TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Tamircisi Terörü Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Tamircisi Terörü Hakkında

Mesaj Ycg » 25 Ara 2019, 18:46

sieger yazdı:Ustadim cok selamlar, eski bir konu ama yine de yeni arkadaslara genel bir yorum olsun. Bu konuda ben de cok dertliydim ve hatta bi ara eski saatlerden birinin arkasini baya cizmistim kordonu degistiricem diye, ama benim aceleciligimden oluyordu bu. Ozunde tavsiyem, cok sakin olmak, en azindan ustalasana kadar vakit ayirmak, ve gerekli onlemleri almak. Bu konuda en duzgun stabil youtubeda gordugum ornekleri de paylasayim, hepsi ayni adama ait, ki adamin 4 senelik saati bile ilk gunku gibi duruyor, cok hassas birisi, cok tavsiye ederim.

Nasil polishlenir: https://www.youtube.com/watch?v=olkd8Yz1pz0
Nasil temizlenir: https://www.youtube.com/watch?v=_ebgK9vGvEw
Kordon nasil degistirilir: https://www.youtube.com/watch?v=jdghqL7N_I8
Nasil degistirilir 2: https://www.youtube.com/watch?v=2eyF5490M48

Bu konuda en duzgun urunler de en azindan benim kullandiklarim arasinda bergeon. Biraz pahali ancak degiyor, cunku birkac tane aldim, o para verilmez diyerek, ama sonra 3-4 tane alip bir de bergeon aldim.

Alet cantasina alinacaklarda asla ucuza kacmama mantalitesini aynen burda da kullanmalisiniz, vardir ya, en iyisinden pense, en iyisinden anahtar kalemi falan alinmali.

Ve ozellikle bu konuda saatciye asla ama asla gitmeyin, benim anim da eski bir 39mm explorerla var, goturdum abi dedim ben acemiyim cizmek istemiyorum bu deri kordonu takar misin, zaten aldi, sahte bu de mi, guzel de yapamamislar dedi, bendeki ilk kirmizi alarm, hani gercekle sahteyi ayirt edemeyen bi saatciye nasil guvenicem bilemedim, ben de he oyle dedim, neyi inat edeyim sonucta, sonra bi tutusu var, dedim abi dur.. Aldim ciktim geri korkudan. Bu konuda en iyisi guzel onlem alip, sakince evde yapmak. :champ:
Bahsettiğiniz aparat bergeon 6767 s mi acaba?
Bir de bu aparat çelik kordon kısaltma işleminde de yardımcı oluyor mu?

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
''Farkındalık hastalıktır.''
Kullanıcı avatarı
Ycg

Mesaj sieger » 25 Ara 2019, 18:51

@Ycg
Tam adini bilmiyorum bir cok var sanirim benzer islevi goren bendekinde yazmiyor adi ama https://www.youtube.com/watch?v=jdghqL7N_I8 bu videodaki 4. dakika 3. saniyedeki cimbiz.
Kordon hangi saatten bahsediyorsunuz? Mesela rolexlerde yanda ufak bir vida girisi gibi bir yer var, kucucuk ucu olan bir duz tornavida ile acabiliyorsunuz sonrasi kolay zaten.
patekte direk cok alakasiz bir alet lazim cunku pinler iceri sikismis durumda ufak cekic darbeleri ile acabiliyorum. Ona da bir aparat var da, onu almaya cok usendim.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj Ycg » 25 Ara 2019, 19:01

@sieger
Ben de bu konuda tecrübesiz olduğum için konunun öncelerinde yazanlar kadar biliyorum :)
Kordonu yeni sipariş verdim henüz elime geçmedi ama fotoğrafı aşağıdaki gibi. Huyu suyu nasıl olur pek kestiremedim :)Resim

Kullanıcı avatarı
Ycg

Mesaj SelAc » 25 Ara 2019, 22:52

Ycg yazdı:@sieger
Ben de bu konuda tecrübesiz olduğum için konunun öncelerinde yazanlar kadar biliyorum :)
Kordonu yeni sipariş verdim henüz elime geçmedi ama fotoğrafı aşağıdaki gibi. Huyu suyu nasıl olur pek kestiremedim :)Resim

Bu bileziği takmak çok kolaydır. End linkte pimi hareketlendireceğiniz oyuklar mevcut. Zaten sabit end link. Eğer sökme aparatınız yoksa küçük bir düz tornavida ile de halledilebilir. Ben bilezikten bakla çıkarma işlemi için ucunu düzleştirdiğim harita iğnesi kullanıyorum. Minik bir çekicim var. Onunla hafifçe vurarak. Çizilmemesi için kağıt bant yada elektrik izolasyon bandı kullanıyorum.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj gozdentunay » 25 Ara 2019, 23:43

Benimde cok rahatsız olduğum bir konu ,görünce konu başlığını sinirim zıpladı..Geçenlerde henüz kutu açılışı yapmadığım bir saati aldığım gün Sirkeciye uğradım forumda da tanınan biri olan güya bir ustaya saatin kayış değişimi için verdim ama o gün yeni aldığım saati aynı gün luglarıyla beraber çizmeyi başardı sağolsun ..benim en sinir olduğum özensiz işini yapma hadisesidir.bunlar işine saygı duymayan ,bizlerin ne kadar hassas olduğunu bilmelerine rağmen aynı “saçmalığı” (daha ağır cümle kullanıcam ama zor tutuyorum kendimi) defalarca yapan ,aynı havayı solumaktan utandığım , kesinlikle iyi niyetli olmadığını düşündüğüm “insan replikaları”

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Mesaj Ycg » 26 Ara 2019, 20:57

SelAc yazdı:
Ycg yazdı:@sieger

Bu bileziği takmak çok kolaydır. End linkte pimi hareketlendireceğiniz oyuklar mevcut. Zaten sabit end link. Eğer sökme aparatınız yoksa küçük bir düz tornavida ile de halledilebilir. Ben bilezikten bakla çıkarma işlemi için ucunu düzleştirdiğim harita iğnesi kullanıyorum. Minik bir çekicim var. Onunla hafifçe vurarak. Çizilmemesi için kağıt bant yada elektrik izolasyon bandı kullanıyorum.
Ilk sefer ben de bu şekil alternatif yöntemler deneyecem. Zorlanırsam birkaç kit alırım sanırım.

Kullanıcı avatarı
Ycg

Mesaj Junshi » 12 Ara 2020, 20:59

Başlık altında çok güzel noktalara değinilmiş.

Ben de kendi açımdan bir konuya değinmek istiyorum. Bu da saatçilerin mekanik saatlerin hepsini maddi yönüyle değerlendirmesiyle alakalı.
Geçenlerde bir saatimi saatçiye götürdüğümde adamın bana tepkisi, niye kullanıyorsun o saati yahu o saatlerin hepsi çöptür oldu.
Ne kadar sakat bir düşünce tarzı olduğunu görebiliyor musunuz?
Benim açımdan manevi bir değeri olabilecek bir saate adamın yaklaşımı direk çöp oldu. Bunu bir saat kullanıcısı söylese belki anlarım. Şu markaları kullandım bana göre kötü demesini normal karşılayabilirim.
Ama saatleri hayata döndürme amacını meslek edinmiş birinin, herhangi biri için değerli saatine çöp demek nasıl bir düşünce tarzıdır?

Gerçekten saat ustalarına diğer meslek ustalarına yaklaşım şekline nazaran 9-10 kat daha dikkatli yaklaşılmalı, daha seçiçi olmalı.
Kullanıcı avatarı
Junshi

Mesaj SelAc » 12 Ara 2020, 23:39

Junshi yazdı:Başlık altında çok güzel noktalara değinilmiş.

Ben de kendi açımdan bir konuya değinmek istiyorum. Bu da saatçilerin mekanik saatlerin hepsini maddi yönüyle değerlendirmesiyle alakalı.
Geçenlerde bir saatimi saatçiye götürdüğümde adamın bana tepkisi, niye kullanıyorsun o saati yahu o saatlerin hepsi çöptür oldu.
Ne kadar sakat bir düşünce tarzı olduğunu görebiliyor musunuz?
Benim açımdan manevi bir değeri olabilecek bir saate adamın yaklaşımı direk çöp oldu. Bunu bir saat kullanıcısı söylese belki anlarım. Şu markaları kullandım bana göre kötü demesini normal karşılayabilirim.
Ama saatleri hayata döndürme amacını meslek edinmiş birinin, herhangi biri için değerli saatine çöp demek nasıl bir düşünce tarzıdır?

Gerçekten saat ustalarına diğer meslek ustalarına yaklaşım şekline nazaran 9-10 kat daha dikkatli yaklaşılmalı, daha seçiçi olmalı.

O dediğiniz Muvakkit Nuri Efendi kalitesidir. Ben hiç denk gelmedim.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 187 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners