TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışı Alışverişte Vergi ve Gümrük Hakkında Bilgi Talebi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışı Alışverişte Vergi ve Gümrük Hakkında Bilgi Tale

Mesaj Eterna » 21 Ağu 2011, 09:36

Thevenin yazdı:
Frax yazdı:Ben yurtdışından gelen, getirilen her şeyden vergi alınması taraftarıyım. 75Euro sınırı bile bence gereksiz. Yurtiçinde aldıklarımıza ödüyoruz da dışarıdan keyfi olarak getirilen birçok şey için vergi ödememeyi mi normal görüyoruz? Üstelik dışarı para akışı var bunu engellemek için mutlaka bir önlem olması gerekir. Bu konuda yukarıdaki yorumlara katılmıyorum. Ne alıyorsak vergisini vereceğiz bu işin azı çoğu olmaz.

x2.

Bu konu tamamı ile kişisel görüştür. Saygı duyarım herkese. Ben cep telefonu faturamda dünyanın en çok vergi ödeyen ülkelerinden biriyim. Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorum. Emlak vergisi, çöp vergisi, taşıt vergisi vs. Hayatımda ki herşeyin vergisini zaten ödüyorum. Bari yurt dışından posta ile aldığım 50 -100 dolarlık incik boncuk için başımın ağırtılmamasını beklerim.

Kimi dostumuz orada da vergi alınsın ister. Şaşırırım ama saygı duyarım.

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj razz » 21 Ağu 2011, 13:02

Vergi alnmasinda bir yanlis yok, alinmasi gerekir.. Onemli olan orandir.. 100 liralik aracin 45 lrasi vergiyse bu sistemin hali zaten bitiktir..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Frax » 21 Ağu 2011, 13:49

Herhangi bir şekilde kadroya alınarak ortalama bir vatandaş olmasına rağmen devletimiz tarafından iş yapmadan beslenenlerin sonucu olduğunu düşünüyorum bu vergi durumlarının. Tüm ailem işveren, asgari ücretin durumu ve devletin özel sektöre bindirdiği yük ortada. Park ve bahçeler müdürlüğünde çalışan ve bahçe sulayan amca 1200 lira alırken, herhangi bir fabrikadaki işçi 600-700 lira kazanıyorsa ortada büyük bir hak ve emek ihlali var. Bu açığı kapatmak için tek çözüm ise tabi ki vergi. Vergi üstüne vergi. Verginin vergisi. Yapacak bir şey yok.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj invicta » 21 Ağu 2011, 14:00

vergi konusunda hem fikiriz sanıyorum ama bizim vergi sistemimizde bir sakatlık yok mu? dünyanın en pahalı akaryakıtıyla başlayıp iletişimle devam ederek ben de onlarca örnek verebilirim.

devletin sadece gelir amacı gütmesi başka hiç bir şeyi umursamaması normal mi? sosyal devlet anlayışına sığar mı?

Yıllardır kaos olmasına rağmen Mahmutbey gişeleri kaldırmıyorlar, insanlar sabah akşam trafikte kafayı yiyor. Nedeni Mahmutbey Gişeler Türkiyenin en çok gelir getiren gişesi. Mevzu paralı yol ve verilen hizmetin karşılığının alınması ise bu gişeleri Çatalcaya taşı, hem hizmetini ver, hem gelir elde et, evine gitmek için bu yolu kullanmak zorunda olan vatandaştan ne istiyorsun.

Aynı bakış açısı gümrük vergileri için de geçerli, 150 EUR ya kadar ürünler zaten bireysel kullanım için, yani adam hobi yada buna benzer nedenlerden takip ediyor bir şeyleri ve ülkesiyle sınırlı olmayan bir alış-veriş özgürlüğü talep ediyor, buradaki sınırın düşürülmesi toplamda ciddi bir vergi geliri sağlamayacağı için bence çok anlamsız.
Kullanıcı avatarı
invicta

Mesaj coparan » 21 Ağu 2011, 14:28

arkadaşlar ülkemiz insanının cebi daha yeni yeni rahat yüzü görüyor, şimdiye kadar oyuncak kültürümüz bile yoktuki, para ayıramazdık çoğunluk halk olarak. Bu nedenle vergiler vs. gibi durumlardan çalmak, bir adet yerini almıştı.

Bu alışkanlığımız elimizin rahatlamış olmasına rağmen hala yoğun şekilde devam ediyor. İstimar boyutları korkunç, adam DX'ten 1 dolara getirip sahibinden'de vergi vermeksizin 20 liraya satıyor vs. vb.
Bu nedenle bu vergi işini devlet sıkı tutmaya başladı. Kurunun yanında yaşta yanıyor o ayrı. Ancak pire için yorgan yakılmıyor, yorgan zaten pire istilasına uğramış, yorganı yakmadan temizlemeye çalışıyor,

ne zamanki bazı istatistikler ve alışkanlıklar devletin istediği konuma gelir, bu işte kendiliğinden düzelir. unutmayalımki avrupada amerikada acaip vergiler alınmakta, ama maddi durumları iyi olduğu için göze batmamakta ( gerçi oralarda çöküyor, yakında bizim lehimize tersine döncek oradaki maddi rahatlık bu gidişler)

ama sonuç olarak: bende isyan ediyorum 75 avro sınırına :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
coparan

Mesaj Kaans » 21 Ağu 2011, 22:48

21.08.2011 - 11:01 Yurt dışından posta ya da hızlı kargo yoluyla gelen eşyadaki muafiyet sınırı, 150 eurodan 75 euroya düşürüldü.

Bakanlar Kurulu, 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda değişiklik yaptı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe yeni düzenlemede, posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya ile ilgili önemli değişikliklere gidildi.

Buna göre, Türkiye gümrük bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 75 euroyu geçmeyen eşyaya muafiyet uygulanacak.

Yeni düzenlemede, ''ticari miktar ve mahiyet'' ayrımı ortadan kaldırılırken, gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişilere gelen eşya da, muafiyet kapsamına alındı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, PTT ve kargo işletmeleri nezdinde yaptıkları bir araştırmaya göre, yurt dışından posta ya da hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın yüzde 95'inin 75 euronun altında olduğunun belirlendiğini bildirdi.
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj asymptote » 21 Ağu 2011, 23:14

Kaans bütün bu bilgiler önceki sayfada verdiğim haber linkinde var, biz haberi çoktan aldık kullanıcı görüşlerini merak ediyoruz. Senin kanaatin nedir bu hususta?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bavyerablue » 21 Ağu 2011, 23:49

Her ne kadar ödediğimiz vergi oranları acımasız olsa da tabi ki vergisini ödeyerek bir malı almak vicdanen doğru olanıdır. Ancak bu uygulamaların bizi nereye götüreceğini kestirmek gerekir diye düşünüyorum.
Mesela artık distribütörler fiyat politikalarında bu unsuru da kullanacaklardır. Yurtdışı fiyatlarla kıyaladığımız zaman fark daha da artabilir diye düşünüyorum.
Tabi bu şu an aklıma gelen; daha farklı sonuçlar da doğacaktır derine inersek. Zira burada genelde saatler üzerine yoğunlaşıyoruz ama invicta nın da bahsettiği gibi eğitim malzemelerinin de ulaşılabilirliği kısıtlandığı zaman konu çok farklı yerlere gider.
Düşünmek lazım yani bence...
Kullanıcı avatarı
bavyerablue

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Mrt42 ve 221 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners