlerimlede. :arrow: :thumbup:
Maaşallah

The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Re: Aranıza yeni katıldım ve merak ettiklerim var:)

Mesaj dkmbismarck » 16 Nis 2022, 03:32

Quartz saat tercih edecek olsaydım hem analog hem dijital göstergeli çok fonksiyonlu bir saat tercih ederdim heralde.Bu segmentte gözdem Tissot T-Touch serisi.

Aylardır saat videoları izleyip foruma üye olacak kadar ilginizi saatlere verdiğinize göre otomatik almanız bence daha sıhhatli olacaktır.Monaco serisinin kasa yapısı hoşunuza gidiyorsa benzeri olarak Tissot quadrato serisinin 7750 mekanizmalı versiyonlarını öneririm.Resim

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
dkmbismarck

Mesaj gozdentunay » 16 Nis 2022, 20:38

Benim kolleksıyonda genel tercihim otomatikten yanadır ancak Quartz veya Otomatik farketmez kolunuza taktığınızda sizi mutlu ediyorsa alın gitsin keyfini sürün..

Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Mesaj Derici » 17 Nis 2022, 01:41

Quartz ve mekanik mekanizmanın arasındaki görüntü farkı.
ResimResim
Kullanıcı avatarı
Derici

Mesaj sinann » 18 Nis 2022, 16:17

Şimdi bolluk var millet ne yapacağını şaşırıyor. 60 sene önce biz ilk saatimizi şanslıysak sünnet olduğumuzda alırdık. O zaman üzerinde döviz taşıyamazdın, ithalat yoktu. Genelde eş dost dışardan birşeyler getirirse sahip olurdun yada kaçak gelen mallardan birşeyler alabilirsen alırdın. O yokluk içinde mutluyduk. Son zamanlarda da herşeye ulaşılabilese de ekonomik durumdan dolayı kaliteli çoğu şeye sahip olamamaya başladık. O zamanlar çin malı diye birşey bilmezdik saatler çoğunlukla isviçre malıydı, alman malıydı vs. Quartz nedir bilmiyorduk. Zannedersem bana sünnetde gelen saat movado markaydı. O zamanda da saatler pek ucuz değildi. Her çocuğun kolunda göremezdiniz ama bu günkü kadar kalitesiz saat çöplüğü halinde değildi ortalık. Şimdi 5-10 dolara saat alınıyor ve seçenek çok fazla bütcenin gücüne göre istediğine ulaşabiliyorsun. Saatleride radyoya göre ayarlardık. Cep telefonu, televizyon yoktu. Haberler başlamadan radyo saat ayarı verirdi saatimiz ayarlardık bazen saat radyo ayarında sapma yapardı saate hiç ellemezdik ertesi gün gene radyoyla aynı olurdu.herhalde radyo yayınlarında sapma olurdu.
Kullanıcı avatarı
sinann

Mesaj görkemk » 18 Nis 2022, 17:08

Derici yazdı:Quartz ve mekanik mekanizmanın arasındaki görüntü farkı.
ResimResim

quartz ve mekanik saatler arasındaki görüntü farkı

Resim
Resim
Resim
Resim

Resim

pille çalışan bir saatin mekanizması bazı mekaniklerden daha iyi görünebilir. önemli olan saatin kaliteli malzemelerden yapılmış olmasıdır
Kullanıcı avatarı
görkemk

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 127 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners