TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatçilik Tarihine Ne Katmış ki International Olmuş!!! IWC

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatçilik Tarihine Ne Katmış ki International Olmuş!!! IWC

Mesaj Clk » 11 Haz 2010, 23:33

Bu ne şimdi!!!! Espri de mi yapamayacağız artık. O topic sayesinde az mı eğlendik?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 11 Haz 2010, 23:37

hassasız biz, çok yok bizden clk.
siz kalabalıksınız, alışıksınız her türlü darbeye.
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Cant » 11 Haz 2010, 23:46

clk yazdı::) Bak iyiki hatırlattın. Bugün Sami saatte Portekizlinin krem kadran altın kasa kahverengi kayışlısını gördükten sonra ölçüsünün üzerine bir kez daha Big Pilottan vazgeçtim. Portekizli bambaşka bir alem. Bahsettiğim kombinasyon ise muhteşem.

geçen sene çok yakın bir arkadaşımı rolex'ten son anda çevirip bu saati aldırdım, şimdi bana dua ediyor, açık kahve kayışta iyice koyulaşmış, muhteşem görünüyordu. yanlış anlaşılmasın, başka bir arkadaşım iwc almak için çırpınıyor ama ona da rolex aldıracağım, hans'ın kalbi kırılmasın diye değil, kullanım şekilleri farklı olduğu için...
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Efe » 06 Tem 2010, 16:06

cant yazdı:
clk yazdı::) Bak iyiki hatırlattın. Bugün Sami saatte Portekizlinin krem kadran altın kasa kahverengi kayışlısını gördükten sonra ölçüsünün üzerine bir kez daha Big Pilottan vazgeçtim. Portekizli bambaşka bir alem. Bahsettiğim kombinasyon ise muhteşem.

geçen sene çok yakın bir arkadaşımı rolex'ten son anda çevirip bu saati aldırdım, şimdi bana dua ediyor, açık kahve kayışta iyice koyulaşmış, muhteşem görünüyordu. yanlış anlaşılmasın, başka bir arkadaşım iwc almak için çırpınıyor ama ona da rolex aldıracağım, hans'ın kalbi kırılmasın diye değil, kullanım şekilleri farklı olduğu için...

Açıkçası ben de Rolex ile çıktım ve bir süre sonra IWC sahibi olacağım.
Bunun çok nedeni var ama en ağır basan nedeni Rolex'e göre nadide olması.
Time is running out for us,
But you just move the hands upon the clock.
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Efe » 06 Tem 2010, 19:15

Bakın kayda değer bayağı bilgi edindim, IWC'nin ilklerinden sadece birkaç tanesi:

1955 Ingenieur, yumuşak demire uygulanıp yüksek başarı sağlanan ilk otomatik saat.

1978 İlk pusulalı saatin üretimi ile IWC ve tasarımcı F.A. Porsche ile aradaki 20 senelik ortaklık başlamış oldu.

1985 4 haneli seneyi gösteren ilk sonsuz takvim gösteren saat Da Vinci.

1990 7 senelik bir gelişimin ardından ilk defa tek saatte sonsuz takvim, kronograf ve dakika tekrarı mekanizması geliştirildi.

Daha çok var bitireyim, sonra devam ederim.
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Modern60 » 06 Tem 2010, 23:34

IWC nin hayranı olduğum halde bir çey söylemeliyim. Acaba yılda 770 bin adet satarak hala aranan bir marka olabilir mi IWC???Bu tartışmanın cevabı burada yatmakta!!!2004 te 1050000 chronometer sertifikasının sahibi de Rolex. İsviçre saat endüstrisinin en büyük ikinci cirosu da Rolex. İşte bu yüzden fazlaca nadide değil ama buna rağmen aranan marka. Ben de çok nadide bir saat takıyorum Temption ve açıkçası IWC nin Spitfire ve Big Pilot chronolşarından vaz geçme sebebim. Aynı makine yarı fiyatına. Üstelik kadranları da mükemmel. Kasaları el yapımı. Kısacası IWC iyi ama hangi modelini alırsan çok kıymetli bilmek lazım. Ama Rolex in her modeli her zaman kıymetli. Ama zevkler ve renkler asla tartışılamaz.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Efe » 07 Tem 2010, 00:13

770 bin var mı abi? İnanamıyorum adamların 13 senede, üretimi 10 katını geçmiş.
Ama bence aranılan bir saat çünkü bizim buralara pek uğramıyor :)
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Cant » 07 Tem 2010, 08:09

modern60 yazdı:IWC nin hayranı olduğum halde bir şey söylemeliyim. Acaba yılda 770 bin adet satarak hala aranan bir marka olabilir mi IWC???Bu tartışmanın cevabı burada yatmakta!!!

saatçilik adına fazla detaya girmezseniz, averaj saat alıcısının üzerine oynarsanız ve en yakın rakibiniz Breitling'in hemen hemen 2 katı reklam bütçeniz (50m USD) varsa neden olmasın? tercih meselesi.
Kullanıcı avatarı
Cant

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 230 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners