TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Satış Temsilcileri Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Satıcıları Hakkında

Mesaj Ziyaliv » 16 May 2010, 19:23

ben öncelikle bir konuya daha değinmek istiyorum anlatmaya çalıştığım şey su saat üreten butun markalar farklı mekanizmalar
alıyor ve bu markaların modeli çok çok fazla size sadece şöyle bir örnek vereyim Longines markasının coğu satıcı bilmez bunu 10 model altında toplamda 483 tane saati var ve bunların içersinde eta nın quartz makinaları ile otomatik mekanizmaları cıkıyor. Longines kataloglarında içinde hangi mekanizma oldugunu bilirsiniz. Ama HİGH-END dediğiniz yani türkçesi ile yüksek kalitesi, lüks seviyesindeki saatlarde bilinir içinde hangi mekanizma olduğu, ama hangi saatçiye sorsanız bir diesel in içince miyotanın hangi mekanizması olduğunu söyleyemez, o zaman tüm saatleri vitrine koymadan içini açıp bakmak gerekir ki bu da saçma bir iş olur ki takip ettiğim forumlarda da quartz saat düşmanlığı seziyorum. ama unutmayın quartz teknolojisi saat dunyasında bir devrim oldugunu unutmayınız hala HİGH-END saatler bile quartz kullanıyorlarsa bunu bi düşünmek lazım, quartz makinanın sağlamlığı ve hassasiyeti otomatik bir mekanizmaya daha iyidir. otomatik bir saat kullanırken saati yere dusurseniz ki benim başıma defalarca geldi saatin balansı, çatalı veya balans direği kırılabilir. mesela bir arkaşımız bahsetmiş, bir tanıdığı DKNY almış, keşke almasaydın demiş bu tamamıyle yanlıs bir durumdur. Dkny fossil group tarafından üretilir ki fossil group un ürettiği saatler uygun fiyatı kalitesiyle türkiye ve dünya saat piyasasında iyi bir konuma sahiptir, yıllık saat satışları 6,000,000 adet kadardır dünya çapında, fossil group dkny, burbery, esprit gibi markaların isim hakkını alıp kendi fabrikalarında üretmektedir. Bügün Rado, Omega, Longines gibi markalar hala quartz kullanmaktadır. başka bir konu ise illa otomatik saat olacak diyerek düşük fiyatlara Seiko 5 serisi alınmasıdır, bu saatler artık bitti piyasalarda çok çok orjinal diye satılan sahteleri mevcut ve merak ediyorum neden otomatik bir saat olacak diye 30 yıl öncesinin teknolojisi sapma yapma oranı yüksek bir saati tercih edeyim artık nerdeyse seiko 5 lerin yedek parçaları bile kalmadı piyasalarda. Kimse yanlış anlamasın sadece bir saatçi olarak yanlış olan bazı durumların doğrularını size aktarmaya çalışıyorum.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Modern60 » 16 May 2010, 20:11

Sevgili ziyaliv. Sen cevabını verip soruları soruyorsun. Mesela bir saat otomatik olsun diye neden 30 yıl öncenin teknolojisini tercih edesiniz diye sormaktasın. Bence de harika bir soru Ama cevabı da mekanik olan bir saatin ömürsüz ve teknolojisiz olmasında yatar. Evet haklısın bir çok hatırı sayılır isviçre markası Quartz saat üretir ama ciddi makinalarla. Ve şunu da söyleyeyim, Basel 2010 da bütün bu bahsettiğin isviçre markaları mekanik üretimlerini tam %65 artırmış durumdaydılar. Acaba neden? Bir şey daha;DKNY, Fossil Timberland, Burberry saat markaları mı? Bütün soruların cevaplarını vermişsin. Bu gibi saatler ancak bir kullanıcının başlangıç saati olabilirler. En kötüsü maalesef sende bilirsin ki bazılarının içlerinde bırak bir miyota makinayı(çünkü miyota yı hemen teknik bilgilere yazarlar), hiç bilinmeyen merdiven altı bir imalatçının gerçek kuvatrz taş yerine sahte sertleştirlmiş bir kristalden yararlanarak 30 cente ürettiği makinaları kullanmaktalar. Bu bilgiler çok ağır gelebilir ama bence bütün saat markasıyım diyenler gelecekte daha iyi olacaklar ve kar marjları düşecek. O zaman belki tekrar bu markaları konuşuruz. Çünkü artık tüketici, ne alacağını öğrenmeye başladı ve kazandığı para eskisinden çok daha değerli oldu. Pazarda o kadar çok marka adı altında isim var ki, gerçek saatler bile sahte sanılıyorlar. seiko 5 yakında mümessili tarafından ithal edilmeye başlanacak diye de duymuştum. Yani hala bitmemişler. Zaten mekanik bitmez. Değişebilir ama bitmez. Bu gün bir çok hi-end dediğimiz marka hala breguetnin buluşu olan sarım üstü pandül kullanmakta. 220 yıl sonra bile. Hayırlı satışlar dielrim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Ziyaliv » 16 May 2010, 23:09

Fossil wattch group bir saat üreticisidir ürünler çinde falan değil amerikada tasarlanıp üretimleri gerçekleştiriliyor, ayrıca hala bazı tissotların içerisinden sakın makina dediğimiz yani sizin merdiven altı mekanizmalar dediğiniz mekanizmaların çıktığını biliyormusunuz, o zaman bir tez swatch i düşünelim mesela büyük bir saat devi onlarca kalite grubundaki markayı bünyesinde bulunduruyor peki swacth saatlerde teoride açılılp tamir edilemiyor, ürün garanti süresinde ise ne ala garanti bitince tahtakale de açtıracaksın saati yaptıracaksın cam falan koparılıp cıkıcak yerinden saat onarılabilirse bi ihtimal oyle yapılacak, şimdi swatch da mı saat markası değil yada örnek vereyim gecenlerde bir tissot t-tocuh geldi saatin garanti süresi bitmiş ve saatin pil yuvasındaki (-) negatif kutup ayağı kırılmış, tissot servis saat yapılamaz raporu ile saati tüketiciye geri gonderiyor peki neden? T-touch un içinde blok plastıkten üretilmiş açılıp yapılması mümkün olmayan bir mekanizma gördüm saati ben şahsen açınca saatin pil yatağında kırılan negatif kutup ayağının çok kucuk bir ucu kalmış kaynak yaparak kırılan parçayı öyle calıştırdım peki bu kadar iyi bir efsane markada bu olması normal bugun bir cok firma iyi saat firmaları bile yeri geliyor miyota, 2030 makinaları ya da diger sakız makinaları kullanabiliyorlar.ve fossil watch group hakkında europastar dergisinden bir alıntı okumanızu tavisiye ederim

http://www.europastar.com/europastar/magazine/article_display.jsp?vnu_content_id=1000751981
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Modern60 » 17 May 2010, 00:31

İyi geceler tekrar sevgili ziyaliv kardeşim. "Saat, Saatçiden Alınır" diyen sen değilmisin??? Ben de senin iyi bir saatçi olduğundan şüphe etmemekteyim. Dediklerine de en samimi niyetimle katılıyorum. Zaten bu rezillikler yüzünden isviçre saatçiliği çöküşe geçti. Ben, La-Chaux de Fonds ta bir rterminör atölyede staj yaparken, makinaları takanların yaptıkları ahnmaklıkları görsen ağlardın. Ve bu atölye dünyanın en tanınan markalarından birini topluyor. Patronu işin farkında şükür hemen atıyor ve yeni işçi alıyor. Ama benim demek istediğim, başlangıç olarak bu senin dediğin Fossil, ve grubundaki saatler alınabilir, ama gelecekte bu markalar da bir kaç sınıf yukarıda oynarken göreceksin çünkü artık kalite çok önemseniyor. Tissot servisi T touch için burada yapılamaz demez mutlaka tamir eder. Ama kullanıcı öyle demiş olabilir çünkü serviste tamiri daha pahalıdır. Kısacası, mekanik saat, saat severler tarafından tercih edilecektir çünkü pilli gibi 20 senede çöp olmaz. Ya kurarsın ya da otomatiği biraz sallarsın tekrar çalışr. Geri ya da ileri gidebilir ama bakımla işler düzelecektir.Fossil group u Europa star daki anlatımndan bilirim ama o kadar büyük para dağıtırsam ben de dünyanın en iyi topluluğu kabul edilebilirim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Ziyaliv » 17 May 2010, 00:46

Gerçeklere ön yargılı bakmamak lazım eurostar para karşılığı haber yapmaz diğer dergiler gibi dikkatini çekerim ama tissot servisleri hakkında çok şey duydum ve o saati tissot servise ben göndermiştim.
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Zemberek » 17 May 2010, 02:00

ziyaliv yazdı:...mesela bir arkaşımız bahsetmiş, bir tanıdığı DKNY almış, keşke almasaydın demiş bu tamamıyle yanlıs bir durumdur...

Selamlar Ziyaliv, o arkadaş ben oluyorum :D, forumdaki herhalde tüm mesajlarınızı okudum, tecrübe ve bilginizden faydalandım, saat kolleksiyonlarınızı inceledim, internetteki dükkanlarınızı ve ürünlerin hepsini tek tek inceledim yani sizin saatçiliğiniz konusunda bilgi sahibiyim ve bir eksiğiniz olduğunu düşünmüyorum, aksine özellikle burada olup katılım göstermenizi ve bilgi paylaşımınızı takdir ediyorum -ki aslında bunu değerlendirecek merci ben değilim :). Bunları yazmamın sebebine gelirsem, madem "bu tamamıyle yanlıs bir durumdur" neden herkes mekanik saate ilgi duyuyor, seviyor, üretiyor, kolleksiyonunu yapıyor, daha pahalı, daha ulaşılması zor ve neden mekanik saat tartışılıyor? Ben Donna Karan'ın saatçi olmadığını biliyorum, saatin içerisinde quartz makine olduğunu biliyorum, kıymetli olanında quartz olmadığını biliyorum yanlışlık nerede o zaman? Size söylenin ben olmasını istemem ama diğer konuda da, yani mekanizmalar hakkında bilgi sahibi olmaktan bahsediyorum, tek tek saatlerinizi açmanıza gerek yok inanın çok daha kolay güvenli ve hızlı bir yolu var, internet :).

Hayırlı işler, bol kazançlar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Clk » 17 May 2010, 08:05

Ben olayi baglayayim. Her otomobil kullanicisi dergilerden BMW, Mercedes, AUDI, Ferrari, Bentley, Aston Martin, Porsche, Masserati gibi araclari takip eder ve hayalini kurar ama otomobil pazarinin %85'i Fiat, Renault, Citroen, Peugeot, Volkswagen, Mitsubishi, Toyota, Nisaan, Hyundai, Honda v.s. araclar satin alir ve kullanir. Burada tartisilan durum aslinda verdigim örnekten cok farkli degil. Quatz saatler halen adet bazinda dünya lideri ve bu durumun degismesi kolay bir olay degil. Nasil Premium otomobil markalarinin da eksikleri varsa Premium saat üreticilerinin de eksikleri var.

Bence elma ile armut'u karsilastirmak yerine ikisinden de zevk almaya bakalim :) Nacizane görüsümdür.....
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Ziyaliv » 17 May 2010, 16:28

benim bahsettiğim quartz teknoloji saat sektörünü ayakta tutan bir teknolojidir nedeni maliyet yüzünden demiyorum, son zamanlarda otomatik saat tutkusu oldu belki hatırlayamayabilirsiniz babamlar 15 yıl önce magazada calışırken müşterilerin otomatikl seikolardan ve citizenlerden geri kalmaları yüzünden illahlah dediklerini gördüm ve tam bunun arkasından quartz teknoloji heryere yayılmaya başladı nedeni ise şaşma oranı az olması koldan cıkarınca belli bi sure sonra durmaması gibi durumlar. Beni yanlış anlamayın bende otomatik saat taraftarıyım ama quartz saatimde oldukça fazladır. DKNY veya diger moda markalarının saatleri kaliteli oldukları sürece sorun yoktur bence çünkü saat sektörünü hareket ettiren bu saatlerdir. Mağazanda Longines i hergün satamazsın haftada ya da ayda bir kere alıcısı çıkar peki saat sektörü nasıl yaşamına devam edecek, şu açıdan bakılmalı bunlar satılmalı ki bir yerde saat satıcılar oradan gelen gelirler ile sizlere LÜX saatleri de rahatça sunabilmeli, bügun uğur saat mesela satmasına hiç gerek yokken Rolex Omega nın yanında bu markaları da satıyorlar, çünkü piyasada çarkı çeviren ürünler ne yazıktır ki moda markası diye tabir ettiğimiz saatler. Ama herkes bir saate otomatik olsun diye 1,000 tl ve üzeri veremiyor ben ne acıdır mağazamda 25-30 lik saat bile satıyorum ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor ama quartz olmasa çoğu insanın kolunda bugun saat olmazdı. Size bir örnek bügün seiko 5 ya da citizen otomatiği türkiye piyasasından almaya kalksanız 300 tl civarı gibi fiyat çıkar ben en son 3-4 sene önce bu fiyata satmıştım ve artık insanlarımızın yüksek egoları ve tüketime karşı doyumsuzlukları nedeniyle bu saatleri de beğenen olmuyor. Geriye ne üretmek kalıyor quartz saat. Saat sektörü var oldukça Omega, Longines, Rado gibi üst kalite saat firmaları bile quartz saat üretmeye devam edecekler. Ve bir izlenimimi paylaşıyım sevgili dostlar, biz forum olarak otomatik saatlere tutkunuz fakat bügüne kadar sattığım longines lerin sadece 2 tanesi otomatik ti müşteri marka omega longines olunca bu otomatik olsun demiyor daha bizim ülkemizde daha yeni yeni otomatiğe olan tutku gelişiyor. Umarım sektör bir gün saat markalarınında ortalama 200 tl den başlayacak yeri geldiğinde otomatik yeri geldiğinde quartz herkesin ulaşabileceği kaliteli saatler üretebilir. 10 yıl öncesine kadar bu derecede fazla saat markası yoktu ve giderek artıyor şu anda tahminim 3000 adet saat üretici var bilinen ve bilinmeyen bu rakabet piyasası kızıştıkça bakalım saat sektörü hangi yöne doğru gelişecek.
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Okanito ve 237 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners